Engineer Energieprojecten, Dordrecht
Engie
Netherlands, South Holland, Dordrecht, Kantoor Dordrecht Laan van Barcelona
3 dagen geleden

Bij EQUANS werken we met kennis van zaken, een nuchtere werkmentaliteit en een oplossingsgerichte aanpak aan complexe infra-, energie en mobiliteitsprojecten.

Team Energie richt zich op de energiemarkt met klanten zoals TenneT, Alliander, Enexis, ProRail, RET en diverse projectontwikkelaars.

Landelijk werken we aan een grote diversiteit aan projecten op het gebied van tractie en hoogspanning. Het team werkt zowel vanuit ons hoofdkantoor in Dordrecht en vanuit een kantoor in Zwolle.

EQUANS zoekt een ambitieuze en gedreven engineer die zich verder wil ontwikkelen in de energietechniek.

Dit ga je doen als Engineer Energie

Wil jij als engineer een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie en je steentje bijdragen bij het verzwaren van het energienet, het zelfstandig ontwerpen van deelinstallaties en ontwerp- en engineeringsopdrachten uitwerken?

Neem dan contact op. Je voornaamste verantwoordelijkheden en werkzaamheden bestaan uit :

 • Ontwerpen van elektrotechnische installaties vanuit bestek, voorlopig ontwerp of de specifieke behoefte van de klant;
 • Uitwerken van (besturings)tekeningen voor alle voorkomende elektrotechnische installaties;
 • Vaststellen van ontwerpuitgangspunten, technische specificaties en administratieve bepalingen zodat ze voor de uitvoering herkenbaar en verwerkbaar zijn;
 • Je hebt contact met leveranciers, onze bouwpartners en eventueel onderaannemers over de techniek;
 • Je adviseert zowel intern als extern, past de nieuwste technieken toe en gebruikt je creativiteit om technische problemen om te zetten in uitvoerbare oplossingen.
 • Dit breng je mee

 • Een afgeronde HBO Elektrotechniek of Energietechniek opleiding;
 • Tenminste 4 jaar werkervaring als engineer in de energietechniek;
 • Ervaring met elektriciteitsnetwerken, onderhoudsmanagement en midden / hoogspanningscomponenten is een pré;
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Wat bieden wij je

  Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde EQUANS concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

  Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop en telefoon bij.

  Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten.

  En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

  Wij zijn EQUANS Wereldwijd is EQUANS marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties.

  Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid.

  Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland.

  Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd : op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

  Bij EQUANS werken we aan omvangrijke infrastructurele projecten door heel Nederland. Denk hier aan complexe technische opdrachten voor tunnels en bruggen, sluizen en verkeerssignalering.

  Maar ook aan verkeerscentrales en energieprojecten zoals oplossingen voor elektrisch vervoer, Smart Grids en windparken.

  We zetten innovatieve techniek in op een efficiënte en duurzame manier. Teamwork en uitwisseling van kennis en kunde vormen de basis van ons succes.

  Zo kun je solliciteren Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button solliciteren en solliciteer eenvoudig via de Chatbot.

  Voor vragen kun je contact opnemen met Esther Willemse via esther.willemse equans.com of telefonisch op 06- 13 86 04 64. Additional Information

 • Posting Date : Nov 8, 2021
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier