Matroos Goederenbeheer
Ministerie van Defensie
Den Helder, NL
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

In een grote organisatie als de Koninklijke Marine gaat een enorme hoeveelheid goederen om. Die worden opgeslagen in supergrote magazijnen aan wal en kleinere op de schepen.

Als matroos bij de Logistieke Dienst Goederenbeheerbeheer beheer je in een hecht team de goederenstroom.

Als Matroos Goederenbeheer zorg je ervoor dat onze voorraden op peil blijven. Zowel aan de wal als op onze schepen controleer je de magazijnen en zorg je ervoor dat goederen worden opgeslagen en uitgegeven.

Jouw team is de spil in de bevoorrading van de marinebases en de schepen.

Hier ga je werken

Je gaat werken in een magazijn aan de wal of aan boord van een van onze wereldwijd opererende schepen.

Maar je volgt eerst een pittige opleiding. Die begint met de maritieme militaire vorming van 9 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

Vervolgens doe je de 7 weken durende eerste vakopleiding. Daarna voer je nog 8 maanden diverse opdrachten uit onder begeleiding om alle onderdelen en taken van je vakgebied te leren kennen.

Weekagenda

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Appel aan boord van de Zr. Ms. Karel Doorman en werkoverleg Controle van binnenkomende voorraden Onderhoud aan de heftruck (gebruikerscheck) Uitgifte goederen aan bemanning Administratie Brandweeroefening aan boord Lesdag Bedrijfshulpverlener aan boord van de Zr.

Ms. Karel Doorman Reanimatie en gebruik AED Uitgifte goederen aan de bemanning Bevoorraden van het kombuis Middag Administratie : inboeken van de binnen gekomen voorraden Functioneringsgesprek Meegevaren met de Frisc in de haven van Den Helder Administratie Bestellen van goederen Gezamenlijk sporten EHBO lessen Ontruimen beoefenen Halen van nalevering uit het centrale magazijn aan de wal Inboeken van de nalevering en andere administratie Avond Studie MBO Logistiek in de eigen hut Drankje met collega's aan boord Studie MBO Logistiek in de eigen hut

Jouw profiel

VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO

Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs, Kaderberoepsgerichte leerweg of Middelbaar Beroeps Onderwijs, Niveau 2.

Je bent tussen de 17 jaar en 26 jaar en 11 maanden

Je bent tussen de 160 cm en 200 cm (vrouw), 160 cm en 200 cm (man)

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

Je hoeft geen rijbewijs te hebben

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

We leiden je op

Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

Vaktechnische Opleiding (VTO)

Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw groeipad

Als matroos goederenbeheer zorg je ervoor dat onze voorraden op peil blijven, zowel aan de wal als op onze schepen.

Als onderofficier goederenbeheer geef je uitvoering aan het bevoorradingsproces door het plannen, organiseren en uitvoeren van logistieke taken.

Naarmate je meer ervaring krijgt en je sergeant-majoor goederenbeheer bent krijg je meer verantwoordelijkheid en stuur je meer personeel aan.

De sollicitatie

Voorlichting Marine (optioneel)

Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

Invullen vragenlijsten

Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

Psychologisch Onderzoek (PO)

Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Medisch Onderzoek

Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

Veiligheidsonderzoek (VO)

Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

Aanstelling

Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

Vacatures

 • Catering Medewerker
 • Met een passie voor eten en drinken kun je natuurlijk in de horeca gaan werken. Als ober of...

  Salaris tot €1.900 VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO Marine Facilitair, sport en overig

 • Onderofficier Goederenbeheer
 • In een grote organisatie als de Koninklijke Marine gaat een enorme hoeveelheid goederen om. Die...

  Salaris tot €2.650 MBO 3, MBO 4 Marine Transport en logistiek

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier