Cardiovasculair laborant / verpleegkundige Hartcatheterisatiekamers (gediplomeerd), 24-36 uur per week, Nieuwegein
St. Antonius Ziekenhuis
Nieuwegein, NL
2 dagen geleden

Het St. Antonius Hartcentrum heeft een van de grootste hartcatheterisatielabs van Nederland waar een zeer breed spectrum aan interventies wordt aangeboden.

Als acuut infarctcentrum hebben wij een regionale functie. Ben jij cardiovasculair laborant of verpleegkundige HCK of wil je graag de opleiding doen en op zoek naar zo'n uitdagende nieuwe werkplek binnen een hoogstaand hartbehandelcentrum?

In het Cathlab van het St. Antonius Hartcentrum kun je je vak in de volle breedte uitoefenen. Een baan waarin je van grote betekenis kunt zijn voor onze patiënten.

Ook voor studenten cardiovasculair laborant hebben wij regelmatig opleidingsplaatsen beschikbaar.

Een baan waar je hart blij van wordt

Jouw werk in de hartcatheterisatiekamers (het Cathlab) is boeiend en uitdagend tegelijk. Boeiend omdat je kort maar veelal intensief contact hebt met de patiënt en er in het Cathlab dagelijks veel levens gered worden.

Dit betekent dat je in korte tijd veel voor een patiënt en zijn / haar naasten kunt betekenen. Het werk is uitdagend omdat je vooraf nooit weet hoe je werkdag verloopt.

Als ervaren cardiovasculair laborant weet je immers als geen ander dat er naast de diagnostische onderzoeken en electieve ingrepen soms ook ineens spoedinterventies tussendoor komen en je alle zeilen bij moet zetten.

Je assisteert de interventiecardiologen en arts-assistenten bij een grote diversiteit aan cardiovasculaire onderzoeken en behandelingen zoals hartkatheterisaties, dotterprocedures, drukmetingen en diverse klepimplantaties.

Van alle Cathlabs in Nederland biedt het Antonius Hartcentrum het breedste spectrum qua type interventies. Daarnaast zijn wij een acuut infarctcentrum met een regionale functie.

In het Cathlab werk je in een klein, hecht team nauw samen met de behandelend artsen en samen zijn jullie verantwoordelijk voor een goed verloop van het onderzoek of de behandeling.

De lijnen zijn kort wat prettig werkt. Naast de artsen heb je veel contact met de verpleegkundigen van de M-VIC Holding en de CCU maar ook met de ambulancemedewerkers en verwijzers van andere ziekenhuizen.

Kortom, een verantwoordelijke functie waarin je intensief patiëntencontact hebt en zowel jouw interesse voor techniek als jouw plezier in verpleegtechnische handelingen kwijt kunt.

Cardiovasculair laborant Amanda : "Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk is als ik van patiënten en familie terug hoor hoeveel ik voor hen heb betekend.

Dat geeft heel veel voldoening. We kunnen hier echt levens redden". Lees hier het verhaal van Amanda en bekijk de video over haar werk.

Functie-eisen

Om te beginnen een enorme dosis enthousiasme en een groot empathisch vermogen. Je bent een pietje precies en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Je bezit het talent om de juiste woorden te vinden in elke situatie waarmee je te maken krijgt in je contact met patiënten en hun dierbaren.

Met de collega's waarmee je dagelijks intensief samenwerkt communiceer je professioneel, waarbij er zeker ook ruimte is voor humor.

Je bent opgewassen tegen acute, soms stressrijke situaties. Je weet dan in alle hectiek de rust te bewaren en je bent in staat om handelend op te treden.

Je bent gericht op samenwerken omdat je weet dat je sámen het beste resultaat kunt bereiken.

Om als cardiovasculair laborant / verpleegkundige HCK in ons Cathlab te werken, heb je :

 • Diploma cardiovasculair laborant;
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier