Kostendeskundige utiliteitsbouw
Heijmans
Rosmalen
4 dagen geleden

Dit ga je doen

Jij gaat aan de slag in de Champions League van de gebouwen. Zo maakten jouw collega’s eerder bijvoorbeeld al een winnende kostprijscalculatie voor de rechtbank NACH en het ziekenhuis AMC in Amsterdam.

Als kostendeskundige ben jij verantwoordelijk voor de prijsvorming en werk je nauw samen met de tendermanager. Je coördineert het werk van de calculatoren bouwkunde, elektrotechniek én werktuigbouwkunde en bepaalt op basis daarvan de definitieve integrale prijs.

Regelmatig ben je met meerdere projecten in verschillende fasen tegelijk bezig. Zo toets je het ene moment de financiële haalbaarheid van een ontwerp en kom je met een kostenraming.

Het andere moment ga je in gesprek met je collega’s van disciplines als civiel en infra om specialistische kennis te vergaren.

Of je adviseert de senior ontwerpmanager over duurzame oplossingen of extra aanpassingen in een project om kosten te besparen.

Gemiddeld werk je ongeveer twee tot vijf maanden aan één tender. Een behoorlijke investering die hopelijk leidt tot de winnende aanbieding.

Winnen we de tender? Dan vieren we dat natuurlijk. Ook bezoek je dit project in de realisatiefase regelmatig om te zien hoe het verloopt én om ervan te leren.

Nieuwsgierig naar je toekomstige collega’s? Loop eens met ze mee!

Wat je van ons mag verwachten

 • Een brutomaandsalaris tussen € 5000,- en € 6500,-, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een vast contract.
 • Een prettige werksfeer : als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Flexibele werktijden die passen bij periodes van rust en drukte wanneer een deadline nadert.
 • Een warm welkom. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je een inwerktraject.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Goede balans tussen werk en privé.
 • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Een smartphone, laptop en auto van de zaak. Of een mobiliteitsbudget in plaats van een auto.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao bouw en infra.
 • Dit ben jij

  Met jouw analytische vaardigheden weet je snel tot de kern van een opdracht te komen. Ook als projecten nog niet helemaal zijn uitgekristalliseerd, kun jij met jouw financiële en technische kennis kleur geven aan de plannen.

  Sterker nog, je ziet dit als een interessante uitdaging! En hoe meer disciplines bij het project zijn betrokken, hoe beter.

  Jij vindt het namelijk leuk om aan integrale projecten te werken. Ook heb je een creatieve manier van denken en oog voor details.

  Daarnaast ben je communicatief sterk, werk je graag in teamverband en denk je in oplossingen. Verder heb je :

 • Minimaal een hbo-diploma bouwkunde of vergelijkbaar niveau.
 • Minimaal vijf jaar ervaring als kostendeskundige bij een aannemer.
 • Ervaring in STABU- en elementenbegrotingen volgens NL / SfB.
 • Ervaring met BIM.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van woningbouw, techniek, veiligheid en duurzaamheid, zoals de BENG-eisen.
 • Goed om te weten : heb je nog niet zoveel ervaring met andere disciplines zoals werktuigbouwkunde en elektrotechniek? Dan krijg je bij ons voldoende ruimte om je hierin verder te ontwikkelen.

  Jouw team

  Je gaat aan de slag voor de afdeling Verwerving en Advies van Heijmans Utiliteit in Rosmalen. Samen met dertig collega’s, onder wie tendermanagers, andere kostendeskundigen, planschrijvers en calculatoren, maak je aanbiedingen voor interessante bouwprojecten.

 • Denk aan de bouw of renovatie van ziekenhuizen, datacenters, laboratoria, onderwijs- en kantoorgebouwen. Je werkt niet alleen samen met bouwkundige collega’s, maar ook met specialisten in elektrotechniek en werktuigbouwkunde;
 • integrale samenwerkingen die onze aanbiedingen sterker maken. Allemaal streven we hetzelfde doel na : tenders winnen. En lukt dat een keer niet?

  Dan houden we onszelf een spiegel voor en gaan we op zoek naar verbeteringen. Zo kunnen we de volgende keer net dat tandje bijzetten om die opdracht wél binnen te halen.

  Als collega’s staan we voor elkaar klaar, vieren we onze overwinningen én drinken we op vrijdagmiddag gezellig wat, als je wilt.

  Al gaat dat nu natuurlijk even niet. Maar ook digitaal doen we ons best om de goede werksfeer erin te houden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier