Senior UX/CX Researcher
Bladcadeau
Rotterdam, Netherlands
2 dagen geleden

Job description

Rotterdam - Als senior UX / CX Researcher ben jij continu in gesprek met onze online gebruikers! Op elk moment achterhalen waar de behoefte ligt met het uiteindelijke doel de beste user experience op onze kanalen voor lezers.

Dit doe je voor een paar van de best gelezen titels van Nederland en België met miljoenen bezoekers, van onder andere het Algemeen Dagblad (AD), Het Laatste Nieuws (HLN) en vele andere titels.

Hier speel je een cruciale rol in de doorontwikkeling van de freemium publicatieplatformen van DPG Media.

Wat ga je doen

Als de vertegenwoordiger van onze lezers ben je verantwoordelijk voor het onderzoek naar gedrag, motivatie en pijnpunten van onze digital gebruikers.

Hiervoor zet je zelfstandig onderzoeksprojecten op, pas je verschillende UX-onderzoeksmethodes toe en weet hoe je die met kwantitatieve methodes combineert.

Gebaseerd op gebruikersinzichten adviseer jij hoe de digitale producten of services te verbeteren. Uiteraard werk jij goed zelfstandig, maar meestal ben je onderdeel van een multidisciplinair team.

De UX / CX research discipline is relatief nieuw bij DPG Media, je vindt het leuk om continu onderzoeksprocessen te optimaliseren en nieuwe manieren te vinden om UX research in de organisatie te laten landen. Verder :

 • ben je de schakel met gebruikers, je plant de sessies in, voert de gesprekken en analyseert vervolgens de data. Hiervoor komen jouw analytische, communicatieve maar ook je project management skills goed van pas.
 • je organiseert co-creatie sessies met stakeholders om de inzichten die je hebt opgehaald zo goed mogelijk over te brengen.
 • je presenteert en communiceert gemakkelijk en begrijpelijk onderzoeksresultaten door en deelt kennis met designers en stagiaires.
 • Wie zijn wij

  Je komt terecht in het Product Analytics Team wat bestaat uit 6 ondernemende collega’s met kwalitatieve en kwantitatieve analisten.

  Jij zal je als UX / CX Researcher over de (e)Xperience data ontfermen. Je werkt in deze rol samen met veel verschillende collega’s, denk aan UX en Product designers, platform managers en de Chefs Digitaal.

  Met het team bedien je zowel de nieuws als entertainment producten van DPG Media, in Nederland en België.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier