Rechtmatigheid Consulent
Maandag
Maastricht, Nederland
3 dagen geleden

Over de functie

Als Rechtmatigheid Consulent beoordeel en handel je aanvragen af en bepaalt de duur, de hoogte en het recht op een uitkering .

Als Rechtmatigheidscoach, ook wel Consulent Inkomen, geef je uitvoering aan de Participatiewet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen caseloadbeheer, verricht heronderzoeken, aanvragen voor levensonderhoud, verzorgd de Bijzondere Bijstand verstrekking en geeft uitvoering aan het minimabeleid.

Soms is dit voor mensen met een PW uitkering en soms voor burgers met andere inkomsten.

Je komt zeer diverse burgers tegen met verschillende aanvragen. Indien nodig voer je een rechtmatigheidsgesprek met de klant of verwijs je hun door naar externe instellingen.

Je (onder)steunt bij hulpvragen, begeleid de klant en houdt contact het de benodigde hulpverleningsinstanties. Dagelijks werk je samen met de andere casemanagers rechtmatigheid en doelmatigheid en je collega’s van de uitkeringsadministratie.

Uiteraard voer je alle administratieve werkzaamheden uit die horen bij het beheer van je klantenbestand, zoals het bewaken van afspraken en termijnen, het schrijven van brieven, het doorvoeren van mutaties en het voeren van gesprekken.

Kortom : je beoordeelt en bewaakt op diverse manieren de rechtmatigheid van de uitkering

Naast bovenstaande, ben je de rechterhand van een Sociaal Rechercheur. Signalen die op fraude wijzen onderken je als geen ander, je onderzoekt deze proactief en doet controles voor handhaving.

Je neemt deel aan overleggen en steunt jouw collega’s waar nodig!

Ben jij vastberaden om meer te weten wat Maandag® jou kan bieden? Neem contact met mij op via malou.vanderwagt maandag.nl!

Functie eisen

 • Ervaring als consulent binnen de rechtmatigheid;
 • Gemeentelijke werkervaring;
 • Besluitvaardig en kunt je goed inleven in de doelgroep.
 • Solliciteren

  Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier