Opticien Beeld- en Functieonderzoek
Het Oogziekenhuis Rotterdam
Rotterdam, NL
6 dagen geleden

Vind je het leuk om als opticien in een groot team te werken in een specialistische en dynamische omgeving waar je heel erg veel kunt leren?

Dan heb je de juiste vacature gevonden! Het Oogziekenhuis Rotterdam is een innovatief ziekenhuis midden in het bruisende centrum van Rotterdam.

In het ziekenhuis worden veel verschillende soorten oogonderzoeken gedaan door medewerkers van Beeld- en Functieonderzoek.

Jouw rol als opticien

Als opticien werk je voor verschillende specialismen in Het Oogziekenhuis zoals bijvoorbeeld de poliklinieken van cataract, glaucoom en OCPL maar ook bij de acute oogzorg.

Hier start je na een inwerkperiode met het bepalen van een visus, het meten van de oogdruk en het, indien nodig, druppelen van pupilverwijdende druppels.

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en om andere (specialistische) onderzoeken uit te gaan voeren.

We gaan graag met je daarover in gesprek.

Dit ga je doen

Binnen Het Oogziekenhuis Rotterdam ga jij aan de slag als opticien. De werkzaamheden bestaan uit het bepalen van de visus en het meten van de oogdruk.

Ook volg je in het eerste jaar een interne opleiding waarmee je meer inhoudelijke kennis opdoet over verschillende ziektebeelden, het oog en zal je ook Het Oogziekenhuis beter leren kennen.

Leuk is dat je gaat samenwerken met diverse disciplines zoals de oogartsen en optometristen.

Het verhaal van opticien Michel

Ik werk alweer ruim een jaar in Het Oogziekenhuis! Toen ik mijn diploma haalde wist ik niet dat je als opticien ook in een ziekenhuis kan werken.

Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn beslissing. Werken in Het Oogziekenhuis is erg divers en elke dag is weer anders.

Het werk bestaat voornamelijk uit het bepalen van de visus, maar er komt meer bij kijken. Het druppelen van ogen is een van je taken.

Ook werk je nauw samen met collega’s van andere afdelingen en heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door nieuwe onderzoeken te leren.

Bijvoorbeeld een gezichtsveldonderzoek of een OCT (oogzenuwscan).

Ik werk met veel plezier in Het Oogziekenhuis, geen dag is het zelfde. Je bent de hele dag met mensen bezig zonder een commerciële gedachte erachter.

Dit vind ik een erg groot voordeel in vergelijking met het werk in een winkel. Eén van de bijkomende voordelen is dat je een volwaardig weekend hebt waarin je niet hoeft te werken.

Ik hoop dat jij ons team binnen Het Oogziekenhuis komt versterken! Je hebt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en andere facetten van Het Oogziekenhuis te leren kennen.

 • Michel de Roock
 • Wat heb je nodig?

 • je bent een gediplomeerd opticien met minimaal 2 jaar werkervaring;
 • je bent collegiaal en kunt naast zelfstandig ook in teamverband werken;
 • je bent nauwkeurig;
 • je bent in staat om korte intensieve contacten aan te gaan;
 • je beheerst goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • je hebt een flexibele instelling;
 • je vindt het leuk om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen en staat open voor veranderingen;
 • je bent op korte termijn beschikbaar.
 • Wat wij bieden

 • Een niet-commerciële werkomgeving waar meer aandacht is voor de medische en technische kant van de optiek.
 • Werktijden alleen doordeweeks, niet in weekenden en op feestdagen.
 • Je krijgt een opleiding, de leergang oogheelkunde’, waarbij je veel extra leert over de ogen; specialisten gaan hier dieper in op verschillende (veelvoorkomende) oogaandoeningen.
 • Er zijn doorgroeimogelijkheden waarbij je nieuwe onderzoeken kunt leren.
 • Veel collega’s met verschillende expertises waarvan je kunt leren.
 • Goede primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden.
 • Salaris conform de CAO ziekenhuizen. De functie is ingeschaald in FWG 35 (€ 1.938,- tot € 2.882,- per maand). Het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring.
 • Het team

  Het team van opticiens van Het Oogziekenhuis is een leuk team bestaande uit ongeveer 45 opticiens van verschillende leeftijden met verschillende achtergronden, waaronder de medewerkers op de foto hiernaast.

  Kom jij dit leuke team versterken?

  Waar kom je te werken?

  Het Oogziekenhuis Rotterdam is een uniek en toonaangevend ziekenhuis in hartje Rotterdam. Vanuit het ziekenhuis sta je binnen enkele minuten op de Witte de Withstraat en binnen een paar minuten extra sta je op de Coolsingel of Lijnbaan.

  Binnen het ziekenhuis wordt zowel tweede- als derdelijns zorg geleverd, leiden we artsen op tot oogarts en verrichten we wetenschappelijk onderzoek.

  Met zo'n 600 collega's zien we ieder jaar weer veel patiënten.

  Per jaar zijn er 150.000 polikliniekbezoeken en worden 13.500 operaties uitgevoerd binnen 6 snijdende vakgroepen (vitreoretinale chirurgie, glaucoom, cornea, cataract, strabismus en OCPL).

  Deze operaties worden uitgevoerd binnen het grote OK-complex, bestaande uit 4 operatiekamers en het Dagcentrum, bestaande uit 2 operatiekamers.

  Binnen het grote OK-complex worden complexe oogoperaties uitgevoerd onder zowel lokale als algehele anesthesie.

  Witte de Withstraat

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier