Docent / lerarenopleider Natuurkunde (0,8 – 1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
AMSTERDAM
1 dag geleden

Functie-inhoud

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is per dit najaar op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van

docent / lerarenopleider Natuurkunde (0,8 1,0 fte)

Starten met een kleinere aanstelling en later in het schooljaar uitbreiden naar een aanstelling van 0,8-1,0 fte is ook bespreekbaar.

Wil jij zorgen voor een nieuwe generatie docenten?

Ben jij op een punt in je carrière aangekomen dat je jouw kennis en ervaring wilt overbrengen op een nieuwe generatie?

Wij zijn op zoek naar een docent / lerarenopleider Natuurkunde die er energie van krijgt om samen met ons studenten op te leiden tot betrokken docenten in het voortgezet- en beroepsonderwijs.

en voor toekomstbestendig onderwijs?

Als docent besteed je uiteraard de grootste zorg aan je lessen en toets je de leerresultaten van de studenten, die je bovendien begeleidt bij hun studieloopbaan, onderzoek en stages.

Omdat je weet wat nodig is voor een goede overgang naar de praktijk, ben je in deze functie ook betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum en zet je je netwerk in voor het onderwijs.

Als docent / lerarenopleider ontwikkel en verzorg je onderwijs in de tweedegraads lerarenopleiding binnen het cluster exact en beroepsonderwijs.

Afhankelijk van je achtergrond begeleid je studenten in het vak, de vakdidactiek, stages, onderwijskundige vakken en bij hun professionele ontwikkeling.

Daarnaast begeleid je studenten bij het opzetten en uitvoeren van afstudeeronderzoek. Je signaleert en agendeert relevante ontwikkelingen in het vakgebied en in het werkveld en vertaalt deze naar het onderwijsprogramma binnen de opleiding, o.

a. door bij te dragen aan de ontwikkeling van het curriculum. De opleiding streeft na het onderwijs flexibel en eigentijds aan te bieden, met als een van de speerpunten Urban Education.

Dit neem je mee

Als docent / lerarenopleider heb je recente ervaring in het onderwijs, liefst in het voortgezet of beroepsonderwijs en in de grootstedelijke context.

Ervaring in het MBO is een pré, maar geen noodzaak.

Je bent in het bezit van een HBO of WO Master op het gebied van Natuurkunde en / of een (1e of 2e graads) lesbevoegdheid in Natuurkunde.

Je bent bereid om op dinsdag en / of donderdag ook in de avonduren te werken.

Trefwoorden van jouw persoonlijke competenties zijn : zelfstandig, communicatief, samenwerken, accuraat en resultaat -en doelgericht.

Dit wordt jouw werkplek binnen onze faculteit

Je komt te werken binnen het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding bij het team Natuur- en scheikunde (circa 160 studenten, 12 docenten).

Wij bieden jou een goede werksfeer in een leuk team met bevlogen collegae en inhoudelijk interessant werk, waarbij je voor de practica nauw samenwerkt met de practicuminstructeur.

We zijn een relatief kleine opleiding waar je veel direct contact hebt met je studenten en collegae. Samen met je collegae draag je bij aan de kwaliteit van onderwijs van de opleiding, en via de studenten en de contacten met de beroepspraktijk ook aan de kwaliteit van onderwijs op vele verschillende scholen in Nederland.

Je krijgt binnen de HvA tijd en ruimte om onderwijs te ontwerpen, uit te voeren en te verbeteren.

Daarnaast biedt de HvA je vele mogelijkheden om je verder te ontwikkelen (naast je onderwijspraktijk), o.a. als onderzoeker, instituutsopleider en assessor.

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs bestaat verder uit de tweedegraads lerarenopleidingen Natuur- en Scheikunde, Biologie, Wiskunde en de Associate Degree Educatief professional beroepsonderwijs, waarin ca.

1200 studenten voorbereid worden op het beroep van leraar door ruim 80 docenten. In het cluster worden tevens contractactiviteiten voor leraren verzorgd, waaronder het traject Pedagogisch Didactisch Getuigschrift voor docenten in het MBO.

In het onderwijs en onderzoek van de faculteit is het onderwijzen en opvoeden in grootstedelijke context’, aangeduid met de term Urban Education’ een speerpunt.

Het opgroeien in de grote stad betekent voor leerlingen en jongeren opgroeien in een wereld vol verschillen en mogelijkheden.

Dit hebben we jou te bieden

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling (D-4 contract) voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Het betreft een aanstelling als docent / onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo) met een maximum van € 5.

026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Wij zorgen voor een goede werk-privé balans en bieden jou de mogelijkheid om deze baan te combineren met andere werkzaamheden.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand.

Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleren wij jou om je blijvend te professionaliseren.

Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De HvA biedt je deze opleiding aan.

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad.

We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord.

Ga jij ervoor?

Overtuig ons in je sollicitatiebrief! Klik op de knop solliciteer nu om uiterlijk 20 juni online te solliciteren.

Wat je verder moet weten

 • de gesprekken vinden plaats op maandag 28 juni 2021;
 • deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;
 • wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;
 • bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier