Key Accountmanager PPA
ENGIE
Zwolle, Netherlands
5 dagen geleden
source : Experteer

OVER DE FUNCTIEDe vormen van energie veranderen en ENGIE verandert mee. De markt wil steeds meer groene energie bij voorkeur geproduceerd in Nederland.

De Renewable Desk gaat de uitdaging aan om in deze zeer competitieve markt een leidende positie te verwerven. Als Key Accountmanager is het jouw uitdaging om binnen de complexe en concurrerende groene energiemarkt de zogenaamde PPA’s (Power Purchase Agreement) positie te pakken en verder uit te breiden, zodat onze sales afdelingen echte Nederlandse groene elektriciteit kan leveren.

Je bent commercieel verantwoordelijk voor de groei van onze PPA portefeuille. Dit kunnen grote windparken tot kleine agrarische bedrijven met zonnepanelen die zelf elektriciteit opwekken zijn.

Naast de continu teit van de huidige portefeuille, ligt de nadruk in deze functie op het acquireren van nieuwe Agreements.

Vanuit jouw kennis van de groene energiemarkt, jouw commerciële instelling en met name groot en actief netwerk, denk je proactief mee over complexe vraagstukken op het gebied van energietransitie.

Jij maakt letterlijk ENGIE’s energie van morgen vandaag al beschikbaar. Denk jij als een ondernemer? Ben je resultaatgericht?

En heb je een succesvol trackrecord binnen de duurzame energiebranche? Dan ben jij onze nieuwe Key Accountmanager PPA’s!

 • Als Key Accountmanager ben je verantwoordelijkvoor het afsluiten en borgen van nieuwe, meestal lange termijn contractenvoor het verkrijgen van posities van groene elektriciteit en mogelijk ookgroen gas;
 • Je bent in jouw werkgebied verantwoordelijk voorhet realiseren van een gevulde groen portfolio die aansluit op de internebehoeftes, omzet doelstellingen en het maximaliseren van de inkoop marge;
 • Je hebt kennis van SDE+ subsidie, Garanties vanOorsprong en investeringen / financiering van zon- en windparken;
 • Je stelt het acquisitieplan op waarin (nieuwe)key-accounts worden beschreven en geeft zelf invulling aan de uitvoeringvan dit plan;
 • Het onderhouden van contacten met relevantespelers in de markt intern en extern;
 • Je signaleert trends, onderhoudt pro-actiefcontact met de relaties;
 • Je weet feilloos de behoeftes en wensen van derelaties te signaleren en te vertalen naar (commerciële) acties enproducten en je weet de relatie op een hoger niveau te brengen.
 • WAT NEEM JE MEE? Als je relevante ervaring binnen de groene energiewereld hebt en een netwerker bent in hart en nieren, waarbij je hard bent op de inhoud en zacht op de relatie, zou je een geschikte kandidaat kunnen zijn. Daarbij :

 • Hebt je tenminste een afgeronde WO opleiding;
 • Heb je een aantal jaren relevante ervaring binnende duurzame energie wereld en het sluiten van PPA contracten;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in het opstellen / beheren van contracten;
 • Ben je in staat om analyses helder vast te leggenen te communiceren naar verschillende stakeholders;
 • Je werkt effectief samen en schakelt snel tusseninhoud, proces, relatie en commercie;
 • Je bent stressbestendig en je beweegt jegemakkelijk binnen een internationale organisatie in transitie;
 • Je hebt een succesvol en aantoonbaar trackrecordin het acquireren van nieuwe posities;
 • Je ziet kansen in de markt, hebt een vernieuwendekijk op accountmanagement en zorgt door uitstekendeonderhandelingsvaardigheden voor een optimaal resultaat;
 • Je bent woonachtig in het midden van het land,vanwege het landelijke karakter van de functie. WAT BIEDEN WIJ? Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.
 • a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een fulltime dienstverband maar liefst 30 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

  Je standplaats is Zwolle. BEDRIJFSINFORMATIE ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.

  000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie.

  Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

  ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources.

  ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en biogas. CONTACTINFORMATIE Dit betreft een functie met standplaats Zwolle.

  Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Nicole Bieshaar (Recruiter) per mail nicole.

  bieshaar engie.com of telefonisch / whatsapp op 06-15095995.BusinessDevelopment Additional InformationPosting Date : Jan 15, 2020

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier