Engineer Baan en Spoor
Arcadis
Amersfoort, Utrecht, Netherlands
18 uur geleden

Jij ontwerpt het spoor van de toekomst en zorgt daarmee voor een betere bereikbaarheid van het OV

Wat ga je doen?

Als engineer baan en spoor werk jij mee aan het verbeteren van de bereikbaarheid van Nederland en het openbaar vervoer. Samen met het team maak jij ontwerpen voor de grootste en kleinere spoorprojecten in Nederland.

Jouw specialiteit is het engineeren van de baan en het spoor voor de Heavy-rail en Light-rail. Jouw uitdaging is om de klantvraag goed te vertalen naar een concrete oplossing.

Wat is de vraag achter de vraag die de klant stelt? Hoe pak je het ontwerp op en hoe ga je zorgen voor een goed integraal ontwerp?

Je werkt hierbij veel samen met nationale en internationale collega’s om tot een zo goed mogelijk ontwerp te komen.

In de spoorse wereld gaat enorm veel interessante techniek schuil. Daarnaast is jouw werk daadwerkelijk zichtbaar en je verbetert hiermee de infrastructuur van Nederland.

Als engineer baan en spoor maak je kennis met verschillende werkvelden die een relatie hebben met de baan en met het uiteindelijke spoor, denk hierbij aan je collega's die werken aan de bovenleiding, de treinbeveiliging, stations en diverse andere installaties langs het spoor.

Mooie voorbeelden waarin de verschillende disciplines samenkomen zijn de projecten Uithoflijn, of het .

Naast ontwerpen zullen je werkzaamheden bestaan uit :

 • Het opstellen van contractdocumenten;
 • Het meeontwikkelen in onze digitale ambitie;
 • Integraal afstemmen van het ontwerp, met de klant en in het projectteam.
 • Je komt te werken op onze vestiging in Amersfoort binnen de divisie infrastructuur. Wij zijn constant bezig om ons ontwerpproces te verbeteren, denk hierbij aan BIM en 3D ontwerp.

  De divisie werkt nauw samen met onze collega's in andere landen om de beste ontwerpen te maken. Kom jij ons team versterken?

  Wat vragen wij?

  Jij werkt graag aan complexe projecten, hier kan jij volledig in opgaan. Jij brengt daarbij innovatieve ideeen aan en je bent gewend om structuur aan te brengen in je werk.

  Belangrijk is dat je voortdurend blijft denken aan het belang van de klant. Jij bent tenslotte de spil tussen de klant en (internationale) collega’s. Daarnaast heb jij :

 • Een afgeronde hbo-opleiding richting civiele techniek of andere technische richting ontwerp kennis;
 • Ervaring binnen de railontwerp;
 • Innovatieve ideeën en denk je graag mee over nieuwe ontwikkelingen in het ontwerpproces.
 • Graag lezen wij in je motivatiebrief over jouw affiniteit met infrastructuur en waarom jij de teamplayer bent waar wij naar op zoek zijn!

  Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie ’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en projecten. Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor meer informatie kun je contact opnemen met , recruiter, via telefoonnummer +31 6 2184 3567 of via . Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op .

  Uitzend-, detacherings- en W&S bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. #LI-YC1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier