(GGZ) verpleegkundige afdeling observatie-screeningsunit Korsakov
Lelie zorggroep
Róterdam, NL
5 dagen geleden

Hier ga je werken

Wil jij graag als verpleegkundige aan de slag met de doelgroep Korsakov? Word je geïnspireerd om samen met jouw team de zorg en begeleiding die onze cliënten nodig hebben nog verder te ontwikkelen en te verbeteren zodat hun zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven zoveel mogelijk wordt vergroot?

Dan is deze functie iets voor jou!

Jij komt als verpleegkundige te werken bij ons unieke Korsakov centrum, locatie Tussendael in Rotterdam-Zuid. Waarom dit centrum uniek is?

Het is de enige locatie met alléén Korsakov cliënten in Rotterdam (Tussendael is een dependance van Slingedael) en biedt specifieke en gespecialiseerde zorg aan mensen met het syndroom van Korsakov.

Naast deze specialistische zorg krijgt een aantal van deze cliënten ook ambulante begeleiding in de vorm van KBT (Korsakov Begeleiding Thuis en dagbehandeling).

Slingedael is lid van het landelijke Korsakov Kenniscentrum.

Je zal als verpleegkundige aan de slag gaan op de opname unit bestaande uit 12 cliënten. Hier worden nieuwe cliënten geobserveerd door de zorg en diverse disciplines.

De screening wordt door een psycholoog uitgevoerd. Nadat de bevindingen duidelijk zijn wordt dit teruggekoppeld aan de cliënt.

Samen met de cliënt en familie wordt er gekeken naar de toekomst. Kan iemand weer naar huis of is een woonvorm met begeleiding of langdurige opname nodig?

Je werkt samen met het zorgteam van de observatie en screeningsunit bestaande uit verzorgenden, verpleegkundigen en social work.

Dit is wat je gaat doen

Als verpleegkundige heb je een divers takenpakket. Je helpt jouw medecollega’s in de zorg en voert waar nodig verpleegtechnische handelingen uit.

Jij behoudt overzicht op de unit en houdt ontwikkelingen bij. Jij hebt een adviserende rol naar collega’s toe op verpleegkundig niveau en jij bent tevens ook sparringpartner : samenwerken met het team vind jij belangrijk en daar haal jij voldoening uit! Je werkt niet alleen samen met het directe zorgteam op de unit, maar ook in een multidisciplinair team.

Met elkaar stel je zorgplannen op voor de cliënten. Terugkerende werkzaamheden die typerend zijn voor deze unit zijn observeren en rapporteren en het verwerken van de aanvragen van indicaties.

Wekelijks is er een multidisciplinair overleg.

Op deze unit staat persoonsgerichte zorg en het zo maximaal mogelijk de zelfredzaamheid van de cliënten te verbeteren centraal.

Jij denkt mee aan hoe deze zorg geoptimaliseerd kan worden.

Kortom : een functie waar je echt iets voor je bewoners en collega’s betekent en je gewaardeerd wordt!

Dit verwachten wij van jou

Ben jij iemand :

 • Met een afgerond verpleegkundig diploma op niveau 4 of 5 met enkele jaren werkervaring?
 • Die BIG geregistreerd is en wiens verpleegtechnische handelingen up to date zijn?
 • Die graag aan de slag gaat met de doelgroep Korsakov en creativiteit weet in te zetten in de omgang met deze doelgroep?
 • Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een positieve houding?
 • Die coachende en sturende kwaliteiten heeft, waarbij feedback geven én ontvangen een belangrijk thema is?
 • Die sterk gericht is op samenwerking, maar ook individueel beslissingen durft te nemen?
 • Goed kan observeren en evalueren?
 • Dan maken we graag kennis met jou!

  Dit mag je van ons verwachten

 • Een uitdagende en vooral mooie functie waarin je mensen in een kwetsbare periode van hun leven goede zorg biedt.
 • Een dynamische, ontwikkelgerichte werkomgeving waarin er veel ruimte is voor eigen initiatief en inbreng. Wij bieden cursussen aan om de kennis over het Korsakovsyndroom te vergroten.
 • Tevens bieden wij ook cursussen, gericht op moeilijk verstaanbaar gedrag zoals agressie en apathie.

 • Een enthousiast team die iedere dag de zorg voor de cliënten wilt verbeteren.
 • We belonen jouw werk en inzet met een salaris volgens de cao VVT binnen schaal 45 (min. € 2419,91 max € 3264,29 op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van de inmiddels door jou opgedane werkervaring.
 • Deze cao geldt ook voor de overige arbeidsvoorwaarden, zoals voor de opbouw van vakantie-uren, vakantiegeld en reiskostenvergoeding.

 • Leuke extraatjes zoals de mogelijkheid om gebruik te maken van ons fietsplan of ons personeelsvoordeelprogramma weg na het werk’ waarin je korting krijgt op leuke uitjes, producten en ontspanning.
 • Wij hebben de intentie om bij goed functioneren jou na een jaar een vast contract te bieden.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier