Junior Adviseur Archeologie
Sweco
Eindhoven, NL
6 dagen geleden

Functieomschrijving

Wil jij als archeoloog vanaf de beginfase betrokken zijn bij projecten die Nederland maken en raken? Ben je nieuwsgierig en wil jij jezelf ontwikkelen?

Zoek je een baan met veel vrijheid in een open organisatie? Reageer dan snel. We maken graag kennis met je!’

Jeroen van Rooij Teammanager Heritage Consultancy

De afdeling Environmental Consultancy van Sweco houdt zich bezig met advisering en projectmanagement op een breed gebied van bodemonderzoek en -sanering, archeologie, cultuurtechniek, geodatamanagement, ondergrondmanagement en onderzoek naar nieuwe stoffen.

Voor ons hechte team Heritage Consultancy, waarbinnen archeologie en Niet Gesprongen Explosieven (sinds kort ook bekend als Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten) is gehuisvest, zoeken wij een Junior Adviseur Archeologie.

Als Junior Adviseur Archeologie voorzie je onze opdrachtgevers samen met collega’s van strategisch advies over archeologie in gebiedsontwikkelingsprojecten.

Naast deze adviseringswerkzaamheden schrijf je zowel KNA conforme rapportages als risico analyses en adviesdocumenten op.

Ook lever je een bijdrage aan offertes, tenders en voer je commerciële activiteiten uit. Veldwerk (zowel prospectief als gravend) maakt een relatief klein onderdeel uit van je werkzaamheden.

Binnen Sweco word je verder opgeleid tot Adviseur en krijg je de mogelijkheid om als archeoloog een bijdrage te leveren aan grote infrastructurele projecten.

Je voert projecten uit samen met een dynamische, multidisciplinaire groep adviseurs en projectmanagers, die landelijk aan aansprekende projecten werken.

Zo zijn wij onder meer betrokken bij de dijkversterking van Tiel-Waardenburg, grootschalige onderzoeken van Rijkswaterstaat, projecten voor Ruimte voor Ruimte en voor energie infra partijen, zoals TenneT, Qirion en Alliander.

Uiteraard voeren we nog veel meer aansprekende projecten uit.

Sweco beschikt over kantorenverspreid over geheel Nederland. Dit biedt je de mogelijkheid om dicht bij je woonadres, maar in deze tijd ook vanuit thuis, je dagelijkse werk te verrichten.

Je krijgt veel vrijheid om je werk in te delen en je eigen ontwikkeling vorm te geven. Ook bestaan binnen Sweco doorgroeimogelijkheden naar andere disciplines en (project)management functies.

In deze functie word je begeleid door ervaren collega’s. Daarnaast neem je deel aan START en NEXT, ons ontwikkelprogramma gericht op jonge professionals.

Deze op maat gemaakte training is om de eerste jaren van jouw werkende leven een extra ontwikkelboost te geven. Hier train je persoonlijke vaardigheden, leer je meer over jezelf en je manier van (samen)werken en hoe je dit alles kan toepassen in je dagelijkse werk.

Wij zoeken

 • Je hebt een wo-opleiding Archeologie afgerond;
 • Je hebt bij voorkeur circa een jaar werkervaring als archeoloog. Uiteraard zijn onlangs afgestudeerden tevens van harte welkom om te solliciteren!
 • Je kunt goed schrijven en werkt gestructureerd;
 • Je bezit over een rijbewijs B;
 • Je bent projectmatig sterk, resultaatgericht, proactief en open.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier