Tenderstrateeg
Sweco
De Bilt, NL
5 dagen geleden
source : JobBoost.io

Functieomschrijving

Voor ons BiDcenter zoek ik een communicatief vaardige tenderstrateeg die affiniteit met techniek heeft. Gegund krijgen op waarde is voor ons uitdaging nummer 1! De kwaliteit van onze dienstverlening dient hierbij voor opdrachtgevers herkenbaar te zijn waarbij er met de erkende expertise van Sweco op juiste wijze invulling wordt gegeven aan de vraag van de klant.

Heb jij de passie om op kennis, proces en inhoud blijvend te ontwikkelen en met ons team invulling te geven aan tenders die vaak onder hoge tijdsdruk staan.

Ben jij gedreven om te winnen? Reageer dan snel!

Remco Hofstede Business Developer

Het BIDcenter van Sweco is een jong en dynamisch team dat bij de verwerving van projecten van Sweco betrokken is. Strategie, ondernemerschap, creativiteit en verbinding zijn de sleutelwoorden binnen deze functie en herken je in dit team.

We bieden een functie in een enthousiaste afdeling van ongeveer 80 medewerkers bestaande uit ontwerpers, adviseurs en project- en procesmanagers.

In grote multidisciplinaire projecten speelt het BIDcenter veelal een centrale rol, zowel strategisch, inhoudelijk als procesmatig.

Onze centrale rol betekent dat wij vaak de controle hebben in tenders.. Wij zijn daarom op zoek naar een enthousiaste tenderstrateeg voor onze plannen van aanpak (onder EMVI) .

Met jouw bijdrage kunnen we nieuwe toonaangevende projecten verwerven.

Als tenderstrateeg bij Sweco heb je interesse in ingenieursdiensten, maar vind je het vooral leuk om binnen korte tijd informatie te halen bij je collega’s en de vertaalslag te maken van technische aanpak naar een wervende aanbieding.

Je bent in staat strategie te maken, kritische vragen te stellen en klantinformatie te vertalen naar een winnend plan. De Nederlandse taal heeft voor jou geen geheimen en je bezit een grote dosis creativiteit en enthousiasme.

Je bent een echte doorzetter en rust niet voor de puntjes op de i staan. Dit doe je samen met collega’s die input leveren, concepten reviewen en ideeën aandragen.

Samen hebben jullie het doel de maximale kwaliteitsscore te halen.

Een belangrijk deel van je werk is het ontwikkelen van onze tenderaanpak. Hiervoor besteed je een deel van je tijd aan proces- en productinnovaties, marktvisie, duurzaamheid en aanbestedingskennis.

Op basis van marktontwikkelingen en je eigen ideeën ben jij degene die zorgt dat wij vooroplopen in de markt .

Voor deze functie is enkele jaren ervaring een pré, maar minstens zo belangrijk zijn passie, ondernemerschap en enthousiasme.

Wij zoeken

 • Je hebt werkt en denk op wo-niveau;
 • Je hebt affiniteit met techniek en ervaring met het schrijven van kwalitatief hoogwaardige documenten;
 • Je kunt kort, bondig en concreet de boodschap overbrengen op papier;
 • Je kunt zelfstandig werken en toont veel initiatief. Daarnaast kan je werken onder hoge tijdsdruk;
 • Je bent gericht op samenwerken en het leggen van verbinding
 • Je weet problemen vlot te analyseren en werkt doelgericht;
 • Je bent kritisch op je eigen werk en kunt de reviewresultaten van collega’s vertalen naar de producten;
 • Je bent een ondernemer die steeds (nieuwe) kansen ziet en deze weet om te zetten in resultaat.
 • Geïnteresseerd?

  We zien je sollicitatie graag tegemoet via de sollicitatiebutton op deze website.

  Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Remco Hofstede, Manager Business Development, +31 (0)651428374

  Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mark Wybenga, Recruitment Manager, telefoon +31 6 13 30 94 56

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier