Medewerkers voor het Jeugd en Gezinsteam regio Leiden (28-32 uur)
Zorgenwelzijnplein
Den Haag
23 uur geleden

Meetellen en meedoen

Wij zetten ons in voor een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Wij geloven in een samenleving die toegankelijk is voor iedereen en waar ieder individu zijn mogelijkheden en talenten kan ontplooien en inzetten.

Ook voor mensen met een beperking. Als er sprake is van kwetsbaarheid als gevolg van een beperking, dan maken wij het verschil.

Wij verbinden en versterken het netwerk, vormen de schakel tussen de 0e , 1e en 2e lijn, bieden collectieve en individuele ondersteuning.

We werken domein overstijgend en onze inzet is onafhankelijk, wat wil zeggen dat we geen maatwerkvoorzieningen of zorgaanbod bieden.

Onze inzet is licht en kortdurend waar dat kan, en intensief en langdurend waar nodig. Onze medewerkers kunnen het verschil maken omdat zij continu hun expertise en hun netwerk in het sociaal domein onderhouden en verder ontwikkelen.

Voor ketenpartners zijn we een méér dan logische samenwerkingspartners vanwege onze expertise en inzet.

JGT & MEE

Sinds 2015 zijn in de regio Holland Rijnland Jeugd- en Gezinsteams actief, bestaand uit 10 tot 12 teamleden vanuit verschillende disciplines.

De teams zijn in grote mate zelf organiserend : de eigen verantwoordelijkheid is groot, zodat teamleden flexibel kunnen inspelen op lokale vragen.

De teams worden ondersteund door een coach. De teams werken in opdracht van de gemeenten en bieden ambulante hulp, consultatie en advies.

Waar nodig betrekken ze specialistische jeugdhulp en / of kennen ze een PGB (persoonsgebonden budget) toe.

De 9 instellingen die mensen leveren voor de teams zijn : MEE ZHN, Kwadraad (maatschappelijk werk), Rivierduinen en Curium (GGZ), Ipse de Bruggen, Gemiva en ’s Heerenloo (LVB), Inzowijs (begeleiding) en Cardea (jeugdhulpverlening) en hebben hiervoor een coöperatie gevormd met een onafhankelijke directeur.

Functieomschrijving

Wat zijn de werkzaamheden van een jeugd- en gezinswerker?Jeugd- en gezinswerkers geven consultatie en advies. Ze denken mee met en versterken professionals die in de basisvoorzieningen werken.

Gezinnen en jongeren die hulp nodig hebben bij opvoed- en opgroeiproblemen krijgen ambulante hulpverlening vanuit het team.

De geboden hulpverlening is gericht op het versterken van de eigen kracht van gezinnen en hun omgeving. De medewerkers stimuleren dat het gezin zelf de regie houdt (of neemt) over hun eigen situatie.

De hulpverlening kan sterk variëren : van een moeder die belt omdat ze zich geen raad meer weet met haar peuter, een opstandige puber met sterk grensoverschrijdend gedrag tot een langdurig begeleidingstraject voor een gezin met meervoudige problematiek.

Samen met het gezin stelt de Jeugd- en Gezinswerker een gezinsplan op. Samen wordt bekeken wie kunnen helpen bij het realiseren van hun doelen.

Zo nodig schakelt de Jeugd- en Gezinswerker daarbij rechtstreeks jeugdhulpspecialisten in of ondersteuning vanuit andere domeinen.

De Jeugd- en Gezinswerker draagt zorg voor de continuïteit en de coördinatie van de geboden ondersteuning. Ouders, jongeren en voorzieningen (o.

a. scholen, huisartsen) hebben te maken met één contactpersoon binnen het team. Jeugd- en Gezinsteams kunnen :

 • Consultatie en advies geven : ouders, jeugdigen en basisvoorzieningen versterken.
 • Ambulante hulp geven.
 • Basisdiagnostiek uitvoeren (in team beschikbaar).
 • 1Gezin1Plan en zorgcoördinatie uitvoeren.
 • Rechtstreeks jeugdhulpspecialisten inschakelen.
 • PGB’s aanvragen en verlengen.
 • Zo nodig de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen.
 • Wij vragen

  Wat zoekt het Jeugd- en Gezinsteam?

 • Wij zoeken een collega met kennis en ervaring in het bieden van hulpverlening binnen de jeugdsector en / of het sociale domein.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening Of Social Work. Of je hebt een afgeronde HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening met 5 jaar werkervaring (na het behalen van je diploma).
 • Je staat ingeschreven in het beroepsregister SKJ of je voldoet aan de voorwaarden, zodat je je direct bij indiensttreding kunt inschrijven.
 • Je hebt ervaring met cultuur sensitief werken.
 • Je vindt het een uitdaging om samen met je collega’s het jeugd- en gezinsteam verder vorm te geven.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en kan functioneren in een omgeving die volop in ontwikkeling is.
 • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en durft kritisch te zijn.
 • Je bent in staat zelfstandig en methodisch te werken, neemt zelf initiatief.
 • Je bent bereid om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die horen bij werken met ons zogenaamde T-profiel : ieder teamlid wordt zowel generalist als specialist.
 • Generalist waar het gaat om het brede spectrum aan opvoed- en opgroei vragen waarmee je te maken krijgt. Specialist vanwege de expertise die jij inbrengt vanuit je kennis en ervaring die je vanuit je moederorganisatie meebrengt.

 • Je hebt kennis en ervaring met hulpverleningsmethodieken, zoals o.a. oplossingsgericht werken, Signs of safety, sociale netwerkstrategieën.
 • Je bent bekend met de Meldcode.

 • Je bent een teamspeler. Als lid van het team draag je bij aan de gezamenlijke taak waar jullie voor staan; je deelt je kennis, zet je ervaring in en leert van je collega’s.
 • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen in het gebied waar je gaat werken om een bijdrage te leveren aan het versterken van het pedagogische klimaat in scholen en wijken;
 • te zoeken naar mogelijkheden om sociale netwerken te versterken en meer te benutten.

 • Het is een pré als je kennis en ervaring hebt bij het in kaart brengen en het vergroten van de veiligheid binnen een gezin.
 • Wij bieden

  Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 2.

  766, en maximaal € 4.082 , op basis van een 36-urige werkweek (schaal FWG 55). Een recente Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht voor aanvang van de functie.

  Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie tot 1 juli 2021.

  Deze functie wordt uitgevoerd op detacheringsbasis. Dat wil zeggen dat je in dienst bent bij MEE ZHN en wordt gedetacheerd naar het JGT.

  Meer info

  Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Marjolein van den Broek (senior MEE), tel 06 23297327.

  Je sollicitatie

  Je sollicitatiebrief met cv kun je, onder vermelding van vacaturenummer 519 t / m 29 oktober a.s. sturen aan : sollicitatie xtra.

  nl. Brieven die na de sluitingsdatum worden ontvangen, worden niet meer in behandeling genomen.

  De sollicitatiegesprekken staan gepland op 6 november.

  Deze functie wordt zowel intern als extern opengesteld.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier