Brand & Communications Manager
Alfen
Almere
4 dagen geleden
source : Techniekwerkt

Over Alfen

Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet.

Met haar brede scala aan in-house ontwikkelde producten en ruime ervaring als systeemintegrator werkt Alfen aan het elektriciteitsnet van de toekomst : betrouwbaar, duurzaam en innovatief.

Merkstrategie ontwikkelen om Alfen verder op de Europese kaart te zetten als sleutelspeler in de energietransitie. Als Brand & Communications Manager met een sterk strategisch en operationeel marketinginzicht weet jij onze merkpositie en communicatie te versterken.

Wat ga jij doen ?

Als Brand & Communications Manager ben je een sterke marketing professional met een breed begrip van het duidelijk positioneren van ons merk Alfen binnen Europa.

Je weet hoe we onze Brand & Communicatie doelstellingen moeten behalen, waarbij onze doelgroepen begrijpen dat Alfen dé specialist is van slimme en duurzame energieoplossingen die ze helpt hun energietransitie ambities te bewerkstelligen.

Communicatie is key en daar ben jij verantwoordelijk voor zowel in- als extern. Extern weet je de juiste nationale en internationale kanalen te vinden en om de juiste toon aan te slaan om Alfen op de juiste wijze te positioneren.

Intern weet je je collega’s mee te nemen in de unieke groeireis van Alfen en bewaak je de eenheid, cultuur en mindset.

Als Brand & Communications Manager neem je het voortouw in :

 • Het verdiepen en uitvoeren van de merkstrategie om het Alfen brand neer te zetten in Europa, met de juiste positionering en boodschap;
 • Pakkende communicatie uitingen opstellen en uitzetten door Europa om de expertise van Alfen kenbaar te maken via bijvoorbeeld persberichten, socials en advertenties;
 • Het creëren van het jaarlijkse Alfen magazine, wat een helder beeld schetst van het ecosysteem waarin Alfen opereert en hoe Alfen daar waarde toevoegt.
 • Om succesvol te zijn zet je niet alleen de lijnen uit, maar weet je ook hands-on te opereren. Elke dag werk je samen met niet alleen het marketing team, maar ook met sales, productmanagement en R&D om vanuit jouw expertise het Alfen verhaal aan het publiek te vertellen en de groei ambities van Alfen te realiseren.

  Wat bieden wij jou ?

  Alfen faciliteert en versnelt de energietransitie met slimme energieoplossingen die een verbonden en duurzaam energiesysteem helpen te realiseren.

  We ontwikkelen innovatieve producten & diensten die onze klanten helpen te verduurzamen.

  Als internationaal opererend B2B organisatie met het hoofdkantoor in Nederland, maakt Alfen een unieke groei door en heeft de ambitie om de omzet stevig te laten stijgen zowel in Nederland als daar buiten.

  Dit vereist een uitermate sterke merkherkenning en dat zien we door jou verder bewerkstelligd worden.

  De Brand & Communications Manager is een uitdagende functie binnen onze organisatie. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een prettige werksfeer vol met ambities.

  Vanzelfsprekend bieden wij jou een passend arbeidsvoorwaardenpakket met mogelijkheden tot het verder ontwikkelen van jezelf.

  Wat vragen wij van jou ?

  Wij zoeken een zelfstandige, professioneel kritische-, en authentieke persoonlijkheid, die analytisch is als het kan en pragmatisch als het moet.

  Verder zien wij in je profiel terug dat jij beschikt over een :

 • HBO of WO afgeronde opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Marketing of Communicatie;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in het neerzetten van een B2B merk;
 • Je hebt gevoel voor taal en weet met je uitstekende schrijfvaardigheid mensen mee te nemen in het Engels en Nederlands;
 • Je hebt een up-to-date kennis van alle ontwikkelingen en trends op het gebied communicatie en branding;
 • Affiniteit met de energietransitie en de techniek daarachter.
 • Hebben wij je interesse ?

  Dan horen wij graag van je. Jij kunt direct solliciteren via de button-functie maar je kunt natuurlijk ook eerst contact opnemen met onze Corporate Recruiter, John de Haas, te bereiken op telefoonnummer 06-82059857.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier