Stageopdracht: Profielschetsen doelgroepen (HBO/WO)
Centraal Bureau voor de Statistiek
, NL
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

Bij het CBS streven we een zo hoog mogelijke kwaliteit van onze onderzoeken na, tegen acceptabele kosten. Een manier om dit te bereiken is onze potentiële respondenten doelgroepgericht te benaderen.

Dit betekent dat we in eerste instantie de hele steekproef benaderen met een internetvragenlijst en vervolgens specifieke groepen (die nog onvoldoende vertegenwoordigd zijn in de respons) telefonisch of face-

to-face gaan herbenaderen. Om deze specifieke groepen zo efficiënt mogelijk te benaderen, hebben we informatie nodig over deze doelgroepen, zoals hun tijdsbesteding, arbeidssituatie, welke taal ze spreken, etc.

Jouw taak is profielschetsen te maken met informatie over onze belangrijkste doelgroepen. Je gebruikt hiervoor informatie uit CBS-

onderzoeken, van StatLine, uit literatuur, etc. De profielschetsen helpen ons om te bepalen op welke manier en op welke momenten we een specifieke doelgroep het beste kunnen bereiken.

Naast deze opdracht krijg je de gelegenheid om mee te lopen bij onze dagelijkse werkzaamheden en kun je 'een kijkje in de keuken' nemen bij het CBS.

Wie zoeken wij

Je volgt een HBO- WO opleiding in sociale wetenschappen met kwantitatieve focus.

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij Dataverzameling (DVZ), team Monitoren & Analyse (M&A). M&A is binnen DVZ verantwoordelijk voor het monitoren van het responsverloop van de verschillende onderzoeken en draagt bij aan innovatie en verbeteringen binnen de uitvoering van de onderzoeken.

Je werkt in een klein team, van waaruit je veel zult samenwerken met (bijna) alle andere expertises binnen DVZ.

Aanbod

Bij een stageduur van meer dan één maand heb je als stagiair recht op een stagevergoeding.

Voor alle hbo- en wo-opleidingen geldt een stagevergoeding van €578,- bruto per maand. Deze vergoeding is gebaseerd op een 40-urige werkweek.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier