De business case van een waterzuiveringsinstallatie
Witteveen + Bos
Rotterdam
4 dagen geleden

Waterzuiveringsinstallaties (WZI’s) zuiveren het afvalwater van huishoudens en bedrijven. Na zuivering wordt het water geloosd in het oppervlaktewater.

Deze installaties vervullen daarmee een belangrijke maatschappelijke functie omdat ze direct de kwaliteit van ons water bepalen.

Des te schoner het water, des te beter.

Tegelijkertijd is een WZI een bedrijfseconomisch proces met kosten en baten en geldt doorgaans ook : des te schoner het water is (des te meer baten), des te meer kosten zijn er gemaakt.

Deze kosten zitten bijv. in het gebruik van chemicaliën, energieverbruik, verwerking van vrijkomend slib, etc. De kwaliteit van het water is daarmee een functie met meerdere parameters, elk met hun eigen kosten- en batenfunctie.

Hoewel bekend is wat de kosten en baten zijn van de huidige regelingen die worden toegepast op de WZI’s, is er nog geen onderbouwde, gedetailleerde kosten- en batenfunctie die kan voorspellen wat er gebeurt als bepaalde parameters worden aangepast.

Analyseer onderbouwd en in detail de kosten- en baten van een WZI en stel een functie op die inzicht verschaft in de effecten van verschillende WZI-parameters.

Doe dit aan de hand van interviews met betrokkenen en analyse van meetdata van een werkende WZI. Betrokkenen zullen o.a.

ingenieurs zijn bij Witteveen+Bos die ervaring hebben in het ontwerpen van WZI’s en beheerders van de WZI’s zelf.

Wat wij vragen

Studenten met een wo-opleiding met een bedrijfskundige achtergrond. Voor deze opdracht wordt aan je gevraagd om een volledige kosten- en batenanalyse op te stellen en toe te passen op een waterzuiveringsinstallatie.

Je kunt de grootte van deze opdracht zelf bepalen (Bacheloropdracht, stage, afstuderen, etc.).

Wat wij bieden

Standplaats van deze opdracht zal een van de kantoren van Witteveen+Bos zijn (Deventer, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Haag of Heerenveen), met regelmatig contact met het hoofdkantoor in Deventer.

De vergoeding is afhankelijk van het soort opdracht.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier