Software engineer decision support
KLM
Amstelveen
12 dagen geleden

Werkgebied

CIO / Information Services

Introductie

Lekker een weekendje Barcelona Jij kijkt wat de goedkoopste vlucht is. Op de prijsvergelijkingssites en op onze websites zie je allerlei goedkope ticketprijzen met goede voorwaarden.

Klopt dat? Dan hebben je toekomstige collega’s hun werk goed gedaan. En díé collega’s ga jij ondersteunen als Software Engineer Decision Support, door jouw bijdrage te leveren aan dit cruciale online systeem.

Van begin tot eind. Dankzij jou kunnen onze klanten de juist geprijsde reismogelijkheden makkelijk vinden en krijgen ze de voor hen perfecte aanbieding van ons te zien.

Jij probeert het de klant zo makkelijk mogelijk te maken door ook de toeslagen netjes te tonen. Kun jij de 25 miljoen reisaaanvragen aan die dagelijks door ons systeem heen vliegen?

Dan ben jij welkom aan boord van ons team en staat jouw welkomstontbijt in Amstelveen al klaar!

Wat ga je doen?

Als er ingewikkelde beslissingen gemaakt moeten worden door (senior) management en de business, ondersteunt onze AIR FRANCE KLM afdeling Operations Research.

Op deze afdeling werk je in een team met 14 collega’s. Er is veel onderling overleg. Ook schakel je met andere teams die werken vanuit Amsterdam, Parijs en Valbonne.

Via e-mail, telefoon, video en face to face.

Samen met ons ben je als Software Engineer Decision Support verantwoordelijk voor de systemen die zorgen dat de reismogelijkheden en prijzen op internet overal goed te zien zijn.

Zowel op onze websites als op prijsvergelijkingssites. Deze systemen worden regelmatig aangepast, uitgebreid en onderhouden.

We maken ze steeds sneller en beter. Jouw doel is om te zorgen met behulp van dit systeem onze business value te realiseren en het verschil te maken tussen winst en verlies.

Met jou als collega wordt dit systeem naar een hoger niveau gebracht.

In jouw rol als Software Engineer Decision Support ga je :

 • Aan de slag voor een grote internationale luchtvaartcombinatie.
 • Nieuwe technieken gebruiken om de real time online systemen te verbeteren (cloud / flexibele databases).
 • Commerciële kansen zoeken die bijdragen aan klantgemak en / of bottom line.
 • Meedraaien in business projecten.
 • Contacten onderhouden binnen AIR FRANCE KLM en met onze partners.
 • Wie zoeken wij?

  Jij bent onze nieuwe ondernemende collega die resultaatgericht werkt en op een vernieuwende manier denkt. Wij vinden in jou een echte teamplayer die daarnaast ook goed kan overleggen met collega’s buiten het team.

  Communicatief ben je erg sterk en je bent ertoe gedreven om uitdagingen aan te gaan en het beste in jezelf naar boven te halen voor de systemen van AIR FRANCE KLM.

  Jij vindt IT helemaal geweldig en je wil je graag verder ontwikkelen en echt goed worden in je werk. Je kunt logisch nadenken en analyseren op wiskundig gebied.

  Jij wordt door ons in het diepe gegooid. Voor jou is dat geen probleem, want jij hebt je zwemdiploma. Je kunt alles goed oppakken en zoekt hulp voor het geval je toch bijna kopje onder gaat.

  Daarnaast willen we graag met jou in gesprek als je :

 • Een academisch diploma op zak hebt met een sterke kwantitatieve basis. Bijvoorbeeld Informatica, Econometrie, (toegepaste) Wiskunde of Business Analytics.
 • Al wat ervaring meebrengt met data-analyse, statische modellering en datavisualisatie.
 • C++ als programmeertaal beheerst en bereid bent je daarin verder te ontwikkelen (STL, C++11, design patterns).
 • Bereid bent om een paar keer per jaar standby te lopen. Dan heb je de verantwoordelijkheid om buiten kantoortijden incidenten m.
 • b.t. business kritische Decision Support Systemen te managen.

  Wat bieden wij?

  Wanneer je wilt werken bij een internationale luchtvaartmaatschappij die toonaangevend is, dan zit je bij AIR FRANCE KLM helemaal op je plek.

  Je krijgt veel vrijheid en het is een speeltuin om te leren. Daarnaast werk je met de nieuwste technologieën en zet je je in voor innovatieve, uitdagende projecten.

  Doe je stoelriem maar vast voor onze voorwaarden :

 • Een startsalaris van € 3.177,- per maand (40-urige werkweek).
 • Een professionele collegiale omgeving met veel interactie, waar veel van elkaar geleerd wordt.
 • Een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goedkoop vliegen.
 • Gratis openbaar vervoer rondom Schiphol en gratis parkeren bij het bedrijfspand in Amstelveen.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • 25 vakantiedagen en 5 adv-dagen.
 • Een goede pensioenregeling met een forse bijdrage van de werkgever.
 • Volop de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Are you ready for take-off?

  Ben jij klaar om een vliegende start te maken in ons team en past de functie van Software Engineer Decision Support helemaal bij jou?

  Dan ontvangen we graag jouw cv en motivatiebrief. De selectie bestaat uit een check op harde criteria, een capaciteitentest, programmeercase in C++, 2 selectiegesprekken en een veiligheidsonderzoek.

  We zijn doorlopend op zoek naar nieuw talent en deze vacature staat daarom voor langere tijd gepubliceerd. Binnen 2 weken na jouw sollicitatie ontvang je bericht.

  Een assessment maakt geen onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Een capaciteitentest maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Meer weten?

  Neem contact op met Sintia Liefveld, recruiter IT

  T : +31 (0)6-53647138

  E : sintia.liefveld klm.com

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier