Technical lead detection engineering
Werkenbijdeoverheid.nl
Zoetermeer, NL
1 dag geleden

Functie omschrijving

Heb jij een frisse blik op detection engineering en threat hunting, neem je graag het voortouw en steek je graag de handen uit de mouwen?

Dan ben jij bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) als technical lead detection engineering bij het Security Operations Centre (SOC) helemaal op je plek.

Wat ga je doen?

Bij het SOC van de AIVD kijken we niet de hele dag naar schermen. Onze werkwijze bestaat uit het gezamenlijk formuleren van hypothesen, definiëren van aanvalsvectoren en bedenken van manieren waarmee we de bijbehorende fenomenen op onze netwerken en systemen kunnen detecteren.

We zien onszelf als een datagedreven security-engineeringsteam en handelen op basis van cyber threat intelligence, informatie afkomstig uit open en gerubriceerde bronnen.

Als technical lead werk je samen met je team aan effectieve detectie use-case lifecyclemanagement. Je bedenkt hoe use-cases kunnen worden aangescherpt en hoe we zo min mogelijk false positives krijgen.

Met threat hunting breng je in kaart waar mogelijke gaten in de monitoring zitten en denk je mee over manieren om onze netwerken en systemen (nog beter) te beschermen.

Samen met je collega-leads draag je bij aan de visie en richting van het SOC en vertaal je deze in een roadmap en epics.

Wat krijg je daarvoor terug?

Vrijheid en ruimte om de richting uit te zetten, projecten te initiëren (en af te ronden), mee te denken over uiteenlopende issues en jezelf verder te ontwikkelen.

We ontwerpen en ontwikkelen grotendeels zelf onze platforms (op basis van Elasticsearch) en tooling (veelal in Python of Go), en werken veel met Docker / Kubernetes.

We proberen alles te automatiseren. Tijd (en energie) die we overhouden besteden we graag aan research naar innovatieve technieken.

Technieken die niet alleen onze systemen, maar uiteindelijk heel Nederland beschermen.

Functie-eisen

Je wilt jouw uitgebreide kennis van het internet, computernetwerken en -beveiliging graag gebruiken voor de veiligheid van Nederland.

Dit doe je op een creatieve en overtuigende manier, evenzeer gericht op een goede samenwerking als op het behalen van resultaat.

Je bent nieuwsgierig en wilt jezelf blijven ontwikkelen.

Verder :

 • werk en denk je op academisch niveau;
 • heb je ervaring binnen een securityteam, met name in detection engineering en / of threat hunting;
 • ben je behoorlijk handig met de door ons gebruikte tools;
 • heb je (enige) ervaring in een visie- of richtingbepalende rol.
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 13
 • Salaris omschrijving
 • Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 221,- en loopt op tot maximaal € 672,- bruto per maand bij een volledige werkweek.

 • Maand salaris Min €4.252 Max. €6.374 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur 2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier