Psychotherapeut/GZ-psycholoog, Altrecht Persoonlijkheidsstoornissen, SCM team Woerden
Altrecht
Woerden, Netherlands
16 dagen geleden

Over de afdeling

De Zorgeenheid Persoonlijkheidsstoornissen is een dynamische, vooruitstrevende eenheid waar gespecialiseerde GGZ behandeling wordt geboden aan patiënten met complexe persoonlijkheidsproblematiek.

Het behandelaanbod wordt vanuit diverse (regionale) teams vormgegeven op psychotherapeutische grondslag in diverse settings (ambulant, deeltijd, klinisch, AMBIT).

Het ambulante behandelteam richt zich op diagnostiek en psychotherapeutische behandeling van patiënten met voornamelijk cluster B en C persoonlijkheidsproblematiek die onvoldoende hebben kunnen profiteren van behandeling binnen de BGGZ of van individuele monotherapieën binnen de SGGZ.

De behandelingen worden vanuit het Structured Clinical Management- model binnen een multidisciplinair team vorm gegeven.

Structured Clinical Management (SCM) is een integratieve psychotherapeutische methode gebaseerd op wetenschappelijk bewezen effectieve interventies voor patiënten met persoonlijkheidsproblematiek.

Het integreert diverse therapeutische interventies binnen een duidelijk gestructureerd behandelkader. De methode gaat uit van intensieve samenwerking vanuit een multidisciplinair team.

Mocht SCM onvoldoende effectief zijn dan biedt het team ook Schema Focused Therapie (SFT) en Affect Fobie Therapie (AFT) in met name groepsgerichte vorm aan.

Functie beschrijving

Binnen het SCM team Woerden is een vacature ontstaan voor een Psychotherapeut / GZ-psycholoog.

In deze functie maak je als (regie)behandelaar onderdeel uit van een multidisciplinair team, ben je regie behandelaar, medeverantwoordelijk voor je eigen caseload en die van je collega's.

Je participeert in psychodiagnostisch onderzoek, in het doen van intakes, in het bieden van groepsbehandelingen en ander aanbod vanuit het team.

Je verzorgt intakes, contracteertrajecten en stelt behandelplannen op. Je verricht psychodiagnostisch onderzoek.

Je levert een bijdrage aan het vormgeven van het groepsaanbod vanuit het SCM- en SFT-model. Bij voorkeur heb je ervaring met traumabehandeling (EMDR) en systeembehandeling.

Samen met het behandelteam ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsontwikkeling van het behandelaanbod.

Verder neem je deel aan intervisies en multidisciplinaire overlegvormen en onderhoud je contacten binnen en buiten de instelling ten behoeve van een goede patiëntenzorg.

Functie eisen

 • je bent BIG-geregistreerd;
 • je hebt kennis van en ervaring met de psychologische behandeling van patiënten met een (complexe) persoonlijkheidsstoornis;
 • opgeleid tot schematherapeut;
 • je bent een prettige collega met een heldere visie en goede communicatieve eigenschappen;
 • je bent klantgericht, professioneel, resultaatgericht en cultuursensitief;
 • je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • je bent accuraat en stressbestendig;
 • je hebt een actieve rol in het op peil brengen en houden van eigen kennis en vaardigheden.
 • Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier