Ontwikkelen tool voor elektromagnetische (EM) beïnvloeding
Witteveen + Bos
Deventer
1 dag geleden

Het renoveren en herindelen van publieke ruimtes vormt een belangrijk onderdeel van veel projecten in de infrastructuur.

Hierbij moeten dikwijls nieuwe kabels en leidingen worden aangelegd. Denk hierbij aan datakabels voor internet of TV, kabels voor hoog-, midden- en laagspanning en leidingen voor (drink)water.

Een kabel waar stroom doorheen loopt vormt een elektromagnetisch veld, wat kan interfereren met andere kabels en leidingen in de omgeving.

Om er voor te zorgen dat er geen onveilige situaties ontstaan tijdens de renovatie of herindeling, wordt voor aanvang van de werkzaamheden een zogenaamde studie naar elektromagnetische beïnvloeding (EM) gedaan.

Tijdens deze studie naar EM-beïnvloeding worden berekeningen gedaan aan het elektromagnetisch veld, waarbij de uitkomsten uitwijzen of de nieuwe situatie voldoet aan de vigerende normen en richtlijnen.

Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar thermische, weerstands- en inductieve beïnvloeding. Indien blijkt dat er gevaarlijke situaties ontstaan, dan wordt er gekeken naar mitigerende maatregelen waardoor de gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen.

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van een tool’ welke het uitvoeren van de berekeningen tijdens de EMC-studie kan versnellen en vereenvoudigen.

Met deze tool moet het op relatief eenvoudige wijze mogelijk zijn om voor verschillende kabelliggingen uit te rekenen of er al dan niet ontoelaatbare situaties ontstaan.

Wat wij vragen

Wij stellen voor om samen met jou deze opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

De opdracht zal voor een klein deel bestaan uit een literatuuronderzoek van de relevante normen en richtlijnen, in combinatie met een analyse op basis van diverse projecten die Witteveen+Bos heeft uitgevoerd op dit gebied.

Het grootste deel van de opdracht zal bestaan uit het creëren van de softwaretool voor het bepalen van de EM-beïnvloeding.

Opleidingsniveau : HBO of bachelor WO informatica, elektrotechniek, technische natuurkunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit één van onze kantoren in Deventer, Amsterdam of Den Haag kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en wordt je onderdeel van de Product-Markt Combinatie (PMC) Smart Infra Systems waarin verschillende specialisten je verder kunnen helpen.

Aanvang : in overleg

Duur : 5-6 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier