Opleiding tot Operatieassistent
VU medisch centrum
Amsterdam, NL
7 uur geleden

Wat ga je doen

De opleiding stelt je in staat om het beroep van operatieassistent te leren en uit te oefenen. Je bent onderdeel van het operatieteam dat bestaat uit operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, chirurgen en anesthesisten.

Als student operatieassistent bij het AMC ben je werkzaam op alle verschillende specialismen die operaties verrichten op het OK-complex in Amsterdam UMC, locatie AMC.

Als (student) operatieassistent ondersteun je, zowel voor, tijdens als na de operatie, de chirurg op een professionele en deskundige manier.

De opleiding tot operatieassistent omvat een theorie en een praktijkgedeelte. De theorie wordt gegeven in blokweken aan het opleidingscentrum van het Amsterdam UMC, Amstel Academie.

De praktijkleerperiode wordt doorgebracht op het OK-complex AMC. Door de alliantie met het AMC zullen er ook (langere) stages gelopen worden in het VUmc

Tijdens de opleiding krijg je uitgebreid les in anatomie, chirurgie, fysiologie en pathologie, wat jouw inzicht in de operatie vergroot.

Kortom : een dynamisch, specialistisch en afwisselend beroep! De opleiding start 2 keer per jaar (maart en september) en duurt 3 jaar.

Wat we van je verwachten

Hou je van routine en regelmaat? Heb je een hekel aan onverwachte gebeurtenissen? Dan moet je vooral géén operatieassistent worden.

Maar kun je wel tegen een beetje spanning of presteer je juist goed onder druk? Dan ben je bij het AMC helemaal op de juiste plek.

Voor deze pittige opleiding vragen wij als vooropleiding HAVO of VWO met profiel N&G of N&T en je bent minimaal 18 jaar oud.

Indien je een VMBO-TL diploma hebt met een MBO-4 opleiding hebt én exacte vakken (wiskunde, biologie, natuurlijk en scheikunde), én over aantoonbaar HBO werk- en denk niveau beschikt, is je sollicitatie ook welkom.

Voor anderstaligen geldt dat je minimaal het staatsexamen NT2 in je bezit hebt.

Verder beschik je over een flinke dosis flexibiliteit, uithoudingsvermogen, discipline, stressbestendigheid, goede sociale vaardigheden en vooral teamspirit.

Waar ga je werken

Geen dag is hetzelfde in de operatiekamers van het AMC. Je werkt in een academische omgeving en dat merk je. Vernieuwende behandelmethodes, grensverleggende ingrepen : je maakt het allemaal mee als je kiest voor de OK in het AMC.

We durven best te zeggen dat we in het AMC de chirurgische technieken van de toekomst ontwikkelen. En daar kun jij met je neus bovenop staan.

Superinteressant voor jou én ontzettend belangrijk voor ons. Want we hebben je hard nodig : zonder deskundig OK-personeel zijn ook de beste technieken weinig waard.

Het Operatiecentrum bestaat uit het Klinische operatiecentrum en het Dagcentrum met in totaal 25 operatiekamers. Hiervan zijn 18 operatiekamers ingericht als endosuites, 2 operatiekamers zijn uitgerust als hybride operatiekamers en 5 operatiekamers zijn ingericht voor dagcentrum patiënten.

Jaarlijks worden er 17.000 operaties uitgevoerd. Er zijn ongeveer 160 medewerkers werkzaam bij de OK, het Dagcentrum en de Administratie OK.

Onze collega’s Amy, Sonja en Suzanne geven je via Instagram een goed beeld van onze afdeling en werksfeer. Ook gaven een interview aan Trouw over hun succesvolle Instagram account van het OK-complex. Lees het artikel hier!

Wat we je bieden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris bedraagt in het eerste leerjaar € 1.310,- bruto per maand voor 36 uur, € 1.655,- in het tweede en € 1.869,- in het derde leerjaar.
 • Als je 22 jaar of ouder bent, wordt je salaris aangevuld tot het wettelijk minimumloon.

 • Mocht je in het bezit zijn van een HBO-V of een MBO-4 diploma met relevante werkervaring of een Hbo-diploma dan geldt een andere salariëring.
 • De kosten van de opleiding en boeken worden door ons vergoed.
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • De aanstelling is een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.

 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op.

  Laten we kennis maken

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier