Analist Analytische chemie – GC/LC-MS
Universiteit van Amsterdam
Amsterdam, Netherlands
2 dagen geleden

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een van de grootste institituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

De ongeveer 230 medewerkers werken in 15 onderzoeksgroepen die excellent onderzoek doen rondom drie thema’s : 1) Green Life Sciences, 2) Neurosciences, 3) Cell & Systems Biology en 4) Microbiology.

Binnen het thema Green Life Sciences zijn er vijf leerstoelgroepen die onderzoek doen aan planten : Plantenfysiologie, Moleculaire Fytopathologie, Ontwikkelingsgenetica, Plantencelbiologie en Plantenhormoonbiologie.

De groepen Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie onderzoeken de rol van plantenhormonen en andere vluchtige en niet-

vluchtige - signaalstoffen in de communicatie van planten met andere organismes. Een voorbeeld van dit soort signaalstoffen voor communicatie in het wortelmilieu, zijn de strigolactonen.

Deze zijn werkzaam in heel lage concentraties en worden gebruikt door de vrienden van planten, de symbiotische arbusculaire mycorrhiza schimmels, voor het detecteren van een waardplant, maar ook door de vijanden van planten, parasitaire planten, die de strigolactonen als kiemstimulant gebruiken.

Daar bovenop hebben de strigolactonen een endogene functie in de plant, als plantenhormoon dat de vertakking en wortelarchitectuur stuurt.

De groepen Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie onderzoeken deze en andere signaalmoleculen met een internationaal multidisciplinair team bestaande uit postdocs, promovendi en analisten met expertises variërend van analytische chemie tot biochemie en moleculaire biologie.

Ter ondersteuning van dit team zoeken we een analist, die verantwoordelijk is voor het kwantitatief analyseren (en isoleren) van signaalstoffen en (andere) hormonen in planten.

Werkzaamheden

Je zult een belangrijke rol spelen in het beheer van onze LC- en GC-massaspectrometers en de kwantitatieve analyse (en identificatie) van signaalstoffen van planten.

Die analyses ondersteunen het werk aan de opheldering van de biosynthese van die signaalstoffen en het begrijpen van hun rol in de plant.

Aan deze onderwerpen werken een aantal PhD studenten en postdoctorale onderzoekers. Ook zal er een postdoc betrokken zijn bij het opzetten van nieuwe LC-

MS analyseprotocollen. Je draagt bij aan dat onderzoek door het beheer van de 2 GC-MSen en 2 triple-quad LC-MSen, de ondersteuning van deze mensen en door het zelfstandig aanpakken van deelprojecten.

Hiervoor zijn technieken nodig als (optimalisatie van) extractie, zuivering en analyse met behulp van Multiple Reaction Monitoring (MRM) triple-

quad LC-MS en (derivatisering) GC-MS. Voor de identificatie van nieuwe signaalstoffen en onbekende producten van enzymreacties zal het ook nodig zijn om verbindingen te isoleren en identificeren.

Ervaring met preparatieve LC / GC(-MS) strekt daarom tot aanbeveling. Je draagt medeverantwoordelijkheid voor een goede organisatie van het lab en helpt mee met de dagelijkse ondersteuning van promovendi.

Je hebt :

 • een opleiding tot analist op hbo-niveau;
 • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
 • ervaring met analytisch chemische technieken als GC-MS, MRM-LC-MS / MS en preparatieve zuivering.
 • Affiniteit met biochemie en metabolisme van planten strekt tot aanbeveling. Je bent een teamplayer met een flexibele instelling en vindt het geen probleem PhD kandidaten en studenten aan te spreken op hun verantwoordelijkheid.

  Je bent bereid samen met andere analisten een lab te managen. Daarbij ben je accuraat, zelfstandig en weet je prioriteiten te stellen.

  Inlichtingen

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met :

 • prof.dr. Harro Bouwmeester
 • Aanstelling

  De aanstelling is in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar en wordt na gebleken geschiktheid voor de functie, blijkend uit een positieve beoordeling over je functioneren, aansluitend verlengd met 2 jaar.

  Gedurende de aanstelling zal worden bekeken of de duur van de aanstelling na 3 jaar nogmaals verlengd kan worden.

  Het salaris bedraagt bij aanvang minimaal €2.261 en maximaal €3.445 bruto per maand (schaal 7 of 8, afhankelijk van opleiding, werkervaring en de taken die aan je opgedragen kunnen worden) op basis van de volledige werktijd (38 uur).

  Wij bieden een positie in een stimulerende academische omgeving en een dynamische, internationale atmosfeer. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier