Mediathecaris
De Meerwaarde
Barneveld, NL
3 dagen geleden

Mediathecaris

Voor onze mediatheek, het gezellige leesplein voor de leerlingen, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en vakbekwame Mediathecaris.

Als mediathecaris beschik je over diverse vaardigheden om je werk goed en met plezier te kunnen uitvoeren. Je bent :

 • klantvriendelijk en een verbinder
 • flexibel en alert
 • accuraat en initiatiefrijk
 • pedagogisch bekwaam
 • Je beschikt over praktische en theoretische kennis van bibliotheek-, documentatie- en informatiekunde en hebt kennis van het onderwijs en haar pedagisch en didactische werkvormen.

  Wat zijn je werkzaamheden :

  Je bent verantwoordelijk voor het mediatheekbeleid. Je denkt o.a. na over de positie van de mediatheek binnen De Meerwaarde samen met de assistent mediathecaris.

  Je denkt mee over toekomstplannen en hoe deze te realiseren binnen de gestelde kaders.

  Je inventariseert na overleg met de docenten over aan te schaffen boeken en andere informatiematerialen. Je beoordeelt digitale bronnen mede op de door De Meerwaarde gestelde web-ethiek.

  Je beheert het toegewezen budget. Je draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken en bewaakt de kwaliteit.

  En verder ben je digitaal vaardig en heb je minimaal een afgeronde HBO- opleiding.

  We werken op De Meerwaarde in teams, die gericht zijn rond de leerlingen van de leerlijnen basis, kader en GT. Een team bestaat uit docenten van verschillende vakgroepen, daarnaast werk je nauw samen met docenten binnen je eigen vakgroep.

  De Meerwaarde is een prachtige school waar je volop de kans krijgt je verder te ontwikkelen. Ook hebben we goede arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve arbeidsongeschiktheid- en ziektekostenverzekering.

  Iedere medewerker ontvangt een iPad en de studiekosten om een bevoegdheid te behalen, worden betaald door De Meerwaarde.

  Er heerst een positieve teamgeest en nieuwe collega's worden goed ingewerkt en begeleid. Nieuwe medewerkers bieden wij passende begeleiding.

  De introductieperiode is maatwerk. Voor docenten bestaat deze bijvoorbeeld uit een introductiedag, (beeld)coaching, training 'de zes rollen van de leraar' en intervisie.

  Bij elke medewerker kijken we wat er nodig is, zodat hij / zij zich snel thuis voelt op onze school.

  Werken op De Meerwaarde betekent werken vanuit Christelijke waarden, zoals verwoord in devan De Meerwaarde. Van medewerkers wordt gevraagd dat zij instemmen met de grondslag van de school en ook meelevend lid zijn van een protestants-christelijke kerk, geloofsgemeenschap of gemeente.

  Bij de wervings- en selectiegesprekken wordt, naast geschiktheid voor de functie, geselecteerd op medewerkers die passen bij de identiteit van de school.

  Graag lezen we in jouw motivatiebrief waarom je kiest voor christelijk onderwijs.

  Spreekt deze functie je aan, reageer dan snel. We kijken uit naar je reactie.

  Wij nodigen je uit om online te solliciteren door in te vullen.

 • Deze vacature blijft van kracht tot er een benoeming heeft plaats gevonden.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier