Luchtverkeersleider
LVNL
NL
18 uur geleden

Department

Vanuit de verkeerstoren begeleiden onze luchtverkeersleiders naderend en vertrekkend vliegverkeer in de directe omgeving van de luchthaven.

Op de afdeling Approach handelen ze met behulp van de radar het vliegverkeer in een groter gebied rondom de luchthaven af.

En in het Area Control Centre begeleiden ze vliegtuigen in de hogere luchtlagen binnen het Nederlandse luchtruim en onderhouden ze contact met de omliggende landen.

Tijdens het werk is er voortdurend contact tussen de drie controlecentra : de verkeerstoren, aankomst & vertrek en de algemene verkeersleiding.

Een team van zo’n 30 verkeersleiders zorgt ervoor dat al het vliegverkeer veilig en efficiënt verwerkt wordt. Elke dag van de week, de hele dag én nacht.

Ik heb de mooiste baan van de wereld!"

Elke dag ziet er weer anders uit voor een luchtverkeersleider. Je hebt te maken met onregelmatige diensten, dus je werktijden wisselen.

Eens in de zes weken heb je nachtdiensten, maximaal drie nachten achter elkaar. Voordeel van die afwisseling is dat je vrij bent als de rest van Nederland aan het werk is.

Het verkeersbeeld is geen dag hetzelfde. Er is elke dag weer een nieuwe uitdaging. Je kunt bovendien, als jij dat wilt, nog andere taken hebben binnen LVNL naast het luchtverkeersleider zijn.

Naast je taken als luchtverkeersleider kun je binnen onze organisatie bijdragen aan het vergroten en verspreiden van kennis op diverse terreinen.

Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor. Ook zijn er luchtverkeersleiders die meewerken aan technische innovaties, opleidingen geven, betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe luchtruimprocedures of voorlichting geven op scholen en carrièrebeurzen.

Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

Op deze website is heel veel extra informatie te vinden over de baan, de opleiding en de selectie.

Who are you?

Er zijn een aantal persoonskenmerken waar je als luchtverkeersleider over moet beschikken. Iedereen beschikt wel over een aantal competenties die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden, soms weet je zelf misschien niet eens dat je ze hebt.

Deze eigenschappen leer je in de opleiding tot luchtverkeersleider verder te ontwikkelen. Bekijk meer over deze competenties op deze pagina.

 • Ben je maximaal 30 jaar oud op het moment van aanmelding?
 • Heb je een vwo diploma of een hbo propedeuse behaald? Dan kun je solliciteren naar deze baan.
 • Bekijk de video over het werk van een luchtverkeersleider

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier