Onderofficier Infanterie
Ministerie van Defensie
Oirschot, NL
16 uur geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Door grote interesse voor deze functie komen sollicitanten die nu solliciteren pas vanaf november 2020 in aanmerking voor de start van de opleiding aan de Koninklijke Militaire School! Heb jij (bijna) een VMBO TL, MBO 3 of HAVO-diploma en zoek je een avontuurlijke baan?

Word dan Onderofficier Infanterie bij de Landmacht. Als Onderofficier Infanterie geef je leiding aan een groep van acht personen die met modern materieel het grondgevecht aangaat.

De infanterie van de Landmacht wordt gevormd door militairen die het grondgevecht voeren. Infanteristen beschikken daarvoor over automatische en semi-automatische handvuurwapens, mortieren en antitankwapens.

Daarnaast beschikt de infanterie over geavanceerde communicatie- en laserapparatuur en allerlei soorten nachtzichtapparatuur.

Als Onderofficier Infanterie geef je leiding een groep van acht personen. De infanteristen zijn uitgerust met zeer modern materieel om het grondgevecht uit te voeren.

Als Onderofficier Infanterie ben je de vakman, de leider en de instructeur op het gebied van alle middelen en mogelijkheden van je groep.

Je kunt niet alleen het binnen de groep aanwezige materieel bedienen maar ook je mensen opleiden, zodat ook zij de systemen kunnen bedienen.

Hier ga je werken

Als Onderofficier Infanterie ga je werken bij een infanteriegroep van 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte of 13 Lichte Brigade in Oirschot.

Je neemt uiteraard ook deel aan oefeningen en zoals elke militair dien je er rekening mee te houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voordat je aan de slag gaat, volg je eerst de Onderofficiersopleiding aan de Koninklijke Militaire School in Ermelo. Deze opleiding duurt 38 weken.

De opleiding wordt afgerond met een Vaktechnische Opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre in Amersfoort.

Voor wie

 • De algemene leeftijdseis voor deze functie is ten minste 17 jaar en ten hoogste 30 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Indien je in het bezit bent van een VMBO TL diploma dan geldt de leeftijdseis van ten minste 21 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Compagniesappel, aansluitend 7 kilometer hardlopen Overleg met groep over aankomende schietdag Ophalen van materiaal bij logistiek peloton Overleg met pelotonscommandant Schietdag op Infanterie Schietkamp Harskamp Wapenonderhoud Wapenonderhoud Fitnessen Middag Bestellen van onderhoudsmateriaal t.

  b.v. schietoefeningen Voorbereiden herhalingsles optreden verstedelijkt gebied Verzorgen herhalingsles optreden verstedelijkt gebied Schietdag op Infanterie Schietkamp Harskamp Schietoefeningen bij duisternis Afleggen van hindernisbaan Bevordering van een collega Compensatieverlof schietoefeningen bij duisternis Avond Stappen met bevorderde collega

  Jouw profiel

  VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent tussen de 165 cm en 190 cm (vrouw), 165 cm en 190 cm (man)

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO)

  Om onderofficier bij de landmacht te worden volg je de basis- en algemene functieopleiding in Ermelo aan de School Initiële Vorming Onderofficieren (SIVO).

  De duur van deze opleiding bedraagt 40 weken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO) Onderofficieren

  De specialistische vakkennis word je bijgebracht tijdens de vaktechnische opleiding (VTO) in een van de opleidingscentra van het Opleidings- en Trainingscommando.

  Deze opleiding duurt tussen de 4 en 12 maanden. Dit is afhankelijk van het wapen (gevechts- en gevechtsondersteunende eenheid) of dienstvak (ondersteunende eenheid) waar de onderofficier gaat werken.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6

  Jouw groeipad

  Als startend onderofficier leer je meteen hoe het is om leiding te geven aan een groep

  Na vier jaar ben je sergeant der eerste klasse, je krijgt steed meer verantwoordelijkheden

  Je bent inmiddels sergeant-majoor, met je kennis en ervaring help je de startende onderofficieren binnen je eenheid

  De sollicitatie

  Voorlichting Landmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Opleiding Adviescommissie Onderofficieren (OAC)

  Toekomstige onderofficieren moeten tijdens het sollicitatieproces voor de (OAC) Opleiding Adviescommissie Onderofficieren verschijnen.

  De OAC bestaat uit een team van ervaren Onderofficieren. Het doel van deze commissie is om de kandidaat van advies te voorzien om zo een weloverwogen keus te maken binnen zijn / haar ambitie en mogelijkheden bij Defensie.

  Dat gebeurt door een duidelijk beeld te krijgen van jouw achtergrond en motivatie om te solliciteren bij defensie. Een van de documenten die hierbij worden gebruikt is je CV.

  Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. jouw kennis over Defensie en de functie waarop je solliciteert, kennis en eventuele ervaringen op het gebied van leidinggeven, kennis over het door jouw gewenste opleidingstraject etc.

  Direct na dit gesprek krijg je een op maat gemaakt advies over de door jouw gewenste opleiding.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier