Juridisch begeleider VVA-team
VluchtelingenWerk Nederland
Zuid-Nederland
4 dagen geleden

Wij zoeken juridische begeleiders die VluchtVerhaalAnalyse willen uitvoeren (minimaal 8 uur per week) op verschillende locaties (in overleg te bepalen)!

Als juridisch begeleider VVA-team analyseer je op basis van het dossier het vluchtverhaal van de cliënt. Je maakt inzichtelijk waar de sterke en waar de zwakkere kanten van het vluchtverhaal zitten.

Na het afronden van de analyse zorg je voor een heldere overdracht en bespreek je je bevindingen met de cliëntbegeleider en eventueel de cliënt.

Als vrijwilliger VVA werk je in een team en behandel je individuele asieldossiers van cliënten. Je onderhoudt contacten met interne belanghebbenden en houdt de landeninformatie en het landenbeleid bij, deze informatie wordt aangeboden vanuit het Landelijk Bureau.

In deze rol is het van belang dat je in staat bent om systematisch te werk te gaan, flexibel bent en over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Herken jij jezelf in bovenstaande rol en ben jij :

 • Bij voorkeur HBO of universitair juridisch opgeleid
 • Analytisch
 • In staat om zelfstandig te werken
 • Bereid om specifieke trainingen voor Toelating en VVA te volgen
 • Dan is deze rol van juridisch begeleider jou op het lijf geschreven!

  Wij bieden jou :

  Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.

  Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.

  VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding.

  Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier