Afstudeerstage: Machine veiligheid m.b.v. Safety PLC systemen
TBI
Dordrecht
6 dagen geleden

Omschrijving :

Elke machine en industriële installatie die in Europa op de markt wordt gebracht moet voldoen aan de veiligheidseisen zoals vastgelegd in de Europese Machinerichtlijn.

De benodigde voorzieningen worden beschreven in een aantal normen, waaronder de norm NEN-EN-IEC 62061 en de norm NEN-EN-

ISO 13849. Hiermee kan het Safety Integrity Level (SIL) en het Performance Level (PL) bepaald worden.

Voor de proces automatisering worden er zogenaamde fail-safe PLC’s toegepast, al dan niet voorzien van veilige communicatie over de standaard bus systemen zoals PROFIBUS en PROFINET.

Doel :

De safety gerelateerde besturingen dienen bij Croonwolter&dros op een gestandaardiseerde en onderhoudbare wijze ontworpen te worden.

Dit verkort de doorlooptijd van een project en verhoogt de kwaliteit en veiligheid.

Opdracht :

De opdracht bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

 • In het theoretische deel worden de genoemde richtlijnen en normen onderzocht en beschreven, in relatie tot elkaar. Daarnaast wordt de methode beschreven om tot de vereiste SIL en PL veiligheidsniveau ’s te komen.
 • Het praktische deel bevat voorbeelden en uitgewerkte cases waaruit blijkt op welke manier een safety PLC met bijbehorende componenten toegepast dient te worden.
 • Inclusief de PLC code, hardware configuratie en documentatie.

  Beide delen resulteren in een praktisch toepasbaar handboek dat door onze (software) engineers kan worden gebruikt bij het vaststellen van de veiligheidsniveaus en het ontwerpen van de besturingsinstallaties.

  Waar kom je te werken?

  Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen.

  We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

  Wij zijn verantwoordelijk voor de complete technische installaties in duizenden gebouwen, talloze schepen, vele industriële complexen, tunnels, bruggen, sluizen en tienduizenden andere projecten in allerlei marktsectoren.

  Nationaal en internationaal.

  Met onze diensten dragen we bij aan het goed en kostenefficiënt functioneren van organisaties, gebouwen, schepen, infrastructurele en industriële installaties.

  Wij onderscheiden ons door op elk niveau duurzaamheid door te voeren. De dienstverlening van Croonwolter&dros bestaat uit advies, integraal ontwerp, realisatie en beheer.

  Turn key, in partnership of op projectbasis. Bij elke opdracht streven we naar de hoogst haalbare normen voor de eindgebruiker op de gebieden veiligheid, comfort, communicatie en energiemanagement.

  Functionele behoeften van de eindgebruiker en kosten-effectiviteit staan centraal.

 • De afdeling Technische Automatisering en Informatisering (T-AI) richt zich op het ontwerp, de engineering, de realisatie en de instandhouding van automatisering oplossingen.
 • Wij bedienen klanten in de markten Industrie, Infra, Utiliteit en Marine & Offshore.
 • Wij focussen ons op projecten met een hoge automatiserings- component.
 • Sleutelwoorden : Bediening en Besturing, MES (Manufacturing Execution Systems), Cyber Security, Energiemanagement, Industry 4.0.
 • HBO;
 • Je loopt niet weg voor een uitdaging;
 • Je vindt het belangrijk dat er écht iets wordt gedaan met de uitkomsten van je onderzoek;
 • Je kunt goed zelfstandig werken en pakt je verantwoordelijkheid;
 • Je bent gemotiveerd om hier een succes van te maken;
 • Je hebt humor en vindt gezelligheid binnen een onderneming belangrijk;
 • Techniek is je passie en software is je hobby;
 • Een leergierige en gemotiveerde student met een onderzoekende geest die het leuk vindt om klantvragen uit te werken tot tastbare toepassingen op het gebied van automatiseringssystemen.
 • Wat wij bieden

 • Een boeiende periode in een dynamische en stimulerende werkomgeving met een open cultuur;
 • Goede begeleiding waarbij je de ruimte krijgt om te leren en jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen;
 • Je wordt beschouwd als volwaardig lid van de organisatie en zult tijdens je periode in ons bedrijf de kans en vrijheid krijgen om op verschillende niveaus taken zelfstandig en / of gedeeltelijk zelfstandig uit te voeren;
 • Een aantrekkelijke stage- en reiskostenvergoeding. (Zolang er geen sprake is van een OV - kaart).

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier