Allround assetmanager
Rijkswaterstaat
Lelystad, NL
5 dagen geleden

Uitdagende beheervraagstukken? Die vind je bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland Noord. Hier beheren wij complexe wegen- en waternetwerken, bruggen, sluizen en keringen.

Maar hoe doen we dat optimaal? En met minimaal risico? En vind je het leuk om steeds bij verschillende klussen in te springen?

Dan is deze functie wat voor jou!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veilig en betrouwbaar maakt

Dé specialist en hét aanspreekpunt als het gaat om het hoofdvaarwegennet en waterkeringen met al zijn nautische aspecten, civiele kunstwerken, dijken, oevers en vaarwegen : dat ben jij.

Binnen deze aandachtsvelden ben jij samen met andere specialisten verantwoordelijk voor het risicogestuurd beheer en onderhoud.

Uiteraard houd je in je adviezen onder meer rekening met onze instandhoudingsplannen en de zorgplicht Waterwet. Maar ook andere financiële en / of technische gebieden zijn jou niet vreemd en je houdt van verandering.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Continu heb jij de actuele toestand van het areaal en alle lopende en geplande projecten in beeld. Je weet welke prestaties er verwacht worden van onze assets en koppelt deze wensen terug aan de uitvoeringsorganisatie van Rijkswaterstaat.

De ideale situatie? Die heb jij scherp voor ogen. Zo kun je ook precies aangeven waar, op de korte en de langere termijn, de verschillen zitten tussen de actuele en ideale situatie.

Jouw analyse vertaal je naar een heldere (onderhouds)planning en uitvoerbare maatregelen. Deze borg je onder meer in (prestatiegerichte) instandhoudingsplannen, programmering en onderhoudsmanagementsystemen.

Zo breng je onze beheer- en onderhoudscyclus op orde.

Wil het management inzicht in wat er gebeurt tijdens bepaalde scenario’s? Willen zij bijvoorbeeld weten wat het effect is op de beschikbaarheid van de Houtribsluizen als het onderhoud aan de bruggen ervan later plaatsvindt?

Dan schets jij helder de consequenties van de verschillende scenario’s voor de prestaties, risico’s en middelen. Tijdens het uitwerken van deze scenario’s laat je ook zien hoe jouw eigen disciplinekennis zich verhoudt tot het grotere geheel van het totale areaal en de beschikbaarheid van het netwerk.

Je geeft dus enerzijds het beheer en onderhoud van vaarwegen en waterkeringen vorm in uitvoeringsplannen, en lost anderzijds operationele vraagstukken in het hier en nu op.

Verder stel je prestatie-eisen en randvoorwaarden op. Deze vormen het uitgangspunt voor aanlegprojecten, prestatiegerichte onderhoudscontracten en vergunningen.

Alles wat je doet, heeft als doel om aan de voorkant al te sturen op veilige hoofdvaarwegen en goed functionerende waterkeringen.

Wat wij aan jou waarderen

Naast je ervaring binnen het assetmanagementvak, vinden wij met name je persoonlijkheid en competenties van belang. Jij bent de persoon die in staat is afstand te nemen van de details en op tactisch en strategisch niveau de lijnen ziet en kan bijsturen.

In deze functie werk je samen met veel partners in de keten. Jij bent een goede gesprekspartner en verbinder voor verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie en kunt goed schakelen tussen deze niveaus.

Je hebt een stevige persoonlijkheid en kunt anderen enthousiasmeren, inspireren, overtuigen en motiveren. Je hebt oog voor de ontwikkeling van medewerkers.

Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.

Tenslotte ben jij in staat om strategische concepten te vertalen naar tactische en operationele processen.

Kom alvast kennismaken

Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden.

Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Tycho Busnach, coördinator hoofdvaarwegen, 06 - 15 02 51 71.

Hij staat je graag te woord. *zie bijzonderheden

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis.

De meest actuele informatie vind je via deze .

Vacaturenummer : MN-337

 • je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau in de richting van civiele techniek of vergelijkbaar;
 • je hebt ervaring en / of interesse in het hoofdvaarweggennet en het bijbehorende areaal, en kennis van de geldende regels en normen zoals de Waterwet en de zorgplicht;
 • je hebt ervaring met beheer en onderhoud van beweegbare kunstwerken zoals sluizen en bruggen.
 • Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen tot volwaardig allround assetmanager?

  Ook dan nodigen we je uit om te reageren en kijken we graag samen naar de mogelijkheden. Rijkswaterstaat investeert graag in talent.

  Meer weten? Bel of app dan met Tom Ebbers, adviseur Werving en Selectie, 06 - 24 55 71 52.

  Salarisniveau Schaal 12 Salaris Min €3842 - Max €5710 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 32 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Lelystad maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we vanuit huis;
 • de selectiegesprekken vinden plaats op 27 augustus;
 • voor inhoudelijke vragen kan vanaf 16 augustus contact worden opgenomen;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Midden-Nederland ontwikkelt als een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat de visie, meerjarenplanning en monitoring van het hart van Nederland : Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies.

  Met onze specifieke kennis en expertise beheren we één van de drukste regio’s van Nederland. De belangrijkste highlights binnen ons gebied zijn :

 • het IJsselmeer : Nederlands grootste zoetwaterreservoir;
 • de wegen rond Utrecht : de draaischijf van ons land;
 • diverse waterwegen, waaronder het Amsterdam-Rijnkanaal dat het drukst bevaren kanaal van Nederland is.
 • Samen met andere onderdelen van Rijkswaterstaat werken we aan het optimaal beheer, het gebruik én de ontwikkeling van alle netwerken van de organisatie.

  Ook extern zijn wij vanuit onze centrale ligging graag de verbindende schakel. In totaal werken er ongeveer 300 mensen binnen MN, verspreid over drie directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

  District Midden-Nederland Noord

  Je bent werkzaam bij het district Midden-Nederland Noord. Samen met je collega’s beheer je het natte hart van Nederland, namelijk het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren, met de daarin gelegen vaarwegen en spui- en schutsluiscomplexen, de Afsluitdijk en Houtribdijk, het baggerslibdepot IJsseloog en de stormvloedkering Ramspol.

  Daarnaast beheren we diverse rijkswegen in de provincie Flevoland en over de Afsluitdijk, waaronder de A6, de A27, de N50 en de A7.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier