Startend Accountant Samenstelpraktijk | Groningen
Ernst & Young AG
Groningen, Netherlands
37 dagen geleden

Startend Accountant Samenstelpraktijk (HBO) - Groningen - Ben je als starter op zoek naar een uitdagende baan in de accountancy en wil je graag betrokken zijn bij lokale MKB-

bedrijven en internationale ondernemingen? Dagelijkse werkzaamheden zijn onder andere het opstellen van jaarrekeningen, het verzorgen van financiële rapportages, het uitvoeren van diverse vormen van administratieve dienstverlening en het adviseren op het gebied van administratieve organisatie en accounting compliance.

Wie zijn wij? De afdeling Accounting Compliance and Reporting (ACR) is de samenstelpraktijk van EY. ACR is een sub-serviceline binnen Assurance waarin samenstelopdrachten worden uitgevoerd voor zowel entiteiten van grote internationale bedrijven als lokale MKB-

ondernemingen. Het betreft een praktijk waarin landelijk circa 200 medewerkers (waarvan 15 in Groningen) dagelijks actief zijn op het gebied van het samenstellen van jaarrekeningen, het verlenen van administratieve ondersteuning, het verzorgen van diverse aangiften en advisering.

Afhankelijk van de grootte van de onderneming en de opdracht stellen wij ons team samen. Door een juiste teamopbouw kunnen wij de werkzaamheden op het gewenste niveau uitvoeren.

Ons team in Groningen is een jong team met een informele, positieve en enthousiaste werksfeer. Wij werken nauw samen met andere disciplines binnen EY, zoals EY Tax en HVG notarissen en advocaten.

Ook het opdoen van ervaring met het uitvoeren van controle-opdrachten behoort tot de mogelijkheden. Wat ga je bij ons doen?

De functie van Beginnend Assistent Accountant bij de samenstelpraktijk van EY is gericht op het in teamverband bedienen van verschillende cliënten, zowel onderdelen van internationale concerns als lokale MKB-

ondernemingen. De ACR praktijk is gericht op ondernemingen, organisaties, ondernemers en vermogende particulieren met of zonder werknemers en met een behoefte aan financiële en fiscale ondersteuning.

Als assistent verwerk je financiële administraties, stel je samen met de andere teamleden jaarrekeningen samen en verzorg je tussentijdse rapportages.

Naarmate je je verder ontwikkelt, adviseer je meer cliënten op een breed financieel terrein. Coaching on the job vindt plaats door een persoonlijke mentor.

Je krijgt vrijheid wat betreft de invulling van je werk en je planning en hebt de mogelijkheid om de AA-opleiding bij de NBA te volgen wanneer je deze nog niet volgt.

Meer over EY EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die wij beiden dragen we bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld.

We brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen we een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij.

Daarom doen we er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen, Wij willen dat voor iedereen geldt dat, onafhankelijk van de tijd die je bij ons werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven.

Duurzame ontwikkeling dus. Wij kunnen natuurlijk alleen onze uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.

Joining EY Wij bieden je een baan met serieuze groeimogelijkheden en een breed pakket aan opleidingen. Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden biedt EY een afwisselende baan in een prettige en collegiale werksfeer.

Wat is je profiel? Je hebt je diploma (bijna) behaald en bent op zoek naar een afwisselende (eerste) baan. Tijd om je theoretische kennis in de praktijk te brengen, relaties op te bouwen en het beste uit jezelf en collega’s te halen.

Je bent klaar voor een uitdaging, en vindt het leuk om in het diepe gegooid te worden. Wij zoeken kandidaten met het volgende profiel :

 • Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van accountancy of bedrijfsadministratie of bent met deze opleiding in een duale vorm bezig;
 • Je hebt de ambitie en het doorzettingsvermogen om verder te komen in het vak;
 • Jouw sterke kanten zijn : accuraat, stressbestendigheid, ambitieus, een servicegerichte en cliëntgerichte instelling en je kan goed in een team samenwerken als ook zelfstandig;
 • Je bent in staat tot het adequaat managen van je eigen planning;
 • Je kunt zowel in het Nederlands als Engels goed communiceren.
 • Wij zoeken collega's die maatschappelijk betrokken zijn, een professioneel kritische instelling, een rechte rug en een focus op kwaliteit hebben.

  Daarnaast heb je een hands-on mentaliteit, een cliëntgerichte instelling en beschik je over een goed inlevingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

  Uiteraard beschik je over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Tot slot ben je handig met boekhoudpakketten (Exact is een pré) en Excel.

  Je proactieve houding, teamgeest en gevoel voor humor maken je tot een prettige collega en uitstekende gesprekspartner voor onze klanten en medewerkers.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier