Meewerkstage bodemsanering
ARCADIS Belgium nv
Rotterdam, Zuid-Holland, Netherlands
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

In vrijwel alle gebiedsontwikkelingsvraagstukken en infrastructurele projecten spelen de bodem én ondergrond een cruciale rol.

Denk bijvoorbeeld aan tactische advisering over de mogelijke impact van de bodemkwaliteit op de voorgenomen ontwikkelingen.

Of aan de meerwaarde van het integreren van de ondergrond bij een binnenstedelijke ontwikkeling. Bij de adviesgroep bodemadvies werken wij aan deze complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken.

In multidisciplinaire projecten zorgen wij ervoor dat de bodemkennis optimaal geïntegreerd wordt. We werken en denken mee in alle fasen van projecten : van ontwerp tot aan realisatie.

Wij zoeken een enthousiaste student die in een korte tijd veel praktische ervaring op wil doen bij een bodemsanering in de buurt van Rotterdam.

Bij dit project werk je samen in een internationaal team van specialisten op een complexe locatie. Deze stage biedt jou de mogelijkheid om veel ervaring op te doen op het gebied van bodemonderzoek, saneringen, milieukundige begeleiding en veilig werken (Health and Safety).

Naast dit project kun je, als er tijd over is, ook ondersteunen bij de volgende werkzaamheden :

 • Het coördineren en uitvoeren van diverse soorten bodemonderzoeken, periodieke monitoringen en het voorbereiden en begeleiden van saneringsprojecten;
 • Het in kaart brengen van de mate en urgentie van een bodemopgave. Voor complexere gevallen stel je een Conceptual Site Model op dat grip geeft op potentiële risico’s, nu en in de toekomst;
 • Adviseren over nut en noodzaak van (sanerings-)maatregelen rekening houdend met wetgeving én het milieubeleid van onze klanten;
 • Bedenken en uitwerken van een saneringsaanpak en dit vertalen naar een kostenraming voor de uitvoering;
 • In stedelijk gebied in multidisciplinaire projectteams meewerken aan herontwikkeling van locaties en gebieden en de saneringsopgaven van onze industriële klanten;
 • Integrale projecten in het landelijk gebied. Hierbij geef je invulling aan de bodemopgave zoals bij rivierbedverruiming, aanleg en beheer van (grootschalige) infrastructuur of de ontwikkeling van een natuurgebied.
 • Adviesgroep Bodemadvies

  Binnen Arcadis Nederland werken bijna 100 professionals in het werkveld bodem, verdeeld over twee adviesgroepen. Als adviseur word je onderdeel van de adviesgroep Bodemadvies.

  Binnen onze groep vinden we inhoudelijke kennisdeling en -ontwikkeling belangrijk. Zo organiseren we bootcamps, webinars en lunchlezingen.

  Daarnaast zoeken we actief de verbinding met ongeveer 2.000 wereldwijd werkende bodemcollega’s van Arcadis.

  Word je enthousiast van onze werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

  Sluit deze stage toch niet helemaal aan bij wat je zoekt? Je kunt ook altijd een indienen voor een stage- of afstudeerplek.

  Wat vragen wij?

  Wij zijn op zoek naar een student die enthousiast wordt van bodemsaneringsprojecten en zich in de laatste fase van zijn of haar hbo opleiding bevindt.

  Dat kan een opleiding zijn in de richting van milieukunde of land- en watermanagement, maar studenten van andere opleidingen zijn ook welkom om te solliciteren.

  Verder zoeken we iemand die voldoet aan de volgende eisen :

 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je beheerst over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je bent praktisch ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis biedt jou de kans om praktijkervaring op te doen in vorm van een stage of afstudeeropdracht. De inhoud van de opdracht bepalen we samen.

  Tijdens je stage mag je je werk flexibel indelen op verschillende locaties en werktijden. Daarnaast leer je collega’s beter kennen door deel te nemen aan activiteiten van bijvoorbeeld de actieve jongerenvereniging The Young Part.

  Veel stagiairs / afstudeerders groeien door naar een junior positie. In lees je hoe zij hun werk als Arcadiaan ervaren. Leren bij Arcadis betekent ook dat je een stagevergoeding krijgt.

  Op onze vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met , campus recruiter, via telefoonnummer +31 6 1167 2571 of via . Wij ontvangen graag jouw CV en brief (in een pdf bestand) via de sollicitatiebutton op .

  Solliciteren via de mail is niet mogelijk.

  Om jouw sollicitatie goed te kunnen beoordelen ontvangen wij, in pdf, via de button direct solliciteren een recent CV en zien we graag de volgende aspecten terug in je motivatiebrief :

 • Reden sollicitatie
 • Maximale reisbereidheid
 • Beschikbaarheid (aantal uren per week en gewenste startdatum)
 • Taalbeheersing
 • Uitzend- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  LI-WIES stage afstuderen internship #internshipNL #bodemNL

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier