Docent Technische Informatica (0,6-1,0 fte)
Hogeschool Rotterdam
Rotterdam
5 dagen geleden

Functie-inhoud

De arbeidsmarkt wacht met smart op nieuwe talentvolle programmeurs. Lijkt het jou leuk om als (ervaren) programmeur in de rol van docent mee te helpen in het opleiden van jonge professionals tot volwaardige programmeurs?

Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Vanuit de opleiding Technische Informatica zoeken we zowel docenten die zojuist hun opleiding hebben afgerond als docenten die hun sporen al hebben verdiend in het bedrijfsleven.

In een oriënterend gesprek kijken de onderwijsmanager en een directe collega samen met jou waar jij mogelijk kan worden ingezet.

Vanuit je expertise en interesse kun je bijvoorbeeld ingezet worden voor programmeer-, security- en / of, hardwareonderwijs, stagebegeleiding, afstudeerbegeleiding, meer specialistische cursussen of projectonderwijs.

In het projectonderwijs begeleid je samen met een collega studenten in projectgroepen. Zij werken volgens de scrum methodiek aan een applicatie.

In jaar 1 zijn dit eenvoudige applicaties in C, C++, Java of Python. In jaar 2 komen de opdrachten meestal van buiten de Hogeschool en zijn de opdrachten complexer.

Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in jouw onderwijs.

Tijdens de lessen krijgen jouw studenten, naast de theorie, ook praktische opdrachten waarbij ze leren programmeren en ontwerpen met security op het oog.

Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zonder onderwijservaring aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden.

De wereld van Technische Informatica ontwikkelt continu en jij als docent groeit en leert mee!

Wat bieden we jou?

 • Contract met zicht op vast dienstverband
 • Samen leren met de nieuwe generatie programmeurs
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald tussen minimaal €2.845,48 (schaal 10) en maximaal €5.026,85 (schaal 11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een goede werk / privé balans (45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden)
 • Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Zelfstandige, maatschappelijk relevante en diverse functie
 • Het team en de werkplek

  Technische informatica is een opleiding waarin innovatie en creativiteit een grote rol spelen. Het werkveld en ons onderwijs is continu in beweging en wat enkele jaren geleden nog modern was kan nu achterhaald zijn.

  Ons onderwijs kent een stevige kennisbasis aangevuld met een grote diversiteit aan contextrijke projecten waarin echte opdrachtgevers een grote rol spelen.

  Hierbij kun je denken aan autonoom varende schepen, door hersenactiviteit aangestuurde kunstarmen, slimme onderhoudsmetingen voor marineschepen maar ook het veilig maken van bijvoorbeeld de online leeromgeving van Hogeschool Rotterdam zelf.

  Technische Informatica is altijd een samenwerking met andere disciplines, gelijktijdig of volgordelijk. Dit kenmerkt het team ook : bereidwillig in samenwerking met de buitenwacht en andere opleidingen.

  Wij dagen studenten uit om zowel individueel als in groepsverband zich te ontwikkelen. Onze studenten en docenten zijn divers en delen de passie voor techniek en dingen oplossen.

  Het docententeam bestaat uit 21 fte (28 personen) die expertises kennen in o.a. wiskunde, programmeren, elektrotechniek, pedagogiek, sterrenkunde.

  Je zult deel gaan uitmaken van de Expertise groep Software engineer of de Expertise groep Netwerken en Security, afhankelijk van je expertise en interesse.

  Samen met de collega’s werken we aan de vertaling van ontwikkelingen uit het vakgebied naar uitdagend onderwijs. Daarvoor zoeken we nieuwsgierige, ondernemende docenten die niet bang zijn om hun nek uit te steken.

  Je moet het leuk vinden om nieuwe ideeën een plek te geven in je onderwijs. Je open stellen naar je collega’s en verbindend zijn binnen en buiten Hogeschool Rotterdam.

  Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt ten minste een relevante afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur ook een master diploma).
 • Je hebt werkervaring als software engineer, software developer, security officer of aanverwante werkervaring.
 • Bij voorkeur ervaring met programmeertalen als C, C++, Java en Python.
 • Je hebt didactische en coachende vaardigheden.
 • Je bent bereid om jezelf continu te ontwikkelen, bijvoorbeeld door scholing.
 • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar om bij ons te komen werken (we willen je vragen om je beschikbaarheid te benoemen in je motivatiebrief).
 • Mocht je juist meer op Security en Netwerken willen richten, dan zien we ook graag :
 • Je bent bekend met de Eight Security Design Principles.
 • Je bent bekend met en hebt eerder gewerkt vanuit een Secure Development Lifecycle perspectief.
 • Wij zoeken een enthousiaste ICT-er met passie voor programmeren die het een uitdaging vindt om samen met studenten te werken aan ICT-oplossingen.

  We zoeken zowel collega’s met ervaring alsmede collega’s die als junior docent willen starten. De focus in de opleiding ligt op het maken van ICT toepassingen met een hardwarecomponent : we zijn uitvinders van nieuwe slimme toepassingen.

  Hogeschool Rotterdam als werkgever

  Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien.

  Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

  Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren.

  Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

  Locatie

  Je gaat werken op de locatie aan de Wijnhaven 99. Deze locatie is gelegen tussen de metrostations Beurs en Blaak en ligt midden in het centrum van Rotterdam.

  De locatie is uitstekend te bereiken met het OV.

  Interesse?

  Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

  Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of .

  Is dit je droombaan?

  Reageer snel of beter nog : nu meteen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier