Adviseur Energie-Infra
Sweco
Zwolle, NL
2 dagen geleden

Functieomschrijving

Sweco zoekt een energieke projectmanager. Ben jij iemand die energie krijgt van complexe integrale projecten leiden? Heb je een netwerk bij netbeheerders, duurzame energie-ontwikkelaars of private partijen met een eigen elektriciteitsnetwerk?

Hou je ervan om relaties te onderhouden? Ben je een collega die graag samenwerkt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het team Energie Infra van Sweco Nederland heeft een stevige positie op de energie infra markt. Wij zijn hard op weg het meest gerespecteerde ingenieursbureau van Nederland te worden.

Voor de verdere uitbreiding van ons teams in Rotterdam / Eindhoven en Zwolle / Arnhem zoek ik een projectmanager die inhoudelijk en commercieel mee gaat bouwen aan onze verdere groeiambities.

Je bent proactief en communicatief vaardig, je weet je op te stellen als een professionele business partner voor onze opdrachtgevers.

Vanuit de juiste expertise ben je in staat om complexe integrale projecten en processen bij onze klanten verder te brengen naar een realisatiefase.

Ook zorg jij dat collega’s vanuit de verschillende disciplines, tijdig hun benodigde inbreng leveren, om het project succesvol te realiseren.

Ben jij de projectmanager op het gebied van hoog- en / of middenspanning die zich verder wil door ontwikkelen richting nog complexere projecten?

Reageer dan snel. Ik maak heel graag kennis met je.

Jeroen Schamhardt

Teammanager Energie Infra

Functieomschrijving

Als projectmanager kom je terecht binnen het team Energie Infra, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Energie & Duurzaamheid.

De afdeling bestaat uit ongeveer 60 professionals en houdt zich voornamelijk bezig met advisering, engineering en projectmanagement op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten.

Het team energie infra specialiseert zich in projectmanagement, advisering, engineering en ontwerp van hoogspanningsstations, ondergrondse kabelverbindingen.

In onze ontwerpen werken wij de volledige integrale scope uit. Deze bestaat uit primaire en secundaire hoogspanningsinstallaties, bouw & civiel constructies, contract en omgeving gerelateerde onderwerpen en zon- en windprojecten.

Binnen het team ben je inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor meerdere projecten. Vanuit jouw persoonlijke leiderschap ontwikkel je samen met de teammanager en teamleden commerciële activiteiten.

Vanaf de order intake bij de opdrachtgever ben je ook inhoudelijk verantwoordelijk voor offerte trajecten. Bij opdrachten blijf jij verantwoordelijk en stel je samen met collega’s het projectteam samen.

Tijdens de projecten blijf je nauw betrokken bij de opdrachtgever. Intern draag je zorg voor de juiste afstemming en een correcte projectbeheersing (financieel, technisch, praktisch, etc.

Mooie projecten waar we op dit moment aan werken zijn onder andere : hoogspanning tracé ontwerpen, aansluitingen van zonneparken, volledig ontwerp en contractmanagement van hoogspanningstations, maar ook zware walstroominstallaties in zeehavens ten behoeve van zeegaande schepen en strategische netverzwaring keuzes.

Je voornaamste taken en verantwoordelijkheden :

 • Managen van complexe infrastructurele projecten gericht op hoogspanning;
 • Adviseren van opdrachtgevers met betrekking tot de juiste netwerkstrategie;
 • Aansturen van multidisciplinaire projectteams;
 • Bewaken van diverse interfaces binnen projecten en tussen projectteam en opdrachtgever;
 • Leidend zijn in ontwikkelen en uitvoering van commerciële activiteiten;
 • Zorgdragen voor een ordelijke projectbeheersing en administratie;
 • Coaching en begeleiding van (nieuwe) collega’s;
 • Betrokken in (grote) aanbestedingen en proposals.
 • Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde WO of HBO opleiding in een technische richting;
 • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring als multidisciplinair projectmanager in een complexe projectomgeving;
 • Je hebt ruime kennis van midden- en hoogspanningstations;
 • Je hebt kennis en ervaring met het werken bij of voor decentrale of centrale netbeheerders;
 • Je beschikt over een relevant netwerk van klanten in het vakgebied;
 • Je bent een teamspeler, die collega’s en opdrachtgevers mee weet te nemen in het realiseren van succesvolle projecten;
 • Je bent betrouwbaar, zorgvuldig en neemt beslissingen weloverwogen;
 • Je bent communicatief sterk, ziet kansen en weet deze te verzilveren;
 • Je bent initiatiefrijk, servicegericht en adviseert graag, zowel gevraagd als ongevraagd.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier