Stagiair VvE
DAS Rechtsbijstand N.V.
Utrecht,NL
4 dagen geleden

Voor de vestiging DAS Utrecht zijn we voor de afdeling Wonen, Contracten & Familie op zoek naar een stagiair VvE recht. Volg je een studie HBO Rechten of WO Rechtsgeleerdheid en ben je op zoek naar een (meeloop) stage?

We komen graag met je in contact.

Dit ga je doen als stagiair VvE

De VvE juristen behandelen zaken van Verenigingen van Eigenaars die bv. te maken hebben met de splitsing van een appartement, gebreken aan (net opgeleverde) woningen, verbod op verhuur appartementsrecht, geschillen met aannemers, bezwaren op vergunningen etc.

Het terrein van VvE recht is breed : maar altijd zal het gaan om een Verenging van Eigenaars als onze verzekerde klant.

Tijdens de stage word je begeleid door een vaste stagebegeleider. Je begeleider is een jurist gespecialiseerd in het rechtsgebied waarin je stage loopt.

Inhoud van de stage in drie stappen

1. Inlezen, uitzoekwerk; de stage begint met het doornemen van enkele dossiers. Op die manier krijg je een beeld van wat het werk inhoudt en de manier waarop onze juristen werken.

Ook zie je dan hoe procedures bij de rechter verlopen. Vervolgens mag je in dossiers nader literatuur / jurisprudentieonderzoek doen.

De informatie kun je vinden in onze bibliotheek of op het intra / internet, de wetgevingsdatabanken en Kluwerdatabanken waar je vanaf je werkplek toegang toe hebt.

Daarnaast beschikt DAS over een uitgebreid kennismanagementsysteem. Hierop staan o.a. protocollen voor de standaard behandeling van diverse juridische problemen, per rechtsgebied.

2. Zelf schrijven van brieven. Dit kunnen adviesbrieven zijn aan cliënten, waarin je uitlegt wat hun rechtspositie is. Het kunnen ook brieven aan wederpartijen zijn, waarin zij bijvoorbeeld gesommeerd worden tot betaling, levering of nakoming.

Uiteraard gaan deze brieven steeds op naam van de jurist de deur uit. Het dossier blijft de verantwoordelijkheid van de betreffende jurist, die ook alle verdere contacten met de cliënt onderhoudt.

3. Nadat enige ervaring is opgedaan met het schrijven van brieven, mag je ook - stap drie concept processtukken op gaan stellen, zoals bijvoorbeeld een dagvaarding, of een verzoek- of verweerschrift.

Afgezien van het uitzoekwerk en het schrijven van brieven en processtukken kun je mee naar zittingen, met inachtneming van de dan geldende RIVM-richtlijnen.

Zo maak je kennis met de procespraktijk. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om besprekingen met cliënten bij te wonen in het dossier waarin je aan het werk bent.

Als stagiair neem je deel aan het vakoverleg (bespreking van jurisprudentie, vakartikelen en op handen zijnde wetswijzigingen) van de afdeling waar je stage loopt en kun je eventueel een keer mee naar een rolzitting.

Als er een interne cursus wordt gegeven die relevant is voor je stage, dan mag je hier vanzelfsprekend naar toe. Als afsluiting van je stage vindt er een eindgesprek plaats en ontvang je van je stagebegeleider een beoordeling.

De stage (en de samenhangende beoordeling) kan zodanig worden ingevuld dat de HBO opleiding of de Universiteit er studiepunten voor toekent.

Waar kom je terecht?

Je komt terecht in het team Wonen, Contracten en Familie. Dit team is is gevestigd in Utrecht en in Amsterdam. Het team bestaat uit circa 25 juristen, vier secretaresses en een teammanager.

Het is een gemêleerd team dat bestaat uit een mix van juristen en advocaten van verschillende leeftijden en ervaringsjaren die o.

a. VvE zaken voor heel DAS Nederland behandelen. Onze cultuur is uit te drukken in de volgende waarden : menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

In verband met de huidige RIVM-richtlijnen zal je jouw werkzaamheden deels vanuit huis doen. Als de situatie dit toelaat, werk je ook voor een deel vanuit ons kantoor in Utrecht.

Deze werkplek is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Must Have

Derde- of vierdejaars student HBO of WO Rechten

Minimaal 4 dagen per week beschikbaar

Minimaal 5 maanden stage lopen

Je bent in staat zelfstandig te werken

Ons aanbod

 • Een stagevergoeding van maximaal 300 euro bruto per maand
 • Flexibele werktijden
 • Reiskostenvergoeding onder bepaalde voorwaarden
 • Direct solliciteren

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier