Specialist Meetdiensten SON-SY FTE
TenneT
Arnhem
3 dagen geleden

Wat doe je als Specialist Meetdiensten SON-SY (2 FTE) bij TenneT?

In deze functie krijg je het beheer over de systeemdienstprocessen. Je beheert deze processen in nauw contact met collega specialisten.

Dat betekent dat je alle procesbeschrijvingen en noodzakelijke procedures voor jouw processen in de bedrijfsvoering inregelt en onderhoudt, maar ook back-up bent van collega specialisten.

Analyse van incidenten of waargenomen trends en het doen en doorvoeren van verbetervoorstellen, vormen een belangrijk deel van je takenpakket.

Jouw klanten zijn de Operationele Settlement collega's van SON, CM en Regionale Netwerkbedrijven, die conform de procedures de allocatie-, reconciliatie- en afhandelingsprocessen bewaken.

Afstemmen van de processen en procedures met partijen buiten TenneT, nationaal en internationaal, behoort tot de mogelijkheden.

Je hebt affiniteit met comptabele meetinrichtingen en je beheert de diverse meetdienstcontracten met gecertificeerde meetbedrijven.

Namens TenneT geef je productieverklaringen af en zorg je samen met collega's voor het verwerken van de bijbehorende data en rapporteert over de performance van de processen.

Jouw belangrijkste werkzaamheden :

 • Inrichten, toetsen, verbeteren en beheren van processen en procedures, werkinstructies en opleidingen
 • Doet voorstellen ten aanzien van het vaststellen van doelen, KPI’s en normen voor het meerjarenplan van de afdeling
 • Verzamelt, analyseert en beoordeelt gegevens en rapporteert over resultaten
 • Stelt risico inventarisaties op en vertaalt deze naar passende maatregelen
 • Initieert verbeteringen en brengt deze proces verbeteringen tot uitvoer.
 • Initiëren, ontwikkelen en verzorgen van trainingen aan mensen in het omgaan met procedures en werkinstructies.
 • Toetst beleid en regelgeving op toepasbaarheid
 • Vertegenwoordigt TenneT in interne en externe (internationale) overlegsituaties.
 • De beschreven werkzaamheden worden in nauwe samenwerking met de SO-processpecialisten en de functioneel applicatiebeheerder uitgevoerd.
 • Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt MBO+ / HBO werk- en denkniveau, met een achtergrond in de elektrotechniek of energietechniek
 • Je bent bekend met de MELOEA en de regelgeving rond GVO's en GDS
 • Je bent contentieus, met focus op volledigheid en kwaliteit
 • Je bent omgevingsbewust; je overziet het belang van datamanagement voor TenneT
 • Je durft besluiten te nemen op basis van goede onderbouwing
 • Je hebt goede analytische vaardigheden, overtuigingskracht en diplomatiek.
 • Wat kun je verwachten?

  TenneT biedt je een boeiende en verantwoordelijke functie in een prettige, professionele werkomgeving. We dagen je graag professioneel uit, maar hebben ook oog voor je balans werk / privé.

  Je krijgt een prima salaris, een goede pensioenregeling en eigentijdse, flexibele arbeidsvoorwaarden. Deze functie is ingedeeld in schaal 7 / 8 van de cao TSO (€ 3.

  122,- - € 6.517,- bruto per maand), waarbij je inschaling afhankelijk is van je opleiding, ervaring en competenties. Standplaats voor deze functie is Arnhem.

  Wij vragen bij indiensttreding standaard een Verklaring omtrent Gedrag. Een uitgebreid veiligheidsonderzoek zal eveneens deel uitmaken van de procedure.

  Verder kan een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

  Sollicitatieprocedure

  Heb jij de juiste lading? Wij nodigen je van harte uit om je interesse kenbaar te maken door op de sollicitatiebutton te drukken en je CV en motivatiebrief te sturen.

  Sollicitanten uit de pre-mobiliteitsgroep (dreigende boventalligheid als gevolg van een aanstaande reorganisatie) hebben bij voldoende geschiktheid voorrang op andere interne medewerkers.

  Indien iemand uit de pre-mobiliteit binnen de gestelde termijn solliciteert, zal allereerst de procedure met deze kandidaat worden uitgevoerd.

  Waar kom je te werken?

  TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa.

  Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt, op de integratie van duurzame energie en onze safety performance.

  Safety is een belangrijke kernwaarde voor TenneT. We leggen de lat hoog, voor zowel medewerkers als onze contractors. Taking power further.

  De afdeling System Services is binnen de Performance Unit System Operations (PU SON) verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van systeemdienstprocessen, meet- en verrekenprocessen, transparantieprocessen en de contractering van ancillary services.

  De afdeling System Services van PU SON is op zoek naar twee Processpecialist-Meetdiensten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier