Traineeship business changemanagement
de Volksbank
Utrecht
1 dag geleden

Startdatum 1 september 2021

Help jij de merken binnen de Volksbank aan nieuwe, frisse inzichten over vormen van changemanagement en hoe de klant daarbij te betrekken?

Bij dit traineeship maak je de vertaling van onze visie naar veranderinitiatieven en bouw je mee aan een toekomstbestendige bank en ontwikkel jij je tot de professional van de toekomst.

Over BCM

Wij geloven in bankieren met de menselijke maat. Om het verschil te kunnen maken voor onze klanten komen alle vormen van klantcontact samen in onze nieuwe winkels die we klantteams noemen.

Hierin staan we de klant persoonlijk te woord voor advies of helpen we klanten wat ze kunnen besparen. Daar waar de klant het zelf kan en wil doen kan de klant dit regelen via online bankieren of de mobiele app, persoonlijk en digitaal dichtbij is wat we willen uitdragen.

Nieuwe persoonlijke dienstverlening is essentieel in de beweging van transactie naar relatie die wij als bank willen maken.

Jij realiseert de veranderingen die hiervoor noodzakelijk zijn. Ook leer je de rest van onze organisatie kennen zodat je de stakeholders optimaal leert managen.

Voorbeeld : werken aan ecosysteem wonen. Hier ga je met een team bedenken hoe een ecostysteem eruit moet zien, met welke landelijke partijen wij gaan samenwerken en hoe we dit weer door vertalen naar de winkels.

Via design thinking ga je ophalen wat de wensen en behoeften zijn en vervolgens vertaal je dit naar een passende oplossing en implementeer je deze.

Zo ziet ons traineeship eruit

Als trainee bij de Volksbank krijg je de kans om in twee jaar tijd verschillende projecten uit te voeren bij afdelingen die passen bij de richting waar jij voor hebt gekozen.

Er zijn ontzettend veel onderwerpen waar jij je tanden in kunt zetten en daarin heb je zelf de regie. Vanuit jouw interesses en ambitie leer je de bank kennen en word je door je mentor begeleid en uitgedaagd om je eigen doelen te bepalen en te behalen.

Met je buddy een mede-trainee die het zelfde traject volgt bespreek en deel je jouw dagelijkse ervaringen en uitdagingen.

Ook is er een business eigenaar die je helpt maar ook challenget in je vakinhoudelijke ontwikkeling, en die je advies kan geven over vervolgprojecten.

Persoonlijk leiderschap

Naast je vakinhoudelijke ontwikkeling ga je tijdens het traineeship ook intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en jouw persoonlijk leiderschap.

Vooral dat laatste vinden we bij de Volksbank heel erg belangrijk. We zoeken trainees die de ambitie en drive hebben om een toekomstig leider te worden.

Leider in jouw vakgebied als ervaren professional of als manager, waarbij jij een voortrekkersrol kan vervullen om zaken in beweging te krijgen.

Dat betekent dat jij continu bezig bent met het ontwikkelen van competenties en vaardigheden die jouw persoonlijk leiderschap en vakkennis kunnen versterken : zelfinzicht, inlevingsvermogen, besluitvaardigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Dit doe je onder andere door het ontwikkelprogramma van Frisse Blikken te volgen. Tijdens dit programma maak je opdrachten, voer je coachingsgesprekken, doe je mee aan intervisiebijeenkomsten en neem je deel aan activiteiten met andere trainees.

Stip op de horizon

Uiteraard word je tijdens het traineeship ook regelmatig uitgedaagd en gemotiveerd om na te denken over je toekomst. Samen met je mentor evalueer je continu hoe het gaat en stippel je een groeipad uit.

Na anderhalf jaar weet je wat jouw stip op de horizon is en welke kant je op wil na je traineeship. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je na je traineeship uitstroomt op een mooie functie binnen de bank.

Natuurlijk wordt er dan gekeken naar wat je als trainee hebt laten zien, maar ook naar hoe jouw eigen ambities passen binnen de Volksbank.

Waar jij goed in bent

Jij bent van nature nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit. Vol energie neem jij jezelf en anderen mee op sleeptouw en je vindt het over het algemeen niet eng om jezelf te laten zien.

Van samenwerken in een team krijg je energie en je vindt het leuk om je te verdiepen in de werkzaamheden van anderen; op alle niveaus binnen de organisatie.

Je hebt een kritische blik en bent zelfs een tikkeltje eigenwijs, maar je hebt ook genoeg discipline om goed om te kunnen gaan met de vrijheid die je krijgt.

Bovendien weet je al best goed waar jouw ambities liggen, en ben je vasthoudend en overtuigend in wat je doet. Daarmee heb je alles in huis om als trainee bij de Volksbank jouw carrière een vliegende start te geven!

Verder heb je :

 • Een wo-diploma
 • Een brede interesse in (online en offline) marketing, en affiniteit met digitale technologie
 • Ervaring d.m.v. stage bij een bank is een sterke pré
 • Aantoonbare ervaring met het opzetten, onderhouden en uitbouwen van activiteiten waarbij je een klantenkring opbouwde (b.
 • v. via je eigen onderneming, vrijwilligersorganisatie, club of vereniging)

  Dit krijg je van ons

  Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten.

  Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd.

  Jij bepaalt in overleg zelf waar en wanneer je werkt.

  Kun je eigenlijk niet wachten en wil je nu al meer informatie? Meld je dan aan voor onze op woensdag 21 april. In 1,5 uur tijd vertellen je alles wat je moet weten over een traineeship bij de Volksbank.

  Salaris en extra’s

  Als trainee verdien je €2.870,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt.

  Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.

  Selectieproces

  De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om elkaar beter te leren kennen.

 • Jij stuurt ons je cv en motivatiebrief in het Nederlands, met daarin jouw antwoord op vragen als; waarom denk je bij de Volksbank te passen?
 • En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee?

 • Als wij denken dat je goed bij ons zou kunnen passen, krijg je een uitnodiging voor een online assessment.
 • Rond je deze positief af, kom je kennismaken op ons kantoor in Utrecht.
 • Zijn we daarna beiden nog steeds positief, dan krijg je een uitnodiging voor de selectiedag.
 • Planning

 • Reageren kan tot en met 5 mei 2021.
 • De gesprekken worden gevoerd in week 19 en 20
 • De selectiedag is in week 22
 • Het traineeship start op 1 september 2021.
 • Solliciteren ?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier