Projectleider Energiemanagement
Sweco NL
De Bilt, Netherlands
6 dagen geleden

Functieomschrijving

Sta jij voor verduurzaming en sta je bekend als een inhoudelijk expert op het gebied van energiemanagement? Toon jij initiatief en overtuigingskracht en ben je in staat projecten goed te organiseren en te coördineren?

Kun jij complexe projecten verder uitbreiden door de opdrachtgever optimaal van dienst te zijn en ben je goed in het onderhouden van relaties?

Reageer dan snel. Ik maak graag kennis met je!’

André van Ewijk Teammanager Energiemanagement

Ter uitbreiding van de snel groeiende afdeling Energie & Duurzaamheid zijn wij op zoek naar een Projectleider voor het team Energiemanagement.

De standplaats voor deze functie is Arnhem en / of De Bilt. Omdat we uitgaan van het nieuwe werken’ kun je vaak tijd- en plaat onafhankelijk je werk uitvoeren.

Sweco adviseert en ondersteunt private vastgoedeigenaren, maatschappelijk vastgoed eigenaren en gemeenten bij het realiseren van energiebesparing van hun gebouwportefeuille.

Sweco is in staat om met de bestaande installaties tot wel 25% en meer aan energie te besparen op bestaande gebouwen. In totaal verzorgt Sweco voor bijna 2.

000 aansluitingen energie-monitoring en / of energiemanagement. Het systeem van Sweco is door de RvO uitgeroepen tot meest complete pakket dat er op dit moment op de markt te verkrijgen is.

Als Projectleider Energiemanagement ben je eindverantwoordelijk voor de Energiemanagement projecten. Bij deze projecten moet energiebesparing gerealiseerd worden bij meerdere gebouwen tegelijk voor onze opdrachtgever.

Je staat aan de lat om de besparingsgaranties die Sweco afgeeft te overtreffen. Je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor onze opdrachtgever.

Je analyseert de besparingsmogelijkheden en -resultaten. Je stelt je plannen en acties op en bij en bespreekt de resultaten geregeld met de opdrachtgever op verschillende niveaus (operationeel en management).

Je bent iemand die alert is op nieuwe besparingskansen voor onze opdrachtgever en kijkt naar mogelijkheden buiten je eigen disciplines.

Op het moment dat er belemmeringen optreden bespreek je deze vooraf proactief met de opdrachtgever en besluit je samen wat de beste oplossing is.

In de praktijk zal je veel schakelen met bestaande onderhoudspartijen en help je hen in te zien wat ze wel en niet moeten doen om energie te besparen.

Je bent als Projectleider in staat om regeltechnische optimalisaties door te voeren of je stuurt onze regeltechnische specialisten aan om dit te doen.

Hetzelfde geldt voor het constateren van gebreken of ontwerpfouten. Tijdens de maandelijkse financiële forecast besprekingen intern heb je duidelijk in beeld welke doelstellingen je wel en niet gaat halen, je bent in control en bent in staat om financieel weloverwegen beslissingen te nemen.

Jouw kracht zit in het pro-actief aansturen van mensen, op het juiste moment communiceren, zaken zowel informeel als formeel aan de kaak stellen en resultaten maken.

Het is uiterst belangrijk dat je benaderbaar en betrokken bent en dat afspraak ook werkelijk altijd afspraak is.

Wij zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding met een technische achtergrond in een bij voorkeur regeltechnische richting en ruime ervaring met gebouwgebonden installaties en Energiemanagement;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met regeltechniek en energiemanagement;
 • Je volgt alle ontwikkelingen op het gebied van gebouwbeheersystemen (IoT) op de voet;
 • Je weet hoe de energiemarkt werkt, bijvoorbeeld als het gaat om energiebelasting, netbeheerders, en (slimme) energiemeters;
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid, bent initiatiefrijk en hebt oog voor detail;
 • Je bent een echte teamspeler, weet anderen te prikkelen en te motiveren;
 • Je kan snel schakelen, bent scherp op verbeterpunten, ziet kansen en weet deze te verzilveren;
 • Je bent een echte teamspeler, weet anderen te prikkelen en te motiveren.
 • Geïnteresseerd?

  Dan ontvangen wij graag je sollicitatie via de button op deze pagina. Neem voor inhoudelijke vragen over deze functie contact op met André van Ewijk, Teammanager Energiemanagement via + 31 6 10 36 05 46 of via andre.

  vanewijk sweco.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuvers-Gijsbers, Corporate Recruiter via +31 6 10 90 81 56 of via daphne.

  kleuvergijsbers sweco.nl.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier