Junior Operational Due Dilligence Officer
MN
Den Haag, NL
1 dag geleden

De rol

Als Junior Operational Due Dilligence Officer bij MN ondersteun jij bij het beoordelen van de betrouwbaarheid van externe vermogensbeheerders, Een uitdagende rol, want jouw inzichten en adviezen vormen de basis voor eventuele vervolgstappen.

Samen met jouw collega baseer je een initiële mening op de uitkomsten van een questionnaire en zit je dus volop in de desk research.

Jouw bevindingen zijn van betekenis en mochten er twijfels zijn dan worden er vervolgvragen gesteld aan de externe managers. Jij ondersteunt hierbij.

Je analyseert de uitkomsten van de audits en legt je bevindingen in goed onderbouwde rapportages vast, zodat de betrokken Fundmanagers en de verschillende risk disciplines exact weten wat er speelt.

Je hebt dan ook contact met deze interne stakeholders en opereert als onze first line of defense bij issues en twijfels.

Je bent onderdeel van de afdeling Portefeuillebeheer (Business Unit Vermogensbeheer). Een greep uit jouw takenpakket :

Ondersteunen bij het verzamelen en analyseren van informatie op basis van een questionnaire

Onder supervisie beoordelen van nieuwe en bestaande externe Fundmanagers

Opstellen vervolgvragen, aangaan dialoog met externe managers

Vastleggen van je bevindingen in heldere rapportages

Jouw profiel

Je bent een startende vermogensbeheerder die klaar is voor de volgende stap. Je omschrijft jezelf als gezond kritisch met een sterke mensen kennis.

Je bent gek op data en jouw expertise zit in de vertaling hiervan; jouw rapporten zijn kort, to-the-point en in begrijpelijke taal! Je combineert integriteit met een vasthoudende persoonlijkheid met behoud van je nieuwsgierige open blik. Wat je verder meebrengt :

Een afgeronde HBO of WO opleiding, en een CFA diploma is een pre

Circa 1-3 jaar relevante werkervaring binnen vermogensbeheer

Interesse in internationale wet- en regelgeving op financieel gebied

Communicatief ijzersterk, ook in het Engels

Jouw werkomgeving

Operational Due Diligence is een zelfsturend team binnen de afdeling Vermogensbeheer / Fiduciair Beheer. Functioneel rapporteert de Operational Due Diligence Officer aan het Product Committee en heeft hier een onafhankelijke, countervailing, rol t.

o.v. de Fundmanagers. Je komt te werken in een klein team met twee andere collega’s. De sfeer is open, laagdrempelig en collegiaal.

Gezien de goede, informele sfeer in het team zoeken we een nieuwe collega die dit ook belangrijk vindt. MN biedt alle faciliteiten die een grote organisatie heeft maar blijft wel wendbaar en flexibel.

MN als werkgever

Met een beheerd vermogen van circa € 165 miljard euro is MN een van de grootste vermogensbeheerders. Daarnaast maken dagelijks zo’n 990 MN’ers zich sterk voor het pensioeninkomen van ongeveer 2 miljoen deelnemers.

De sfeer is gedreven, professioneel, innovatief, open en nuchter. Je mag rekenen op een moderne (thuis) werkomgeving, royale ontwikkelkansen en aantrekkelijke extra’s.

MN’ers zijn resultaatgericht, creatief, tonen verantwoordelijkheid en werken graag samen. Dat verwachten we dus ook van jou.

MN is een inclusieve werkgever, waar voor iedereen een plek is en waar iedereen zich thuis mag voelen. Inclusiviteit en diversiteit is terug te zien in de actieve personeelsvereniging en Young MN, door wie geregeld activiteiten worden georganiseerd om jezelf te verrijken met kennis, cultuur en maatschappelijke thema’s.

MN volgt de RIVM-maatregelen, daarom werken wij nu volledig vanuit huis. Alle medewerkers ontvangen de juiste faciliteiten om dat mogelijk te maken.

Op termijn voorzien wij een nieuwe balans in thuiswerken en virtueel (samen)werken.

Werk je in de toekomst toch een dagje op kantoor? Dan kun je gebruik maken van faciliteiten zoals een in-house sportschool, bedrijfsrestaurant en ook nu organiseert de personeelsvereniging veel activiteiten online.

De eerste weken waarin je ingewerkt wordt, werk je sowieso op kantoor.

Als MN’er mag je rekenen op

 • Marktconform salaris, op basis van 36 of 40 uur per week;
 • Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, pensioenregeling en collectieve ziektekostenverzekering;
 • Persoonlijk opleidingsbudget (we zien graag dat je je blijft ontwikkelen).
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier