Kinderverpleegkundige ICK Transitie
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
4 dagen geleden

Functie inhoud

Als een kind de intensive care verlaat, begint voor veel ouders pas het echte intensieve stuk. Hoe ga je thuis om met beademingsapparatuur?

Wat doe je als je peuter zijn medicijnen uitspuugt? Hoe verzorg je een tracheacanule? Op de ICK Transitie bereiden we ouders en kinderen voor op hun volgende grote stap : samen weer naar huis.

Als verpleegkundige op deze afdeling ben je niet alleen bezig met de verpleegkundige zorg. Je bent ook een coach, een trainer en een leraar.

In de weken dat een kind op de afdeling verblijft, zorg je ervoor dat kind, ouders en omgeving klaar zijn voor de thuissituatie.

Je leert ouders bijvoorbeeld hoe ze moeten omgaan met een centrale lijn, een tracheacanule of stomazorg. Je overlegt met de maatschappelijk werker over begeleiding voor het gezin en bespreekt de mogelijkheden voor het kind met school om maar een paar dingen te noemen.

Bijzonder aan deze functie is de zelfstandigheid die je hebt. Vaak ben je de enige verpleegkundige op de afdeling en werk je samen met een intensivist, een verpleegkundig specialist, vrijwilligers en verzorgenden.

Je bent samen met de verzorgende in the lead’ als het gaat om de coördinatie van het traject. De verpleegkundige zorg die je verricht is zeer divers en zo ook de contacten met de diverse andere disciplines zoals fysiotherapeut, logopedist en pedagogische zorg.

De ene keer verpleeg je een vrolijke baby, dan weer een eigenwijze peuter. Maar je hebt altijd te maken met complexe ziektebeelden.

Als je wilt overleggen met andere verpleegkundigen kun je altijd terecht bij je collega’s van de afdeling IC Kinderen. Je werkt intensief met hen samen.

Werkomgeving

De ICK Transitie is een subafdeling van de IC Kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Hier proberen we de vertrouwde omgeving van thuis zo dicht mogelijk te benaderen.

Zo kan het kind zoveel mogelijk gewoon kind zijn. Tegelijk zorgen we voor optimale verpleegkundige en medische zorg.

Op dit moment kunnen 6 kinderen opgenomen worden. We breiden mogelijk in de toekomst uit naar 10 bedden. We gaan op korte termijn nóg meer aandacht besteden aan de huiselijke sfeer.

Hoe dat eruit zal zien? Dat kun jij mee bepalen. De afdeling ontwikkelt zich continu. Jouw bijdrage is daarin van groot belang.

Het Sophia Kinderziekenhuis is onderdeel van het Erasmus MC en is gevestigd in het centrum van Rotterdam. Voor de deur stoppen de tram, metro en bus.

Vanaf Rotterdam Centraal ben je er al met een kwartiertje. We hebben een ruime parkeergarage en er zijn voldoende P+R’s bij metrostations in de buurt waar je de auto kunt parkeren.

Profiel

Je bent kinderverpleegkundige en bent BIG-geregistreerd. Voor de specifieke kennis die je voor deze functie nodig hebt, bieden we je een opleidingstraject volledig afgestemd op jouw vooropleiding en ervaring.

Je rol binnen ICK Transitie is behoorlijk zelfstandig. Daar ligt een leuke uitdaging. Daarnaast heb je sterke communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en vind je het leuk om samen te werken in een heel divers team.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

 • Een omgeving waar je vakinhoudelijk en persoonlijk kunt groeien.
 • Bijvoorbeeld zijn er doorgroeimogelijkheden naar een rol als senioronderwijs, seniorkwaliteit of seniorzorg wanneer vacant.
 • Hier hoef je geen aparte opleiding voor te hebben. Je krijgt juist in deze rol gelegenheid om cursussen te volgen.

 • De mogelijkheid om symposia bij te wonen en trainingen te volgen.
 • Je ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband. Als we goed bij elkaar passen, dan vinden we het belangrijk dat je dat terugziet in een vast dienstverband.
 • Je kunt bij ons parttime of fulltime werken. Het is maar net wat het beste bij jouw werk-privébalans past.
 • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van kennis en ervaring, van minimaal € 2.422,- (schaal 7) en maximaal €3.505,- (schaal 8-a) voor een kinderverpleegkundige.
 • Er bestaat de mogelijkheid om de HC opleiding te volgen. Als je die gevolgd hebt kom je in schaal 8b en rouleer je met de HC op de IC.

  De HC opleiding wordt volledig betaald en mag je tijdens werkuren volgen. Je ontvangt een toeslag bij onregelmatige diensten.

 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt, een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen ca. 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Verschillende collectieve verzekeringen waarvan je gebruik kunt maken, waaronder een UMC-zorgverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Een goede werksfeer met collega’s die altijd voor je klaarstaan en die jouw stem net zo belangrijk vinden als die van ieder ander.
 • Er zijn diverse actieve personeelsverenigingen en netwerken.

  Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier