Luchtverkeersleider
LVNL
NL
1 dag geleden

Department

Vanuit de verkeerstoren begeleiden onze luchtverkeersleiders naderend en vertrekkend vliegverkeer in de directe omgeving van de luchthaven.

Op de afdeling Approach handelen ze met behulp van de radar het vliegverkeer in een groter gebied rondom de luchthaven af.

En in het Area Control Centre begeleiden ze vliegtuigen in de hogere luchtlagen binnen het Nederlandse luchtruim en onderhouden ze contact met de omliggende landen.

Tijdens het werk is er voortdurend contact tussen de drie controlecentra : de verkeerstoren, aankomst & vertrek en de algemene verkeersleiding.

Een team van zo’n 30 verkeersleiders zorgt ervoor dat al het vliegverkeer veilig en efficiënt verwerkt wordt. Elke dag van de week, de hele dag én nacht.

Bij LVNL kun je luchtverkeersleider worden op de luchthaven van Schiphol, Rotterdam, Maastricht, Groningen of Lelystad. Om bij ons luchtverkeersleider te kunnen worden heb je een vwo diploma of een hbo propedeuse nodig.

Wat gaat er veranderen? Vanaf begin 2020 selecteren we ook kandidaten voor de militaire locaties. Dit zijn Vliegbases Woensdrecht, Gilze Rijen, De Kooy, Eindhoven, Volkel, Leeuwarden en de radarverkeersleiding op Schiphol Oost.

Om in aanmerking te komen voor deze selectie heb je minimaal een havo diploma nodig. Solliciteren voor deze functie is vanaf nu al mogelijk via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Ik heb de mooiste baan van de wereld!"

Elke dag ziet er weer anders uit voor een luchtverkeersleider. Je hebt te maken met onregelmatige diensten, dus je werktijden wisselen.

Eens in de zes weken heb je nachtdiensten, maximaal drie nachten achter elkaar. Voordeel van die afwisseling is dat je vrij bent als de rest van Nederland aan het werk is.

Het verkeersbeeld is geen dag hetzelfde. Er is elke dag weer een nieuwe uitdaging. Je kunt bovendien, als jij dat wilt, nog andere taken hebben binnen LVNL naast het luchtverkeersleider zijn.

Naast je taken als luchtverkeersleider kun je binnen onze organisatie bijdragen aan het vergroten en verspreiden van kennis op diverse terreinen.

Je kunt bijvoorbeeld teammanager van een groep operationele medewerkers worden, of operationeel supervisor. Ook zijn er luchtverkeersleiders die meewerken aan technische innovaties, opleidingen geven, betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe luchtruimprocedures of voorlichting geven op scholen en carrièrebeurzen.

Binnen onze internationale werkomgeving is er altijd wel een plek te vinden die past bij jouw ambities.

Op deze website is heel veel extra informatie te vinden over de baan, de opleiding en de selectie.

Who are you?

Er zijn een aantal persoonskenmerken waar je als luchtverkeersleider over moet beschikken. Iedereen beschikt wel over een aantal competenties die je nodig hebt om luchtverkeersleider te worden, soms weet je zelf misschien niet eens dat je ze hebt.

Deze eigenschappen leer je in de opleiding tot luchtverkeersleider verder te ontwikkelen. Bekijk meer over deze competenties op deze pagina.

 • Ben je maximaal 30 jaar oud op het moment van aanmelding?
 • Heb je een vwo diploma of een hbo propedeuse behaald? Dan kun je solliciteren naar deze baan.
 • Bekijk de video over het werk van een luchtverkeersleider

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier