Concern Risk manager
Provincie Limburg
Maastricht
2 dagen geleden

Jij zorgt ervoor dat de Provincie Limburg alle relevante operationele en financiële risico’s in beeld heeft en dat adequate beheersingsmaatregelen zijn getroffen.

Je ondersteunt en adviseert het lijn- en projectmanagement proactief bij de toepassing van het risicomanagement beleid en de methodieken.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het risicomanagement beleid en methodieken binnen de provinciale organisatie.

In je rol als concern risk manager voel jij je thuis in een complexe, bestuurlijke omgeving. Je aandacht gaat niet alleen uit naar financiële en operationele risico’s.

Ook vraagstukken op het gebied van doeltreffendheid en doelmatigheid van beleid, governance verbonden partijen, beheersing grote (infrastructurele) projecten, compliance, performance en cultuur en gedrag zijn onderdeel van je takenpakket.

Je beoordeelt de kwaliteit van de (bestuurlijke) stuurinformatie die voortvloeien uit processen, projecten en programma’s, met als doel om de medewerkers in de 1e en 2e lijn te helpen, stimuleren en ondersteunen bij het managen van risico’s.

Wil je weten hoe het is om hier te werken?

Bekijk dan deze

Wat is er nog meer belangrijk om te weten?

 • In deze rol ben je onderdeel van het cluster Concern, team concerncontrol en -advies;
 • Het cluster Concern is de vertrouwde adviseur van bestuur, directie en het clustermanagement voor onafhankelijk en objectief advies over doeltreffendheid en doelmatigheid van beleid, over risicobeheersing, over naleving van gestelde wet- en regelgeving en over kwaliteit van bestuurlijke besluitvorming en informatievoorziening waaronder GS-en PS-nota’s.

  Het cluster is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en functioneren van een samenhangend systeem van control op basis van het Three Lines of Defense (3LoD) model gericht op :

 • Realiseren van strategische doelstellingen binnen de gestelde financiële- en beleidskaders (doeltreffend en doelmatig);
 • Borging van het integraal systeem van risicomanagement;
 • Naleving van wet- en regelgeving, beleidskaders en procedures (rechtmatig en compliant);
 • Betrouwbare (bestuurlijke) informatievoorziening (integriteit van data en informatie).
 • Het cluster biedt de overige clusters een helpende hand bij het inrichten en optimaliseren van de First en Second Line of Defense, incl.

  risicomanagement en met het inrichten van concernkaders- en richtlijnen. Het cluster Concern vormt zelf de Third Line of Defense.

  Het cluster is de trusted advisor van bestuur, directie en het clustermanagement voor onafhankelijk en objectief advies’

  Functie-eisen

  Je beschikt over 8-10 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie bij een professionele organisatie die acteert in een complexe en snel veranderende omgeving, bijvoorbeeld bij een van de grote risico consulting firma’s, ministeries of toezichthouders (DNB / Afm).

  Je hebt een pragmatische visie op integraal risicomanagement en aantoonbare ervaring in het opzetten en verbeteren van risicomanagement in organisaties en projecten.

  Ook het werken in krachtenvelden waarin ook een politieke component van invloed is, is jou bekend.

  Wat vraagt deze functie nog meer van je?

 • Academisch werk- en denkniveau. Dat betekent dat je beschikt over een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur aangevuld met een postacademische opleiding op gebied van risicomanagement;
 • Met jouw sterke persoonlijkheid kun je de 1e en 2e lijn als business partner in uiteenlopende krachtenvelden en rond een grote verscheidenheid aan processen en inhoudelijke dossiers terzijde staan.
 • Dit vanuit een zeer gedegen eigen kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement.

 • Je draagt actief bij aan de verdere uitbouw en positionering van een robuust governance-, riskmanagement- en compliance framework in de organisatie.
 • Je verstrekt scherpe en solide adviezen over risico’s en beheersmaatregelen in de politiek-bestuurlijke besluitvorming door vanuit een onafhankelijke positie met objectieve oordelen over risico’s, inzicht en openheid te geven in complexe materie.

 • Het is een nieuwe functie en daardoor is er ook sprake van pionierswerk.
 • Arbeidsvoorwaarden

  Je gaat aan de slag in een dynamische en ambitieuze organisatie waar de collega’s oprecht betrokken zijn bij de organisatie, hun werk en de maatschappij als geheel.

  Er is een professionele en informele sfeer en medewerkers staan voor elkaar klaar.

  En wat krijg je nog meer?

 • Een bruto maandsalaris op basis van een 36-urige werkweek, van minimaal € 4.339,54 en maximaal € 6.199,32 in schaal 13;
 • Individuele Keuze Budget (IKB) van ca. 22%, incl. vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%). Dit budget komt bovenop je vaste salaris en kun je laten uitbetalen wanneer jij hier behoefte aan hebt.

 • Of je kunt het inzetten voor de aankoop van bv. een fiets, sportabonnement of extra verlof;
 • Mogelijkheden om gedeeltelijk flexibel en plaatsonafhankelijk te werken;
 • Persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- voor de looptijd van 5 jaar met voldoende mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Pensioenopbouw bij ABP;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier