Merchandise Planner
Ziengs
Assen, Nederland
1 dag geleden

Terug naar het vacatureoverzicht

Merchandise Planner Ziengs

Merchandise Planner Ziengs

Ben jij degene die cijfers omzet in commerciële kansen? Hou je van risico afwegingen en kun jij dit vertalen naar de inkopers en de filialen?

Hebben cijfers geen geheimen voor jou en heb je affiniteit met schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het betreft een fulltime functie voor op ons servicekantoor in Assen.

Wat ga je doen als Retail / Merchandise Planner?

Als Merchandise Planner ben je verantwoordelijk voor het analyseren van de (verkoop)resultaten, onderzoek je bijzonderheden / trends en stel je managementrapportages op.

Op basis van deze resultaten, breng je advies uit aan inkopers binnen de organisatie. Je hebt een actieve rol in het opstellen van de inkoopbudgetten, bewaakt tijdens het seizoen het nog resterende inkoopbudget (OTB : Open to Buy) en adviseert de inkoper tijdens het seizoen hoe het budget nog verder in te vullen.

In samenwerking met de inkoper maak je het categorie plan, op product - en leveranciersniveau. Ook neem je deel aan Merchandise - en ICT gerelateerde projecten.

Daarnaast zorg je voor de optimale (re) allocatie van de voorraden in de winkels. Dit doe je o.a. door het opstellen van merchandise plannen, het bepalen - en optimaliseren van maatbogen en door de voorraad / verkoopverhoudingen in de filialen te bewaken .

Verder ben je de allrounder die niets te veel vindt en alle administratieve werkzaamheden vanzelfsprekend voor elkaar heeft

Wij vragen?

Jij bent de getalenteerde Merchandise Planner met commerciële inslag en :

 • Afgeronde HBO opleiding
 • 0 -3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol als merchandiser of planner
 • Goed cijfermatig - en analytisch inzicht
 • Sterke teamspeler die duidelijk en effectief communiceert
 • Je bent ondernemend en zelfstandig ingesteld
 • Je bent fan van schoenen en mode
 • Om van deze Commerciële Merchandise Planner functie een succes te maken ben je energiek, werk je zelfstandig en toon je initiatief.

  Uiteraard werk je zorgvuldig, ben je een echte teamplayer en heb je een sterk commercieel gevoel. Je werkt op het service-kantoor te Assen en legt verantwoording af aan de Merchandise Manager.

  Wie zijn wij?

  Ziengs schoenen B.V. is een retailorganisatie met een historie van bijna 70 jaar. Met 80 Ziengs winkels en een webshop zijn wij een belangrijke speler in de Nederlandse schoenenmarkt.

  Op ons hoofdkantoor in Assen werken wij in een ongedwongen, dynamische sfeer iedere dag hard aan onze ambities.

  Zullen we kennismaken?

  Ben jij degene die wij zoeken, reageer dan snel! Stuur je motivatie en CV en solliciteer direct door middel van de sollicitatiebutton.

  Voor vragen kun je contact opnemen met Hugo van Toor via telefoonnummer 0592-379379.

  De vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne (herplaatsings)kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

  Solliciteer direct

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier