Projectcontroller Sociaal Domein
Matchd
's-Gravenhage
6 dagen geleden

De functie

De Projectcontroller ondersteunt de projectleiders van de projecten VUM / Dennis & Eva en UM-w in het financieel beheer van het project.

Met de decentralisaties in het sociaal domein krijgen gemeenten de kans om hun dienstverlening veel meer integraal aan te bieden.

Ze zijn daarmee aan de slag, op allerlei manieren. Gemeenten lopen daarbij tegen vraagstukken aan die zij niet alleen kunnen oplossen.

VNG pakt deze vragen op en zoekt op landelijk niveau met ketenpartners naar oplossingen. Daarvoor werken VNG Beleid en VNG Realisatie nauw samen in de Programma’s Werk, Inkomen en Schulden.

Het uiteindelijke doel van de projecten binnen het programma is om gemeenten in staat te stellen om hun inwoners zodanig te ondersteunen dat zij optimaal kunnen participeren in de samenleving.

De programma’s Werk, Inkomen en Schulden worden gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en uit het fonds Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering.

De programma’s zijn; Moderniseren Werkdomein; Verbinden Schuldendomein en Door ontwikkelen SUWI. Deze hebben relaties met andere initiatieven.

Instrumentengidsen Dennis & Eva. Verbetering Uitwisseling Mechanisme (VUM) en Uitwisselingsmechanisme Werk voor gemeenten (UM-w) vallen onder het programma Moderniseren Werkdomein.

Werkzaamheden

 • Voorbereidend werk voor de interne controller m.b.t. het inrichten van de financiële projectadministratie van het project VUM / Dennis& Eva en UM-w en het opstellen van project AO’s;
 • Opstellen van financiële rapportages voor de projectleiders;
 • Projectleiders proactief voorzien van financiële informatie en het signaleren van onregelmatigheden hierin;
 • Voorbereidend werk voor de interne controller voor een goed verloop van accountantscontrole op het project;
 • Regelmatig contact houden met het projectteam;
 • Zorgdragen voor een adequate archivering van de project financiën.
 • Organisatie

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten is de vereniging van en voor alle gemeenten van Nederland. Samen met alle gemeenten stáát de VNG voor kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur.

  De VNG zet de trend in binnenlandse bestuur en bereikt zichtbaar resultaat voor raad, college en ambtenaren.

  Als projectcontroller val je onder de directie Informatiesamenleving van de VNG. De Directie Informatiesamenleving is de autoriteit waar kennis en overzicht bestaat over de ontwikkeling van en het benutten van digitalisering en informatie voor het veilig, effectief en doelmatig functioneren van de gemeente.

  Toegevoegde waarde wordt geleverd door belangenbehartiging, beleid- en visieontwikkeling, agendasetting en door samen te werken in projecten en programma’s.

  Functie eisen

 • HBO opleiding in financiële richting;
 • Minimaal vier jaar aantoonbare werkervaring als projectcontroller;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring voor een vergelijkbare overheidsorganisatie waar sprake was van complexe subsidiebudgetten zoals bijvoorbeeld EC Grants Nederlandse Overheid;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als controller een gemeente of andere overheidsorganisatie;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met het werken van complexe subsidiebudgetten.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier