ANIOS - Ambulant behandelteam Jeugd 18-, regio Lekstroom
Altrecht
Utrecht, Netherlands
38 dagen geleden

Over de afdeling

Bij Altrecht gaan we uit van de eigen kracht van mensen. Met specialistische diagnostiek en behandeling helpen we kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychiatrische aandoening de regie over hun leven te behouden en hun rol in de samenleving weer op te pakken.

Samen werken we aan ontwikkeling en herstel in al zijn facetten, ook als dat ingewikkeld is of zelfs onmogelijk lijkt.

We hebben de ambitie om vernieuwend te zijn en de zorg steeds te verbeteren. We blijven ons ontwikkelen door behandelingen samen met patiënten te evalueren, door in gesprek te gaan met patiënten-

en familieraad, door op de praktijk gericht wetenschappelijk onderzoek te doen en mensen op te leiden.

Altrecht helpt kinderen en jongeren tot 18 jaar met uiteenlopende psychiatrische aandoeningen, zoals stemmingsstoornissen, ADHD, gedragsstoornissen, trauma en autismespectrumstoornissen.

Wij doen dit door middel van specialistische diagnostiek en behandeling, gebaseerd op de richtlijnen van de verschillende beroepsgroepen en zorgprogramma's en met de laatste inzichten vanuit de psychiatrie, psychologie, orthopedagogiek, geneeskunde, psychiatrische erfelijkheidsleer en sociologie.

Ontwikkeling en beweging

Binnen 4 multidisciplinaire regioteams bieden wij sinds begin 2018 zorg in de verschillende gemeenten waarmee Altrecht een contract heeft.

Dichtbij de patiënt en zijn naasten en dichtbij huis- en kinderartsen, buurt- en wijkteams en andere partners waar wij nauw mee samenwerken.

Toegankelijk voor de patiënt en korte lijnen tussen de hulpverleners zijn hierbij kernbegrippen. Een deel van ons behandelaanbod (o.

a. groepen, deeltijd behandeling) blijft boven regionaal georganiseerd en toegankelijk voor patiënten uit alle regio's.

Functie beschrijving

Voor het multidisciplinaire regioteam Lekstroom zoeken wij een enthousiaste en flexibel ingestelde

ANIOS- 28-uur per week

Je verricht kinderpsychiatrisch onderzoek en intakes onder supervisie van een kinder- en jeugdpsychiater, al dan niet samen met een andere collega.

Je doet adviesgesprekken met jongeren en ouders / opvoeders. Het geven van medicamenteuze behandeling maakt deel van uit van je werk.

Je stelt samen met de andere professionals behandelplannen op en je draagt zorg voor adequate schriftelijke vastlegging van de werkzaamheden.

Zo nodig overleg je met de huisarts, school, SAVE, Veilig Thuis of buurt- of wijkteams of andere instanties.

Deelname aan de voorwacht (overdag) is een onderdeel van de functie. Dat houdt in dat je voor alle teams inclusief die van autisme, onder supervisie van een kinder-

en jeugdpsychiater, voor zowel somatische als psychiatrische problematiek inzetbaar bent op de locatie Lunetten.

Daarnaast draai je mee in het rooster van bereikbaarheidsdiensten (crisisdienst buiten kantooruren) voor de volwassenen psychiatrie binnen Altrecht.

De planning, organisatie en betaling daarvan valt onder Altrecht Crisisdienst. Ook hierbij word je gesuperviseerd door een psychiater achterwacht.

Wat heeft Altrecht kinder- jeugd en jongvolwassenen psychiatrie verder nog te bieden?

Je doet ervaring op met diagnostiek en behandeling van kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen en werkt samen in een multidisciplinair team.

De functie bied je de kans om brede ervaring op te doen met ambulante behandelingen.

Altrecht biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan onderwijs binnen onze instelling samen met de andere A(N)IOS psychiatrie.

Daarnaast beiden wij ook onderwijs gericht op de kinder- en jeugdpsychiatrie. Werkbegeleiding wordt geboden door ervaren kinder-

en jeugdpsychiaters. Er is ook een kinderarts in dienst voor overleg. De werkzaamheden kunnen soms tot vrijstellingen bij specialistische vervolgopleidingen leiden.

Functie eisen

 • je hebt een opleiding tot basisarts afgerond en je bent BIG-geregistreerd;
 • je beheerst de Nederlandse taal goed;
 • het is een pré wanneer je werkervaring hebt in de (kinder- & jeugd) psychiatrie of binnen een ander vakgebied;
 • je hebt affiniteit met kinderen en adolescenten in gezinnen met diverse problemen;
 • je bent stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren;
 • je bent in staat kort en bondig verslag te leggen van gesprekken;
 • je hebt een flexibele werkhouding en bent in staat te werken in een multidisciplinair team;
 • daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer;
 • eventueel kun je voor de crisisdiensten gebruik maken van de dienstauto van Jeugd.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier