Expert KYC Analist bij ICS in Diemen
careercontrol
Diemen, Nederland, NL
4 dagen geleden

Bedrijfsomschrijving

International Card Services (ICS) is de specialist enmarktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. Al ruim30 jaar verzorgt ICS de uitgifte, promotie, administratie enverwerking van betalingen van creditcards van Visa en MasterCard.

ICS is een toonaangevende, betrouwbare en deskundige organisatiewaar het klantbelang centraal staat. Met een open, zelfstandige enproactieve instelling kan jij binnen ICS de professional worden dieje wilt zijn.

Functieomschrijving

Gaatjouw hart sneller kloppen van de strijd tegen witwassen enfinanciering van terrorisme? Wil je collega’s coachen op kwaliteiten zo bijdragen aan de ambitie van ICS om de meest betrouwbare enveiligste betaaldienstverlener van Nederland te zijn?

Aleen beetje nieuwsgierig geworden? Mooi zo, want dan zal dit weleens de start kunnen zijn van een indrukwekkend avontuur bijInternational Card Services (ICS).

Jouw uitdaging

In de rol vanExpert KYC analist ben je vraagbaak, adviesorgaan en coach voor deKYC analisten en het aanspreekpunt voor andere afdelingen zodatCompliance, CDD / AML en IT development.

Je signaleertkwaliteitsissues en komt met concrete, team overstijgendeverbetervoorstellen voor het klantonderzoek voor onze bestaandeConsumer klanten in het kader van de Wet ter voorkoming vanwitwassen en financieren terrorisme (Wwft).

Hoe ziet dat er precies uit?

Jegeeft feedback aan de KYC analisten op de meest complexeklantdossiers en coacht hen in hun werk als quality checkers. Jeondersteunt de teamlead op inhoud (bv in dagstarts en het opleverenvan rapportages).

Je bent verantwoordelijk voor hetontwikkelen van het opleidingsplan voor de KYC analisten, hetorganiseren van workshops om real-life cases te bespreken binnen deteams en stuurt KYC Analisten aan in het maken / geven vanthemagerichte trainingen als onderdeel van ditopleidingsplan.

Je stelt standaarden op ten behoeve vandocumentatievereisten van clientonderzoeken en de kwaliteitscheckop clientonderzoeken.

Ieder kwartaal ben je verantwoordelijk voorde uitvoering van de operational risk management controls enafstemming met Compliance hierover.

Jouw werkomgeving

Het Remediation Know Your Client Centre van International CardServices (Remediation KYC Centre ICS) richt zich op hetactualiseren en finaliseren van klantdossiers, het uitgebreideklanten onderzoek voor commerciële klanten en consumer klanten vanICS, alsmede de Event Driven Reviews (EDR) volgens de geldende wet-en regelgeving.

Toezichthouders stellensteeds hogere eisen aan duidelijke en toegankelijke documentatievan gegevens en zien erop toe dat financiële instellingenverantwoord omgaan met hun klantbestand en mogelijke risico’svroegtijdig inschatten.

Hiervoor dienen we onze klanten écht goedte kennen en moeten alle klantgegevens uitvoerig en zorgvuldig zijngedocumenteerd.

Goede, complete en reconstrueerbare klantdossierszijn daarbij essentieel.

Het RemediationConsumer team is een jong en enthousiast team en bestaat uitongeveer 40 (vooral junior) KYC analisten, verdeeld over 4zogenaamde squads met ieder hun eigen aandachtsgebied(dossierbehandeling, kwaliteitscontrole, event drivenreviews).

Het team is een mix vanleeftijden, ervaringen en achtergronden en naast hard werken is erook altijd ruimte voor een lolletje.

Je werkt in een dynamische enveranderlijke omgeving waar gewerkt wordt met doelstellingengericht op aantallen en kwaliteit.

Je standplaats is Diemen, opvijf minuten loopafstand van stations Venserpolder (GVB) enDiemen-Zuid (NS).

Functie-eisen

Je bentklantgericht en hebt de drive om je vast te bijten in complexeklantdossiers. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staatopen voor de veranderingen die ervoor moeten zorgen dat we als teambeter worden.

Je bent een teamplayer en ziet samenwerken metanderen als vanzelfsprekend. Samen met je collega’s breng je ICSverder in het aanscherpen van haar klantbestand en zorg je voor eenklimaat waarin risico’s worden gemanaged conform de Wwft.

Herkenjij jezelf hierin en in de onderstaande kenmerken :

 • WO werk- en denkniveau;
 • 6-10 jaarwerkervaring in een commercieel zakelijk omgeving;
 • Jewerkt zelfstandig en denkt mee om de processen waar mogelijk teverbeteren;
 • Aantoonbare coachingsskills ten behoevevan training van de (junior en medior) KYC analisten
 • Kennis van de Wwft;
 • Kennis van (complexe) juridischebedrijfsstructuren;
 • Grondige kennis van en ervaringmet (internationale) compliance eisen en procedures;
 • Ruime ervaring met KYC, transactiemonitoring, event gedreven enperiodieke reviews.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Binnen Career Control realiseren we ons dat wevoor kwalitatieve groei steeds moeten zorgen dat we de beste mensenop de juiste plek hebben.

  Daarom investeren we in jouw persoonlijkedoorgroei en ontwikkeling. Maar we verwachten ook dat je hierinzelf initiatief neemt en jezelf altijd op de hoogte houdt vanactuele ontwikkelingen binnen je vakgebied en jezelf blijftverbeteren.

  Wat bieden wijjou?

  Je werkt bij dé specialist op hetgebied van (tijdelijke) capaciteit binnen verschillende branches : Career Control biedt je een uitdagende positie, een uitstekendsalaris en eigentijdse arbeidsvoorwaarden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier