Stagiaires KBC Lelystad (Lelystad)
Vitree
Spreekt jou het aan om op een KBC te werken en zelf veel te leren? Dan hebben wij een leuke en maatschappelijk relevante stageplaats voor jou!
3 dagen geleden

Locatie : Lelystad

Reageer voor : 01 / 11 / 2019

Spreekt jou het aan om op een KBC te werken en zelf veel te leren? Dan hebben wij een leuke en maatschappelijk relevante stageplaats voor jou!

Vitree zoekt op erkend leerbedrijf KBC Lelystad stagiaires. Per september zijn wij op zoek naar stagiaires MZ 3 of 4 uitstroom gehandicaptenzorg of jeugdzorg voor minimaal 24 uur per week, 10 maanden.

Over de locatie : bij KBC Lelystad zijn vijf verschillende groepen. Wij zoeken nog stagiaires voor de groepen :

De aanvangsgroep (Doremi) een stagiaire niveau 3. Doremi is een groep waarop kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen instromen. Er komen maximaal 8 kinderen per dag.

Omdat veel kinderen de Kokkel deeltijd bezoeken kan het zijn dat er in totaal 11 kinderen op papier zijn. Hier wordt gekeken wat het kind nodig heeft aan begeleiding of zorg.

Het kind wordt zorgvuldig geobserveerd door de groepsleiding en de gedragskundige. Vanuit deze groep stroomt het kind door naar één van de andere groepen binnen het KBC.

De structuurgroep (villa Kakelbond) een stagiaire niveau 4. Villa Kakelbond biedt structuur aan kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum.

Deze kinderen hebben naast behoefte aan structuur, behoefte aan duidelijkheid en overzicht. Jij bent als begeleider de persoon die de wereld voor hen duidelijker maakt.

Dit doe je o.a. door grenzen aan te geven en zeer consequent te zijn. Structuur bieden, conflict hantering, creatief handelen, vooruit plannen en organiseren zijn competenties die worden verwacht van stagiaires.

Hoe ziet de ondersteuning eruit?

De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van de mogelijkheden en het aanleren van alternatief gedrag. Ieder kind heeft een individueel ondersteuningsplan met daarin een perspectief en (hoofd)doelen.

Het ondersteuningsplan wordt door een persoonlijk ondersteuner (groepsleider) en een gedragsdeskundige in nauw overleg met ouders, vastgesteld.

Jaarlijks wordt het ondersteuningsplan geëvalueerd en bijgesteld door betrokkenen.

Werktijden / openingstijden :

Wij zijn aanwezig van maandag t / m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Functie-eisen : Ben / heb jij :

Ben / heb jij :

 • Flexibel, sociaalvaardig en sta jij sterk in je schoenen?
 • Initiatiefrijk en een teamplayer?
 • Iemand die mogelijkheden, kansen benut en een echte doorzetter?
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden?
 • Ervaring met kinderen en affiniteit met autisten?
 • Door je aanpak, een bron van inspiratie voor cliënten en collega’s?
 • Dan is Vitree op zoek naar jou!

  Solliciteer op deze vacature

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier