CDD Analist Natuurlijke Personen (Medior/Senior) | Leeuwarden
Rabobank
Leeuwarden , The Netherlands
17 uur geleden

Stel je eens voor

dat jij de ontbrekende puzzelstukjes vindt waardoor we onze particuliere klanten nog beter begrijpen. En hen nog gerichter kunnen adviseren over mogelijke risico’s op financieel en juridisch vlak.

Maar ook voorkomen we hier mee dat het financieel stelsel en onze diensten worden misbruikt voor criminele activiteiten zoals witwassen, fraude of financiering van terrorisme.

Met jou erbij als ervaren CDD Analist Natuurlijke Personen maken we dit samen mogelijk. Met jouw expertise kunnen wij nog zorgvuldiger onderzoek doen naar de integriteitsrisico’s binnen onze particuliere portefeuille.

Een verantwoordelijkheid met impact voor Rabobank, onze klanten en de samenleving.

Impact creëren

Binnen ons team CDD Natuurlijke Personen worden alle review- en beheersactiviteiten uitgevoerd voor Natuurlijke Personen die klant zijn bij Rabobank.

Er wordt gewerkt met inhoudelijke specialisaties, zoals plausibiliteit vermogen of PEP’s. Als ervaren CDD Analist creëer jij impact door :

Onderzoek te doen naar nieuwe en bestaande particuliere klanten.

Je signaleert en analyseert mogelijke integriteitsrisico’s, opvallende transacties of andere dubieuze omstandigheden. Vervolgens rond je jouw onderzoek af met de juiste kwaliteit en binnen de afgesproken tijd en leg je de onderzoekresultaten vast.

Klanten te overtuigen van het belang en noodzaak van jouw onderzoek en zorg je ervoor dat ze de benodigde informatie aanleveren.

Waar nodig geef je de klant toelichting op en / of uitleg over een onderzoek of maatregel.

Het ondersteunen, coachen en adviseren van junior collega’s. Door jouw grote kennis van integriteitsrisico’s binnen het particuliere domein, ben jij de inhoudelijke expert en vraagbaak waar ze op kunnen vertrouwen.

Samen te werken met andere afdelingen binnen KYC. Daarbij zorg je altijd voor een correcte dossieroverdracht.

Elke dag jezelf te blijven en te ontwikkelen, door te doen, feedback te vragen en te verdiepen in ons uitgebreide aanbod aan opleidingsmogelijkheden.

Het signaleren van commerciële kansen, die je in samenwerking met de lokale business onder de aandacht brengt bij de klantverantwoordelijke.

Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team Customer Due Diligence Natuurlijke Personen - onderdeel van KYC Operations Retail - bundelt de krachten om concreet vorm te geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de Rabobank neemt op het gebied van integriteit.

Dit doen we met collega’s op 10 verschillende locaties. Elk team kent een mix aan junior, medior en senior analisten, zodat je optimaal van je collega’s kunt leren.

Met jou erbij als Junior CDD Analist staat de teller van het team op zo’n 1.700 diverse collega’s waaronder :

Ali Yasar, Customer Due Diligence Analist : CDD is een relatief jong vakgebied, er valt nog veel te ontdekken. Het is interessant om daaraan mee te werken.

Zeker bij de Rabobank : de bank neemt het vakgebied zeer serieus, het onderwerp is topprioriteit.’

Edwin Wijermars, Customer Due Diligence Advisor : De Rabobank is echt koploper op het gebied van CDD. Organisatorisch, technisch en op het gebied van kennis en opleiding, Onze Risico Detectie Toets heeft een prestigieuze prijs gewonnen.

Dit algoritme helpt je om je werk beter en sneller te doen’.

Met jouw talenten

Weeg je, gebaseerd op betrouwbare onderzoeken en analyses, risico’s af en neem je gedegen beslissingen. Door jouw goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om je werk goed te organiseren ben je dan ook in staat om jouw bevindingen en conclusies beknopt in reviews op te schrijven.

Deze ervaring neem je vervolgens mee om ook junior collega’s te coachen op inhoud en vaardigheden. Daarnaast ben je flexibel, klantgericht, accuraat en besluitvaardig.

Bovendien is het belangrijk dat je je in onderstaande herkent :

Een afgeronde HBO- / WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfseconomie, Rechten of Criminologie.

Je hebt op z’n minst 3 jaar werkervaring als CDD Analist binnen het particuliere domein.

Je beschikt over zeer diepgaande kennis en inzicht in financiële dienstverlening, actuele wet- en regelgeving en juridische structuren.

Je hebt aantoonbare ervaring met omvangrijke tot complexe dossiers binnen de klantgroepen Private Banking en Vermogensmanagement.

Je bent in staat om alle relevante risico-indicatoren en CDD-risico’s bij particuliere klanten zelfstandig te beoordelen.

Het is een pré als je bekend bent met de bancaire systemen zoals Siebiel.

Je neemt het voortouw in veranderingen en helpt je collega’s met veranderingen om te gaan.

Bij de Rabobank

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor meer dan 8,5 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld?

Dit doen we op 101 manieren, zoals :

Elk jaar geven we een deel van onze winst terug aan de maatschappij. Dit geld - dat wij coöperatief dividend noemen - investeren we in verschillende lokale initiatieven.’

Samen met Vluchtelingenwerk Nederland helpen we 1.500 vluchtelingen bij het vinden van een goed passende baan.’

Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je continu blijft leren.

Tevens wordt je functie van CDD Analist Natuurlijke Personen ondersteund door innovaties zoals machine learning, robotisering en een geavanceerde inzet van data, waardoor je je écht kunt richten op het analistenwerk.

We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen, en helpen we je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kunt groeien als professional.

Daarbovenop kun je bij ons (op basis van een 36-urige werkweek) ook rekenen op :

Afhankelijk van je opleidingsniveau, studieachtergrond en je werkervaring heb je de mogelijkheid om allereerst een CDD inwerkprogramma bij de Rabobank te volgen als start in deze functie.

Een bruto maandsalaris tussen de € 3.211, - en € 4.586, - (schaal 7 of 8). Inschaling is afhankelijk van je opleidingsniveau, kennis en werkervaring binnen het CDD domein.

Een dertiende maand en vakantiegeld.

Een Employee Benefit Budget (9% of 10% van je maandinkomen). Hoe jij dit budget inzet, is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra vakantiedagen, een extra storting in je pensioen of zelfs het maandelijks laten uitbetalen van dit budget.

Een persoonlijk budget dat je kunt besteden aan activiteiten gericht op jouw ontwikkeling en loopbaan.

100% vergoeding van woon-werkverkeer als je met het openbaar vervoer reist! Toch met auto of motor? Kies dan voor een woon-werkverkeervergoeding.

Een pensioenregeling waar je zelf maar 5% aan bijdraagt.

Laten we kennismaken

Ben jij hem / haar? Onze collega die het CDD team Natuurlijke Personen komt versterken als ervaren CDD Analist? En zo het verschil kan maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij?

We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature zodat we binnenkort kennis met je kunnen maken!

Handig om te weten :

Reageer via de Solliciteer button, de vacature staat doorlopend open.

De standplaats van deze vacature is Leeuwarden. Graag het verzoek om op maximaal één locatie te solliciteren.

Zolang de Corona maatregelen voortduren werk je in principe vanuit huis. Ook het inwerkprogramma is geheel online ingericht.

Karen Frowijn, Recruiter CDD, beantwoordt graag je vragen over de selectieprocedure via .

De sollicitatieprocedure bestaat uit een individueel online assessment, een (virtueel) gesprek en mogelijk een CDD-case.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan deze .

Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier