projectleider waterbodem
RPS
Utrecht, NL
5 dagen geleden

Wie ben jij

Je bent een enthousiaste, ervaren en nuchtere projectleider waterbodem. Met je gedrevenheid, kennis en ervaring ben je een inspiratiebron voor het team.

Je draait je hand er niet voor om complexe waterbodem gerelateerde projecten aan te sturen op kwaliteit, voortgang, risico’s en financiën.

En bent niet bang om je verantwoordelijkheid te nemen en in te grijpen als je knelpunten signaleert. Samen met je projectteam ga je voor resultaten zonder concessies.

Dat lukt je doordat je communicatief een kei bent. Je creëert draagvlak en weet mensen voor je te winnen met je vriendelijke en doortastende manier van communiceren met zowel de klant als je projectteam.

Natuurlijk houd je daarbij rekening met de wensen en concrete eisen van de klant, heb je oog voor stakeholders en alle daarbij spelende belangen.

Mensen typeren je in je rol als flexibel, daadkrachtig en resultaat gericht. De verbindende factor in het projectteam en met de opdrachtgever.

Je hecht veel waarde aan een goede band met opdrachtgevers en bent dan ook een echte netwerker met commercieel inzicht die graag meedenkt en het initiatief neemt.

In de waterbodem wereld die altijd in beweging is, volg je nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied op de voet en heb je een duidelijke visie op het speelveld waarin je actief bent.

Jouw dag

Als projectleider waterbodem start je de dag met een projectbespreking met je projectteam om zo een nieuw project in goede banen te leiden.

Onder het genot van een kop koffie bespreek je de aanpak, de taakverdeling en neem je de planning voor de komende week door.

Ook bespreek je de veiligheid op de projecten. Tenslotte werken we veilig of we werken niet.

Je adviseert opdrachtgevers op het gebied van alle soorten van waterbodemonderzoek. Voor de coördinatie en aansturing van meerdere integrale projecten ben jij verantwoordelijk.

Denk hierbij aan beheersplannen, monitoringsprogramma’s of inventarisaties. Na het overleg spreek je dan ook met de adviseur de vraag door van een opdrachtgever die een advies op het gebied van waterbodemonderzoek verwacht.

De projecten die het team uitvoert zijn divers en bieden je de kans om je ervaring in te zetten op projectlocaties binnen grote Rijkswateren maar ook binnen (kleine) poldersloten.

Je haalt opdrachten op bij de klanten en stelt op basis van de informatie die je hebt offertes op. Vandaag is een offerte goedgekeurd en je stelt een projectteam samen.

Om de talenten binnen het team optimaal te benutten, hou je rekening met de kennis, kunde, ervaring en talenten van de collega’s.

Zo krijgen collega’s de kans om te ontwikkelen. Je bent dan ook een coach voor de collega’s in je team. Zij zien in jou een sparringpartner en adviseur op vakinhoudelijk gebied maar ook voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden weten zij je te vinden.

Je bent je ervan bewust dat onze junioren de toekomst zijn en maakt daar graag tijd voor!

De dag zit er al weer op. Morgen staat een tenderbijeenkomst op het programma. Samen met je collega’s ben je gedreven om de klantvraag te vertalen in een winnende aanpak.

Maar nu eerst tijd voor het thuisfront. Morgen weer een nieuwe dag.

Waar kom je te werken

Het team water & bodem werkt vanuit de vestiging in Leerdam. Een enthousiast team van veldwerkers, werkvoorbereiders, projectmedewerkers, specialisten, projectleiders, adviseurs staat voor je klaar.

Op dit moment zijn er 35 collega’s die zich bezig houden met projecten op de vakgebieden water, waterbodem en bodem. Zij werken regelmatig samen met een van de andere teams zoals Landschap & Natuur, Landmeten & Geo-informatie, Omgevingsmanagement en andere teams binnen RPS.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij RPS. Dus, we werken veilig of we werken niet. Zijn altijd alert en spreken elkaar aan op onveilig gedrag.

Onveilige situaties melden we zodat we daarvan kunnen leren en kunnen verbeteren. Dat is RPS; responsible, proactive en safe als het gaat om onze veiligheid en die van onze collega’s!

Wat vragen wij

 • succesvol afgeronde HBO opleiding milieu / cultuurtechniek
 • kennis van en ervaring met baggerprocessen en watersystemen
 • 5 jaar technische en vakinhoudelijke ervaring in complexe waterbodem projecten van offertefase tot afronding waarvan 2 jaar als
 • projectleider

 • ervaring met het samenstellen en aansturen van projectteams
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel sprekend als schrijvend
 • affiniteit met projectmanagement
 • neem je een eigen netwerk van (potentiële) klanten mee, dan is dat een pré
 • Wat bieden wij

 • een positieve werksfeer in een team waarin een goede balans is tussen zeer ervaren collega’s en collega’s die aan het begin van
 • hun carrière staan

 • ontwikkeling door middel van diverse opleidings- en cursusmogelijkheden
 • flexibele werktijden
 • natuurlijk iedere maand een goed salaris afhankelijk van kennis, kunde & ervaring
 • telefoon en laptop regelen wij en draag je standaard bij je!
 • genoeg vakantiedagen als je belooft om net zo enthousiast weer terug te komen
 • mooi extraatje : de mogelijkheid om RPS aandelen te kopen en zo deel te nemen aan het RPS participatieplan
 • leaseauto omdat je veel op pad bent
 • Deelname aan RPS Young als je onder de 35 bent
 • Over ons

  RPS werd opgericht in 1970 als Rural Planning Services. Wij zijn een wereldwijde zakelijke dienstverlener, toonaangevend op het gebied van inspecteren, analyseren en adviseren van de bebouwde en landelijke omgeving, met ruim 5.

  600 mensen. Wereldwijd zijn we actief in zes sectoren : vastgoed, energie, vervoer, water, hulpbronnen en defensie en overheidsdiensten.

  Onze dienstverlening is daarbij ingedeeld in twaalf clusters : project- en programmamanagement, ontwerp en ontwikkeling, waterbeheer, omgeving, managementadviesdiensten, exploitatie en ontwikkeling, planning en vergunningen, gezondheid en veiligheid, zee- en kustwerken, laboratoria, training en communicatie en creatieve diensten.

  We zetten ons in voor onze klanten en met diepgaande expertise lossen we relevante problemen op door ze inzichtelijk te maken.

  RPS in Nederland

  RPS werkt in Nederland met ruim 450 professionals aan een betere leefomgeving. Dit doen we vanuit de vestigingen in Breda, Delft, Leerdam, Ouderkerk aan de Amstel en Zwolle.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier