Vrijwilliger voor Rick
Ipse de Bruggen
Zwammerdam, NL
3 dagen geleden

Onze cliënt is een zeer positieve en vrolijke jonge man van 20 jaar jong met het Wolf-Hirschhorn syndroom. Hij kijkt bij nieuwe personen altijd eerst de kat uit de boom, maar als hij je eenmaal kent dan is hij zeer makkelijk in de omgang en altijd vrolijk.

Doordat hij ADHD heeft kan hij ook veel gezellige kletspraatjes houden. Onze cliënt heeft epilepsie, maar is alweer een tijd toeval vrij.

Wie zijn wij

Begeleid wonen in Zwammerdam - Oude Rijnlaan 21-23 Op Oude Rijnlaan 21-23 wonen volwassenen en ouderen met een matige verstandelijke beperking.

Daarnaast komen psychiatrische problematiek (autisme of stemmingsstoornissen) of lichamelijke beperkingen (slecht zien of horen en ouderdomsklachten) voor.

Leven met begrip en in balans De cliënten wonen hier in een gezellig huis. Begeleiders moedigen de cliënten aan om zoveel mogelijk zelf te doen.

Zo doen ze samen huishoudelijke klussen, als boodschappen doen en koken. Ook zorgen ze voor regelmaat en vaste gewoontes.

Met plaatjes laten ze de cliënt zien wat ze gaan doen. Dat geeft de cliënt houvast en een vertrouwd gevoel. In vrije tijd kunnen de cliënten thuis ontspannen of naar een (hobby)club gaan.

Voor informatie over onze locatie klik hier.

Jouw baan als Vrijwilliger voor Rick

Elke zaterdag of 1 zaterdag in de 2 weken kom je de cliënt rond 10.00 uur halen en ga je tot 18.00 uur leuke dingen met hem ondernemen.

Vooral zwemmen is favoriet, maar ook winkelen, lunchen, wandelen, pretpark etc. Er is veel mogelijk, want Rick geniet altijd! Je brengt ook altijd even een bezoekje aan zijn vader. .

Jouw profiel

Je bent enthousiast, sociaal en hebt humor.Je doet moeite om mij (Rick) te leren begrijpen. Je hebt affiniteit met de doelgroep.

Je hebt kennis van epilepsie, of bent bereidt een cursus hiervoor te volgen.

Wat wij bieden

Het betreft een functie, voor het liefst, van 8 uur per week, maar minder uur is mogelijk; uiteraard wordt dit gepland aan de hand van jouw agenda en mogelijkheden.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers :

 • Je wordt enthousiast ingewerkt.
 • Je kunt je reiskosten declareren (onkosten in overleg).
 • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s
 • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
 • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier