Strategisch Omgevingsmanager
Vitens
Zwolle, NL, Nederland
5 dagen geleden

Belangenbehartigende, netwerkende, strategische stakeholder manager voor onze omgeving

Jouw uitdaging

Dag en nacht veilig en lekker water uit de kraan is zo vanzelfsprekend, maar het is een complexe uitdaging om dat voor elkaar te krijgen.

Als Vitens willen we met onze strategie naar 2030 Elke druppel duurzaam’ samen met onze stakeholders- werken aan een duurzaam watersysteem en onze positie daarin.

In het drukke Nederland spelen er veel belangen in de ruimtelijke ordening, we zien de drinkwatervraag stijgen, het klimaat verandert en de beschikbaarheid van water neemt af.

Jouw afdeling en functie

De afdeling Bestuurszaken heeft hier een belangrijke rol in. Ongeveer 40 collega’s, vanuit o.m. de werkvelden Strategie, Communicatie, Omgevingsmanagement en Legal, brengen de buitenwereld naar binnen en vice versa, en hebben een rol in de vormgeving en realisatie van de strategie.

Het is een plek waar verschillende disciplines en lijnen inzake strategie bij elkaar komen, en de verbinding wordt gelegd met andere afdelingen.

De directie en management kan bij deze afdeling terecht met vragen over ondersteuning, advies, analyse, uitvoering, monitoring.

BZ voert als stafafdeling regie, creëert overzicht, signaleert, faciliteert het (continue) strategisch proces.

Voor deze functie moet je een echte netwerker zijn. Je bouwt duurzame netwerken op met stakeholders op strategisch / bestuurlijk niveau en je zet technieken als Strategisch Omgevingsmanagement in om het Vitens-belang te borgen en weet waar nodig win-win situaties te creëren.

Dit betekent dat je ook adequaat inspeelt op initiatieven van derden in relatie tot de drinkwatervoorziening.

Om dit alles te realiseren is het belangrijk dat je de inhoud kunt ontstijgen en vanuit het drinkwaterbelang invulling kan geven aan integrale oplossingen.

Als Strategisch omgevingsmanager :

 • Ben je een strateeg en regievoerder die zorgt voor de regionale en landelijke behartiging / verankering van Vitens belangen in het ruimtelijke domein.
 • Opereer je op het kruispunt van interne en externe belangen binnen het spanningsveld van een netwerk samenleving van publieke en maatschappelijke organisaties.
 • Ben je voor Vitens het eerste aanspreekpunt voor bestuurders van stakeholders in het ruimtelijke domein (Utrecht, Flevoland) en zorgt ervoor dat Vitens wordt herkend en erkend als een volwaardige partner.
 • Ben je in staat om integraal te sturen op Vitens brede bouwstenen om een duurzame drinkwatervoorziening te leveren en tijdig bestuurlijke en strategische interventies vast te stellen en in te zetten.
 • Voel je je thuis in de waterwereld en bent bestuurlijk door de wol geverfd.
 • Heb je gevoel voor het proces van (politieke) besluitvorming en weet je daar met plezier in te laveren.
 • Heb je ervaring met de spanning tussen de richting van Vitens en omgevingsbehoeften en ben je in staat om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.
 • Wat breng je mee aan kennis en vaardigheden

  Voor deze functie moet je vanzelfsprekend politiek en bestuurlijk sensitief zijn. Je opereert gemakkelijk en op een prettige manier op strategisch / bestuurlijk niveau binnen en buiten Vitens.

  Je zet je kennis en strategische aanpak in om de positie van Vitens te verstevigen in de duurzame samenleving. Dit betekent dat je ook adequaat inspeelt op veranderingen in de omgeving in relatie tot de drinkwatervoorziening.

  Om dit alles te realiseren is het belangrijk dat je in staat bent om draagvlak te creëren en dat je de diverse belangen in een complex speelveld kan overzien, waarbij je ondanks de tegenstellingen in die belangen kan acteren.

  Daarnaast beschik je over :

 • Afgeronde universitaire opleiding in de Geologie, Hydrologie, Waterbeheer, Planologie of aanverwante studierichting.
 • Relevante werkervaring met het vertegenwoordigen van bedrijven op bestuurlijk en / of managementniveau.
 • Je bent (politiek) sensitief en communiceert gemakkelijk op alle niveaus en beschikt over een natuurlijk overwicht
 • Je bent in staat om complexe situaties snel en doeltreffend te analyseren en te vertalen naar bestuurlijke en strategische interventies die passen in de visie van Vitens.
 • Je beschikt over de competenties : Stressbestendig, teamspeler, zelfstandig, organisatiesensitief en flexibel.
 • Je voelt je uitgedaagd door de ambities van Vitens tot Elke druppel duurzaam in 2030.

  Ons aanbod

  Naast de kans om een importante maatschappelijk relevante bijdrage te leveren aan de strategie van Vitens Elke druppel duurzaam, heeft deze baan ook andere pluspunten.

  Je hebt veel vrijheid om je werk zelf in te richten. Natuurlijk draai je je uren, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat.

  Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde :

 • Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris € 86.083, inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB), waaronder vakantiegeld.
 • Je krijgt 31,5 vakantiedagen. Een deel hiervan kun je, samen met het FAB, gebruiken voor het optimaliseren van je werk / privébalans en / of voor je levensfase.
 • Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability.
 • Vitens biedt diverse mogelijkheden om flexibel te werken, thuis of op een van onze kantoren. Je krijgt hiervoor ook de benodigde middelen, zoals een smartphone en laptop.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2 / 3 deel).
 • Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering
 • Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook.
 • De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.
 • Wij kennen een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier