Radiotherapeutisch Laborant met aandachtsgebied hyperthermie
Amsterdam Umc
Amsterdam
4 dagen geleden

Wat ga je doen

Als bestralingstherapeut met aandachtsgebied hyperthermie zul je zowel werkzaam zijn op de bestralingstoestellen als op de hyperthermie, met na afronding van het inwerktraject een 50 / 50 verdeling als optimum.

Amsterdam UMC, locatie AMC, heeft één van de drie oncologische hyperthermie afdelingen in Nederland. Werken op de hyperthermie betekent werken in een multidisciplinaire setting.

Het team bestaat uit radiotherapeut-oncologen, AIOS radiotherapie, physician assistants, technisch geneeskundige(n), bestralingstherapeuten, klinisch fysici, researchers, technici, en instrumentenmakers.

Het team is doorlopend bezig met onderzoek, ontwikkeling en implementatie om onze patiënten te voorzien van topklinische zorg.

Op onze afdeling werken wij met applicatoren voor zowel oppervlakkige als diepe hyperthermie. Met trots kunnen we zeggen dat 2 van deze applicatoren door ons zelf zijn ontwikkeld.

Jouw werk op de hyperthermie zal bestaan uit de behandeling van oppervlakkige en diep gelegen tumoren. Oppervlakkige hyperthermie wordt gegeven bij teruggekeerde borstkanker in eerder bestraald gebied en bijvoorbeeld bij melanoommetastasen.

Diepe hyperthermie wordt onder andere gegeven in de curatieve behandeling van cervixcarcinoom gecombineerd met bestraling als chemotherapie geen optie is.

Het werk is veelzijdig en heeft een groot zelfstandig karakter.

Als bestralingstherapeut ben jij in het gehele traject van de patiënt betrokken. In multidisciplinaire besprekingen worden behandelplannen vastgesteld en worden reeds gegeven behandelingen nabesproken.

Als bestralingstherapeut maak jij zelfstandig CT scans ten behoeve van de hyperthermiebehandeling en ben jij samen met een andere bestralingstherapeut verantwoordelijk voor het uitvoeren van de hyperthermie behandeling.

De hyperthermiebehandeling duurt gemiddeld 1,5 uur en hierin heb je intensief contact met je patiënt. Onze hyperthermie afdeling werkt internationaal samen met Medlogic in de ontwikkeling van het ALBA4D (systeem voor diepe hyperthermie).

Met regelmaat ontvangen we mede om die reden bezoek uit binnen- en buitenland en met goedkeuring van de patiënt laten we het behandeltraject zien.

Het inwerktraject op de hyperthermie duurt minimaal 4 maanden op fulltime basis. De hyperthermie is een verbredende functie van de bestralingstherapeuten die op uitwendige radiotherapie werkzaam zijn en daarom zal jij (na een inwerktraject hier) ook worden ingezet voor de patiëntenzorg / -behandeling op de lineaire versnellers.

Afhankelijk van interesse en capaciteiten is het mogelijk een bijdrage te leveren in projectgroepen of vervul je neventaken naast je werkzaamheden als bestralingstherapeut.

Je voert bereikbaarheidsdiensten uit op vrijdagen, weekenden en feestdagen. Tevens ben je inzetbaar op enkele compensatie doorstraaldagen per jaar.

Kom je van ver?

We vinden het belangrijk dat je op een prettige manier kunt starten met je nieuwe baan! Mocht reisafstand of het vinden van woonruimte belemmerend zijn in jouw overwegingen om te solliciteren, weet dat wij kunnen bemiddelen bij het vinden van woonruimte.

Woon je op grote afstand, met een reistijd per OV van meer dan 75 minuten van onze locaties in Amsterdam, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om tijdelijk gebruik te maken van een gemeubileerde studio op korte afstand van Amsterdam UMC.

Deze mogelijkheid geeft je tot maximaal een jaar de tijd om naast het werken in een nieuwe omgeving, rustig op zoek te gaan naar geschikte eigen woonruimte.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de tegemoetkoming in de kosten van deze tijdelijke studio’s, kun je contact opnemen met de contactpersoon onderaan de vacature.

Deze vacature kan zowel parttime als fulltime (32-36 uur) vervuld worden.

Wat we van je verwachten

Je dient in het bezit te zijn van een diploma HBO- MBRT of in-service opleiding radiotherapeutisch laborant, maar ook studenten die dit jaar gaan afstuderen bij de MBRT worden gevraagd te reageren bij belangstelling.

Je hebt recente ervaring binnen het vakgebied radiotherapie evt. doormiddel van stage. Je hebt affiniteit met hyperthermie.

Als bestralingstherapeut rouleer je over de hyperthermie (locatie AMC) en de uitwendige therapie.

De ideale kandidaat :

 • is flexibel, communicatief vaardig en een enthousiaste multidisciplinaire teamspeler;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en beheerst als pré de Engelse taal ook op gemiddeld (B1) niveau;
 • beschikt over een stimulerende en oplossingsgerichte stijl van werken;
 • ziet en benut kansen in de behandeling van kankerpatiënten;
 • kan zelfstandig taken uitvoeren;
 • beschikt over goede contactuele eigenschappen, denkt graag mee en kan daarnaast duidelijk zijn grenzen aangeven.
 • Zie jij jezelf werken in een multidisciplinair team waarin jij betrokken wordt in het gehele traject van de hyperthermie patiënt en jij zelf veel en langdurig patiëntencontact zal hebben?

  Dan zien wij jouw reactie graag tegemoet!

  Waar ga je werken

  De afdeling radiotherapie van Amsterdam UMC onderscheid zich in innovatie, onderwijs, onderzoek en uitmuntende patiëntenzorg.

  Wat jij hiervan zal merken? Jij komt op een afdeling te werken met de nieuwste apparatuur en de meest revolutionaire bestralingstechnieken.

  Of te wel een innoverende afdeling die uitmuntende patiëntenzorg hoog in het vaandel heeft staan. Zo heeft locatie VUmc april 2018 een wereldprimeur gemaakt door de eerste patiënt te bestralen op een hybride systeem die bestaat uit een MR scanner en een lineaire versneller, waarbij gebruik is gemaakt van een online adaptieve workflow’.

  Deze online adaptieve workflow wordt nu verder uitgebreid door de aanschaf en installatie van 6 ETHOS versnellers, waarvan 2 op de locatie AMC en 2 op de locatie Almere.

  De afdeling radiotherapie van Amsterdam UMC wil dicht bij haar patiënten staan en heeft naast de locaties in Amsterdam (AMC en VUmc) ook nog vestigingen in Hoorn en Almere.

  De hyperthermie afdeling bevindt zich op locatie AMC. Locatie AMC heeft meerdere grote parkeerterreinen die gratis toegankelijk zijn voor medewerkers.

  Het hyperthermieteam bestaat uit 6 bestralingstherapeuten, radiotherapeuten, 1 physician assistant, technicus, klinisch fysicus en onderzoekers.

  Onze locatie heeft twee oppervlakkige hyperthermie systemen (microgolf applicator en infrarood systeem), en twee diepe hyperthermie systemen.

  Het ALBA4D systeem bestaat uit 4 microgolfapplicatoren in 1 apparaat, het AMC2 systeem (door ons zelf ontwikkeld) bevat 2 losse hyperthermie applicatoren van 70 Mhz die enkel of allebei kunnen worden gebruikt.

  Op locatie AMC werkt een team van 40 bestralingstherapeuten die zich kenmerkt door hoge betrokkenheid en collegialiteit.

  Ook na werktijd is er mogelijkheid om een sportieve uitdaging met elkaar aan te gaan. Je kunt jezelf aansluiten bij het bedrijfshockeyteam van de afdeling en / of meedoen aan het jaarlijks volleybal toernooi.

  Op onze gezamenlijke afdeling worden jaarlijks meer dan 6.000 nieuwe patiënten behandeld door meer dan 350 medewerkers. De gezamenlijke afdeling beschikt over 15 lineaire versnellers, waaronder 2 MRI-linacs, apparatuur voor oppervlakkige en diepe hyperthermie en een uitgebreide brachytherapie faciliteit met zowel PDR als HDR afterloaders.

  Ons streven is om in de toekomst locatie de Boelelaan als hoofdlocatie te gaan gebruiken en locatie AMC, Almere en Hoorn als belangrijke satellieten.

  Elke medewerker zal op maximaal 1 andere satelliet afdeling werkzaam zijn.

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Op basis van je ervaring word je ingeschaald in schaal 7.3 (bij aanvang- Bestralingstherapeut A; € 2.769,- bruto per maand op basis van 36 uur) of schaal 8 (na 2 jaar werkervaring en bij goed functioneren- Bestralingstherapeut B;
 • het salaris ligt dan tussen € 2.769,- en € 3.712,- bruto per maand op basis van 36 uur).

 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling bij locatie AMC voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, zijn er voor medewerkers ook parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen dan kan je gebruik maken van de fietsregeling.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Amsterdam UMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Bij ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot het trainingsaanbod van onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op .

  Laten we kennismaken

  Wil je direct solliciteren? Gebruik dan de knop solliciteren’ op deze pagina.

  Wil je eerst meer informatie, of een dag(deel) meelopen? Neem dan gerust contact op met Eminia Ajanovic (Waarnemend Zorgmanager), via of 020 56 63433.

  We zien uit naar onze kennismaking!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier